Vo remedika abortusot ti e okolu 11.000den Ti pravat eho vise ako resis da abortiras Moras da napravis test za dali imas sida hpv Toa cini 1500den I koja krvna grupa si,ako nemas dokument od krvna grupaa , ne boli nisto kako nisto da ne ti imaat praveno se e normalno samo ti davaat lekovi I kapki I treba da odmaras toj den Posle Intervencijata ti ja preporacuvam doktorkata simonida kotlarova tamu so lesno
Ti blagodaram...mi pobaraa 16.000 den mi pobaraa kartonce za krvna grupa A srcka kakvi lekovi davaat za pienje?...za kapkite znam gi imam pieno koga se porodiv so prvoto...
Kolku sto imam citano toa apce se dava samo vo drzavna bolnica...preku maticen...e sega ima nekoj se kako vaginaletki nekoj se pijat...zavisnost koja nedela si i spored toa ti odredivaat kolku apcinja ti se potrebni
Luge nemojte da gi abortirate decata dokolku imate problem so soprugot od iskustvo vi kazuvam deka decata navistina te drzat vo zivot tie ti davaat sila za da prebrodis sve i so nif nese plashis od nisto eve i jas taka sakaf da abortiram no ne uspeaf nebef tolku silna sega sum 14 nedela bremena i polot migo kazaa masko ke rodam ama veruvajte deka decata zivotot go menuvaat na majkata
И да и не. И јас не абортирав, најмногу бидејќи се плашев дека татко му ќе ми го уништи животот ако абортирам. Ама да знаев каков ќе ми биде животот, ќе го абортирав и немаше ни малку да се плашам. Ќе се спасев и себеси, и детето ќе го спасев.
Nemoj taka da mislis duso deteto e zatebe i ti zanego za deteto misli a soprugot kese seti koce mu bide kasno veruvaj mi Samo bidi silna jas so ne prebrodif ama dusata bila mn jaka i svatif deka od sem decata dr nisto nemam na svetof
Ја секогаш ќе бидам тука за него, ама само ја си ја знам болката. А еден ден ако се врати и сака да ми го земе, мислам дека нема да можам да живеам веќе.
Не може да ти го земе не се секирај.Во 21ви век 90% од старателствата ги добиваат мајките.Башка ако не го пишува нигде како татко, прц. Не може да праат што им текне бе, напрај дете, па го сакам па не го сакам, па ќе го остаи па да го земе. Дете е не е играчка
Nemoj dase plasis nemoze datigo zeme deteto a za bolkata sosija imas te vervam kako tie sekojden so bolka go gledas deteto vo oci
I jas taka se prasuvav si velef kako moze Samo naprajgo deteto pa go sakam pa ne go sakam za dete svoe da nesakas treba da imas srce kamen zenata i da neja sakas amaa decata se zaednicki
Zenite se mnogu jaki sve prebroduvaat tolku bolki vo zivotof imam oseteno i koga ke recam gotovo sega e kraj somene sve se raspadna toga pak zastanuvam na nozi i kako nisto da nebilo pogotovo na ovaa bremenost koga proverif na test si rekof podobro da umram se molef den i nok da umram do vo klinika za abortus bef ama nemozef toa dago storam si pomislif ako go abortiram deteto ke ca odam posle sakaf dase razvedam od mazot amaa roditelite moj mi rekoja kaj sakaas odi nas nene interesira povejke zatebe ednos te omazivme ako nemi bese prvoto dete kese ubief veruvajte tra me dodrza vo zivot
Ама можеби некоја не сака да биде ‘јака’.Зошто по секоја цена им го наметнувате тоа чувство на жените.Дека мора да бидат јаки и никако поинаку,дека мора секој товар на свој грб да го носат сами,дека мора да ја истрпат секоја физичка и душевна болка? Колку што е вреден животот на мажот толку и мојот,колку неговата слобода е вредна толку и мојата.
Jas imam dete...eve sega vtoroto go abortirav radi xxx pricini bolni pricini taka da deteto e dar od boga ama cel zivot sami se borime a i neznaeme.sto ne ceka...sekoj so svoe pravo
Izvini src sto se vrakjam povtorno na vasiot komemtar...jas ovaa procedura ja zavrsiv pred edna nedela...krvarev ama malce piev antibiotik 5 dena kako sto mi kaza doktorot i iato taka mi prepisa kapki no mi rece kapkite ke gi pies vika ako obilno krvaris vika nemas potreba sega bidejki e se vo red...napraviv kaako sto kaza doktorot i sega pomina edna nedela jas ne krvaram bas ama imam nesto kako iscedok temno kafen dali e toa normalno i kolku vreme trae toa ?