Da mnogu dobro se iznenadiv kako obicen mesecen ciklus a se plasev ne krvarev mn a imav bolki no se napiv ventor.Denes na kontrola se e iscisteno.
Кога добивте менструација после киретажата? Дали е нормално да доцни и какви се симптомите пред и после добивање? Исти како претходно или има промени во однос на болката пример.
Мене ми рекоа до 45 дена треба да добијам, ако не да одам пак кај гинекологот. Од симптоми, имав исто како за циклус дента коа ми доаѓа имам тапа болка во јајници.
И доби после 45 дена или порано? Јас имам некој симптоми како пред добивање затоа прашувам 30 дена имаат поминато од киретажа.
Jas dobiv posle 35 dena, edna nedela pred da dobijam mi tecese malku kafeavo, inace simptomite mi bea skros isti kako sto i prthodno koga sum trebala da dobijam
Јас добив точно на датата кога прокрварев, киретажата ми беше 2 дена потоа што значи ми дојде 27 дена по киретажата.
Imam 21 godina bremena sum skoro 6ta nedela deckoto go saka deteto i moite i negovite isto no jas ne sum spremna seuste zosto sum i na fakultet sakam prvo da zavrsam pa sakav da prasam dali vo 6ta nedela moze da se izvrsi abortus?
Знае ли дечкото за абортус? Иако нели твое тело-твое право, но и таткото има право да знае нели и да те поддржи. Јас останав бремена на 21г, но го дозавршив факултетот, да, се посветив на бебе и не влегов на работа одма , но имав поддршка од маж ми, со дете дома да си го надоградам образованието. Доколку сакаш, се е буквално можно и дете не е пречка за ништо, но доколку не сте спремни, мислиш дека нема да успееш да се снајдеш како мајка и истовремено да постигниш нешто, тогаш изборот твој ќе е правилен. Ова ти го напишав за да знаеш дека доколку го сакаш бебето, ќе успееш во се, на потежок начин ама ќе успееш.
On saka da go zadrzim i moite i negovite imam rabota rabotam vo firma privatna od moite roditeli i ucam isto i deckoto raboti no mislam deka nema da mozam se osekjam uste mlada
Те читав во темата симптоми на бременост, таму постсавуваше прашања и спомна дека бевте со обид за бебе, мислам ваша работа нели која верзија е точна ама немој ништо да правиш без да известиш партнер, сепак е тоа и негово дете и има право да знае што ќе се деси, а на тоа прашање не ми одговори. Се најдобро понатаму.
Sekako mislam deka ke go zadrzam imam uslovi i podrska samo sakav da prasam zosto uste sum na fakultet i zatoa razmisluvav