Нема врска тоа што ти викаат дека ти е прва бременост па ќе си направиш проблем за следните. Не е точно тоа, глупост жива, дали е прва или 10та бременост, исто е во однос на ризици за абортус. Ако се одлучиш да правиш абортус, ќе си најдеш искусен доктор на кој 100 % му веруваш и одлуката ќе ја донесеш врз основа на тоа што ТИ сакаш, а не дечкото кој те манипулира, не твоите родители, и во никој случај не родителите на дечкото. Тие па кај трчаат со мислења. Твое тело, твоја бременост и твоја одлука и крај. Никој не смее да те форсира да износиш и да родиш дете ако не сакаш. Исто ко што никој не смее да те принуди на абортус, ако одлучиш дека сакаш да го родиш. Има милион примери кај што ќе ти пишат Еее јас родив и супер ми беше, ама има и такви што родиле и не им било супер. Некои членки во секоја можна тема што форсирате за задржување на бременоста, стварно да му е страв на човек да праша за абортус. Во другата тема рече во обиди дека биле пошто на прашање за бременост по темите, пречесто следи нешто од типот - А пробувавте? Ко да треба да полагаш сметка, зошто ако кажеш Не пробувавме, се знае што следи, а на биологија бегаше од часови, а знаеш како се прават деца, затоа полесно му е на човек да рече Да, пробувавме и да не се објаснува многу.
Ke ispadnam povtorno kako kontraverzen tip ama kako lesno sovetuvate abortus svaka vi cast kako vi go isprale mozokot deka e toa dobra odluka a ne ubistvo strasna rabota. Za tie sto zabremenile neplanirano, ne sakaat da bidat samohrani majki, nemaat dovolno finansii sto i da e pricinata podobro rodete go deteto pa ostavete go na posvojuvanje nekoj drug sto saka deca a ne moze da gi ima ke go posvoi i ke si rasti deteto najnormalno vo druga familija. Abortusot e ubistvo sto pobrgu vi stane jasno toa toa podobro ke izbegnete napravite uzhasen grev i ogromen karmicki dolg tolku imam da kazam vo vrska so abortusite. * Дискусија преместена од темата Љубовни проблеми и совети
Во врска со коментарот на @Wideperpetual Ако не е во ред ова ве молам префрлете го во соодветна тема али морам да се искажам. Како може да убиеш нешто што не е живо? Абортусот е спречување на процес, т.е. развиток на клетките. Убедена сум дека баш вие што крекате дека абортусот е убиство сте најнеедуцирани луѓе на светот, или тотално изгубени, затоа што ниту една едуцирана личност не би кажала дека стопирање на клеточен развиток додека е во почетните недели во утробата е убиство. Да имавте толку емпатија кон илјадниците деца што едвај живеат во домовите за посвојување, немаше да има ниту едно гладно и малтретирано дете. Ама, секако, полесно е да седиш со јајцата в рака позади телефон и да кажуваш дека некој е убиец со толкава леснотија, одколку да станеш од гз и да помогнеш на тие деца што се до гуша со маки и не знаат како ќе поминат за утре.
Kako lesno ve manipuliraat i ve indoktriniraat so ateiesticki koncepti i paroli i vi nametnuvaat vakvi iskrivokolceni mislenja ccc do negde ve razbiram mnoshtvoto sto odobruvate abortus ste ateisti a ostanatite se izmanipulirani od mas propagandata. Ne mozam da ti objasnam zosto e abortusot ubistvo ako si ateist i ne veruvas vo nisto dzabe samo mi e zhal sto mnostvoto zheni mnogu i nesvesno pravat grev i ubivaat dete koe ima pravo da se rodi bez razlika pod kakvi okolnosti e zacnato
Од каде знаеш дека сум атеист? Не сум. Само имам фатено книга и прочитано корисни ствари. А ти како веома грижлив човек на бога, иди помогни им на дечињата во домовите без родители.
Ниту имаш женски репродуктивен систем, ниту можеш цели 9 месеци да носиш дете, ниту да поминуваш низ породилни болки, така да, абортусот е тема што ја засега само жената.
Колку дечиња имаш посвоено кои се оставени, на колку им имаш помогнато? Не се секирај за другите кажи мислење зошто мислиш дека не треба абортус, а не да им кажуваш на тие што се за абортус какви се и како не чинат тие.
Дајте бе вие што сте против абортус опрајте се веќе еднаш. Аман значи, од такви како вас жената не може слободно да дише, одма осуди убиството било. Посебно мислам на некое машко кога ќе се дрзне да зборува за ова. Па вие ќе се олеснете за 2 мин и после баш ве боли и за детето и за жената. Али женава мора светица да испадне да се грижи цел живот за детето додека на мажов му е дозволено и сосема најнормално е да не му е гајле за тоа дете. Ниедна жена не се одлучува за абортус доколку ја има поддршката од мажот. Сурова вистина е дека ради некои створења од мажи жените испаѓаат дека прават гревови што абортирале. Ај ставете се малку во обратна ситуација да видите како е.
Objasnav pogore ima religijski objasnuvanja zosto abortusot se smeta za ubistvo ama ako covek trgnuva od ateisticka pozicija nema nacin kako da se ubedi vo sprotivnoto. Sekoe dete ima pravo da bide rodeno bez razlika na okolnostite vo koi e zacnato. Uste vo samiot zacetok i formiranjeto na embrionot deteto dobiva duh i od tuka prekinuvanjeto na bremenosta go ubiva plodot a so toa i negovata dusha no na kogo da objasnuvam koga ne ve interesira nisto dalje od naukata i nekoe ateisticko tolkuvanje na rabotite
Секоја здрава единка размислува дали е спремна за тоа дете дали има финансии, желба. Ова ти е булшит за во 21 век на некој да му солеш памет..
Ај отвори книга по биологија, или не мора да е книга имаш интернет, едуцирај се, наместо да го користиш за да пишуваш вакви мизогинистички будалаштини. Многу е лесно од страна со к*р во рака да се објаснуваат вакви работи.
А што мислиш за татко што ќе се откаже од дете? Ќе забремени некоја девојка и ќ рече јас не го сакам детето. Дали доколку абортира девојката, таткото е соучесник во убиство?
А Со кое право му се обраќаш на господинот, ние жените сме создадени од реброто на мажот...Овој е бре некој религиски фанатик на кој му треба стручна помош што се нервирате..
Sekako deka e soucesnik vinata pagja i na dvajcata. Abortusot e opravdan samo vo slucaj dokolku e zagrozen zivotot na majkata vo sekoj drug slucaj se smeta za ubistvo.
Svetec ne sum, ne sum nitu religiozen fanatik tuku covek sto gi prostudiral site main stream religii i site imaat ednoglasen stav okolu abortusot. A toa za pomaganje na drugi sekogas pomagam koga sum vo moznost a toa ne me pravi svetec daleku sum od svetec site gresime vo zivotot no dobro e da se informirame sto e korektno sto ne pred da napravime nesto sto ne ispravno i da si sozdademe karmicki dolg
Исто така религиите се против секс и мастурбација. Замисли колку сперма се исфрла за време на мастурбација, што значи се фрлаат и неродени деца. Затоа откажете се и вие од секс и мастурбација, не правете грев и кармички долг.
Nema jas sto da odlucuvam samo kazav mislenje vo vrska so abortusot samite si odlucuvate dali ke postapite ispravno ili ne. Na krajot sekoj neka si postapi spored sovesta no za sekoja losa akcija ima i posledici barem bidete svesni za toa znam deka ne mozam da vi go smenam mislenjeto i znaev deka ke ispadnam kontraverzen no osekjav potreba da go iznesam svojot stav bidete pozdraveni