Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Spidy, 8 декември 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1.606 глас(а)
    72,8%
  2. Не, никако

600 глас(а)
    27,2%
  1. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Нема домашен начин, не си играј играчки со здравјето. Појди на лекар, ако не сакаш во твојот град тогаш во друг.

На Ljubova, tambelina и Mikha4 им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.090
    Допаѓања:
    135.031
    https://pregnancylansing.com/abortion/methods/

За сите кои се прашуваат како изгледа еден абортус, за секое тримесечје.

Некоја по темите викаше дека е глупост убивањето на бебето со игла и лажам, нека отвори трето видео, за седми, осми и девети месец да види како е абортус.

Објаснува доктор гинеколог кој врши абортуси.

На Meckicja, Need for Speed и tambelina им се допаѓа ова.
  3. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    (facepalm) децо, зашто вакви работи? Дај образувајте се. Знаеш ли колкав ризик е тоа за здравјето? Ако веќе сакаш абортус треба на лекар да одиш. И уклучете тоа мозокот пред да имате секс, прочитајте нешто корисно, заштита, ризици... домашен начин за абортус (facepalm)

На Meckicja, ray111 и Mikha4 им се допаѓа ова.
  4. Abklskezs27

Abklskezs27 Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    97
    Devojki zdravo, posle kolku vreme od kiretazata dobivte menzis?

5. jannajanna

jannajanna Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Најдоцна да која недела може да се направи абортус?

6. jannajanna

jannajanna Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    И на која клиника се нафаќаат да прават абортус доколку си во повисока недела?

7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    До 12та недела, ова за која клиника се нафаќа мислам дека никоја, многу тешко некој подоцна да ти се нафати, освен на црно.

8. BubiBob

BubiBob Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Zdravo zenski...jas sum negde 5 ta nedela od bremenosta...bevme vo vrska so partnerot razmisluvavme za serioznost i dete celo vreme se obiduvavme no neuspesno,no ete bash koga se skaravme i stavivme kraj na svojata vrska jas ostanav bremena negde posle nekolku dena pravam test i go izvestiv.Toj mi rece naseto ne odi sepak ostanuva da abortiras,vo red jas se soglasiv on se izjasni deka site troshkovi ke gi prevzeme on.Vo red i toa no on kako da.ne mi veruvase.deka sum trudna,toj zamina na sluzben pat i ne mi ostavi pari za pregled jas go orasav no toj mi rece nema.da odis vo re medika ke odis na drugo mesto,jas se zacudov vikam kolku povekje odolgovlecuvame.tolku poloso za mene.On pocna da.mi vika deka on ke.sredi se duri pocna da mi se zakanuva,jas go staviv na ignor.i naredniot.den otidov na pregled mi rece doktorot da.oocekam.us nekoj den i da odam na kontorla jas mu spomnav za abortus toj rece ke dog ke vidime.sto kako...mojot.partner voopsto ne me.prasa kako pominav posle 2 dena pak mi pisa kako jas i dali jas pomisluvam na nego e koga on go pisa toa jas mu obrazloziv i mu prativ slika od ehoto i dokumentite...toj se pravi kako da sum mu drugarka strasno...ne ocekuvam vekje nisto od nego...samo sakam da prasam bidejki sakam da napravam abortus vo Re medika dali moze nekoj da mi dade.po detalno iskustvo daki e strasno kolku vreme trae.procedurata dali e bezbedno dali odma.pustaat doma i sl ❤

9. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Imas dve opcii, da si go zadrzis deteto i ti da mu bides majka i tatko bidejki so takov covek ne ti preporacuvam vo nikakov slucaj da ostanes ili da si abortiras sto pobrzo. Abortusot ne e bolno nisto, te zaspivaat so anestezija poslem samo se budis nisto ne e strasno kje ti dadat lekarsta i odma te pustaat i toa e toa. Moj sovet da razmislissss mnogu dobro, neznam koja vozrast si no ima golema sansa da si napravis problem dokolku sakas sleden pat da ostanes bremena

На BubiBob и Meckicja им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Многу ме иритира кога ќе прочитам “ тој не ме ни праша,ми се заканува…” потоа “мојот партнер”.
    Каков твој партнер. Тој веќе не е твој партнер, не заслужува да го наречеш твој. Ѓубре.

Сега си сама, не мора да очекуваш ништо од него, размисли си дали сакаш стварно да абортираш. Тоа е најлесен чекор.
    Но размисли без негово влијание дали би абортирала.

На elimkd, Dust, Кена Рис и 9 други им се допаѓа ова.
  11. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Самата процедура е со кратка анестезијата и не е болна, потоа крвариш како пообилен циклус и имаш болки како менструални. Ке ти дадат што терапија да пиеш и кога да одиш на контрола. Те пуштаат дома 1 до 2 часа после интервенцијата, само не смееш да возиш заради зашеметеноста од анестезијата.
    По правило изведен абортус нема никакви последици. Последици може да има доколку не е изведен соодветно па да дојде до воспаленија и сл.
    Колку порано го направиш абортусот толку е полесен, не чекај премногу ако си веќе одлучена на тој чекор.
    Самата процедура не трае повеќе од 20до 30 минути.

На GirlVolley, BubiBob, Indiegurl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. BubiBob

BubiBob Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Zdravo...fala za spodelenoto...ja odbrav re medika se nadevam deka ke bide se kako sto treba

13. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.900
    Во кои клиники прават абортус со вакум, и до која недела најдоцна може да е изведе ваков абортус?
    Кои се цените за абортус во Систина, Ремедика?
    Бремена сум по трет пат ама последен царски рез ми беше пред 8 месеци во април 21, се плашам дека ке ми кажат да го абортирам бебето бидејки би била треба бременост која ке е пак со царски рез.
    Сега е ште многу рано, 4+6 сум, собирам информации, мислења.

14. BubiBob

BubiBob Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Abortus vo re medika e 16.000 za vo sistina neznam... pregledot go plativ 2700den

15. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    169
    Имаш индикации за да абортираш, препорака од доктор или на своја рака?

16. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    4.900
    Не знам уште,треба да ми кажат,ова ми е трета бременост,имав две предходно кои беа ризични,со второто се породив порано и го изгубив бебето.Тоа беше во Април,имав втор царски тогаш.Ми рекоа тогаш да чекам 3 год од операцијата и тогаш да планирам бременост а јас останав бремена сега после 8 месеци.Мн сум исплашена,многу го посакувам ова бебе ама мн ми е страв,имам синче дома 4 год да не го оставам без мајка,во Април едвај преживеав.

17. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    169
    Многу ми е жал за твојата загуба, немам зборови. Те прашав зашто имам другарка, исто со царски пред некој месец, сега е бремена пак. Размисли си убаво, побарај си неколку мислењА. Потоа одлуката е твоја.

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ajde ne se plasi sto bilo pominalo znam oti e tesko ama slusaj gi dr sto ke ti kazat sega

19. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Како што те прочитав во друга тема го сакаш бебето, ама си многу исплашена од претходното искуство, што е нормално.
    Најдобро ти е да се консултираш со неколку доктори и да видиш сите какво мислење ќе дадат, ако имаш зелено светло од нив задржи го бебето, и не се плаши опушти се и пробај да размислуваш колку можеш позитивно.
    Можеби баш со ова бебенце иако тебе ти е непланирано ти е дар од Бог и ќе биде се во ред, ќе имаш лесна бременост.

На IRBBB, cresa-jagoda и Mommyysk им се допаѓа ова.
  20. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Не абортирај!!! Немој

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.