Океј луѓе извинете вака ,може за некого не сум во право..ама ..не постои некоја индикација дека вакво нешто може да се случи? Мислам сигурно до 22ра недела не било се мед и млеко и убавини па сега да се случи нешто непредвидливо за да морам наеднаш така драстична одлука.......мислам не е тоа реално некој многу долг период. Еднаш пишав во едн а друга тема каде повекето ме нападнаа...зошто сметам дека жената пред се треба да е самостална и да работи и да заработува ,еве заради вакви ситуации.
Во право си, ама сега веќе стигнало до оваа ситуација и излишно е да кажуваме како требало да постапи во минатото. Реално тоа нема во моментот ништо да и промени.
А вие што викате дека ќе го "утепа" баш ме интересира дали озбилно мислите дека животот во дом ќе биде одлична опција за бебето...или не знам, гладно на улица? Во многу лоша ситуација е, некој спомна претходно и да и се помогне. Мене ми се чини дека членката одлучила веќе, само бара поддршка(според коментарите). Не ја правете да се осеќа виновно, нека отиде уште одма на гинеколог и нека ја донесе конечната одлука таму.
Мислам дека до 12/14та недела се врши класичен абортус по желба. После тоа без докажана медицинска индикација не верувам дека некој би извршил абортус. Ако се докаже дека има аномалија ќе го умртват плодот и ќе го роди со провокации, ако нема аномалија или не може да се утврди сега, ќе мора да го роди.. Верувам дека не и е лесно воопшто, мој совет е да се консултира со гинеколог што може да се направи и која е најприфатлива опција во моментов. А понатака да оди на разговор во социјално и да побара помош од здруженија за заштита на самохрани мајки ако е можно да и помогнат околу нејзината ситуација.
Да,ке го утепа. И ,да ,како што кажав порано ,што е тоа што толку се сменило за 2 месеци а пред тоа било мед и млеко?
Што се однесува до проблемот со сопругот...моја препорака ти е да не брзаш,почекај ,и онака си 22 ра недела ,не ти менува многу ако почекаш недела две три..и сега и тогаш би морала да го родиш зашто за абортус е касно. За вториот дел со наследната болест, си можела да реагираш одма на почеток кога абортус може да се изврши,во првите недели или доколку не се случеше ова со сопругот ке го задржеше детето без разлика на аномалија?
Не знам како терминологијата ќе и помогне на женава ама добро(освен што ќе се осеќа повиновно). Што се случило не знам, не сум и дома. Читам тоа што пишала.
A da prasas vo grupata po doma gledanje stari lica dali ima nekoj potreba od gledanje stari lica em ke ti obezbedat dom em ke ti plakaat
https://www.facebook.com/groups/880016118728947/?ref=share види, можеби некој овде ќе може да ти помогне..
А зошто воопшто си останувала бремена или не абортира порано? Веќе си имала две деца. Можда сум сурова, ама...
На две деца и со трето да останеш бремена треба да имаш многу финансии и се да ти е средено. Од љубов стомак не се полни. Го делам мислењето дека токсично е поодамна. И посакувам на жената се најдобро, ама еманципација под итно е потребна.
Прво е амоноцинтеза Ако се докаже аномалија ке може да прекине бременост кога сака се додека не роде живо бебе.Родиш ли живо бебе неможе ништо да,се направе Ако се одлуче да абортира веке на овое недели прво се умртвува бебето и се раѓа мртвородено Таков е законот во Мк Додатни требало не требало вака или така не разлагајте и сама е свесма дека јако згрешила
Јас ќе ти дадам совет од моја гледна точка. Ако ти самата сметаш дека не треба да го родиш - направи го тоа. Ако немаш услови,избор - направи го тоа. Ако не можеш да се сносиш со товарот да се мачи цел живот - тоа е тоа. Изборот кај тебе е едноставен. Строго сум против абортус ама во овој случај се ставам на твое место и би абортирала. На крајот доколку сум неодлучна ќе го слушам својот мајчински инстикт. Лесно е да се каже “зошто си го правела.” Не можеме да знаеме како и зошто дошло до тоа,затоа што 90% од случаевите бремени остануваат оние по некоја логика неочекувано. Другите 10% се или борби водење за дете или планирана бременост. Не можеш да бидеш суров кон човек што не може да бира емотивно и разумно.