Нема тука што да прашуваш, секој си е со свое мислење. Тоа е твоја одлука , инаку не си млада, баш убаво млада мајка.Сега да го вратам времето на 19 ќе родам, а не да се борам со неплодност.
Ако не си спремна тогаш одлуката ти е донесена. Нема зошто да исполнуваш желби ни на твоите ни на дечкото уште помалку на потенцијалните свекор и свекрва. Извести ги дека ќе ја прекинеш бременоста и тоа е тоа.
Се е во ред човек да не е спремен, може да се деси нели неочекувано и да те стави во неубава позиција, да не знаеш што понатаму ама членката пишуваше дека биле со обиди за бебе, пошо и го запамтив името и затоа мислам дека и јас и членката погоре и коментираме, за на крај сега да пише дека ќе го задржела, не знае кај тера. Не можеш да си толку нестабилен да свесно правиш дете и после не го сакаш пошо си сватил дека си млад. Нека прави она што сака, абортила не абортила по 5 пати нејзина работа ама играње со своето тело и со емоциите на партнерот е сачувај ме Боже.
Jas imam prisila od partnerot za da go rodam zosto inace cel zivot ke mi bil ljut a toa dali so obid ili ne pisav deka so obid zosto nesakav da navlafam u taja tema
Ако ти направил дете без ти да сакаш, тогаш не ти ни треба тој во животот. Деца се прават и по грешка да, но се сносува одговорност или се задржува ако двајцата сакаат или се абортира ама не се условува, ни маж ни жена. Ако така ти рекол, шо подалеку од него, ќе имаш партнер и понатака, некој кој те почитува.
Po greska bilo taka i mi kaza da ne idev na fakultet polesno ke bese ama vaka ne sum sigurna prvo mi rece ti kako ke odlucis posle se ljutese mi vikaa i deka prva bremenost mozelo da napravam problem za ponatamu zatoa neznam sto da pravam a treba ovaa nedela da odlucam dur e porano
Манипулатор не ти треба. Одлуката е твоја и само твоја. Ти ќе раѓаш тој не. Ти ќе доиш тој не. Ти имаш за учење тој не.
Опаа како те манипулира хахахах. Ти кажи му, ако ме сакаш мене ќе ме поддржуваш ама очигледно не ме сакаш..
Такви муабети ми викаат прва бременост, ми викаат ова, она, не слушај. Ако не сакаш бебе под итно абортус и раскрсти со дечкото, оти пак ќе ти направи исто. Тој очигледно си нашол златна жица и те држи за конец со бебе, а таков не ти треба. Така да стисни заби, раскини и продолжи го животот како што сакаш ти. Дека можеш и факултет и бебе, можеш, особено како што имаш поддршка, свекрва ми завршила со 2 бебиња факултет, ама размисли дали сакаш живот со манипулатор.
Ти прво да си средиш малце мисли. Еднаш пишуваш дека се обидувате, после пишуваш дека си бремена и сакаш да абортираш, па трето викаш не нема, мислам ќе го родам ама ај работава и вас да ве прашам, па последно кажуваш дечко ти не сакајќи те затруднил. Како тоа? Ти не виде дека не сврши на паркет, плочки, кревет сеедно што, па да разговараше со него, да се напиеше апче-ден потоа? 21 година имаш, и не си баш мала. Изборот е твој и најдобронамерно ти советувам потоа да се консултираш со гинеколог за контрацепција, дур не решиш кога ќе со доволно голема за дете
A za apcinja neznam ne sum sakala da piem nikakvo apce zosto ne sum dovolno informirana sum prasala mi rekle deka moze hormonsli da ima vlijanie posle
A toa sto imam 21 godina nema vrska ja ne se osekjam spremna a i sakav prvo fakultetot da go zavrsim vaka ke bide potesko
Абортирај и да си го оставиш дечкото, тоа ќе ти кажам Млада си да, се десило, ама не си спремна и џабе ќе форсираш поради некој др, не е играчка, дете е, обврска за цел живот е За факс не е проблем и со дете, и јас магистрирав, тешко е ама се може, ама ти не си спремна за дете, ќе бидеш нервозна, исфристрирана, се тоа и ќе бидеш бесна на детето, а зошто, тоа ќе е најневино Не си го прави тоа на себе си ќе имаш дете кога ќе си спремна ти, а не дечко ти