Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Spidy, 8 декември 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1.606 глас(а)
    72,8%
  2. Не, никако

600 глас(а)
    27,2%
  1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Пред 3 години во систина беше скоро 12 000 сега сигурно 15 е со поскапување разликата е што во државно влегуваш во систем дека абортираш своеволно, а на приватно ништо не внесуваат па така не се гледа на државно.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    @nadelinka мисет абортус имаше?

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    23.062
    Сакат да профитираат , копилиња

4. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    855
    od koga poskapele drzavnite tolku? jas lani pravev vo cair plativ 700 denari samo

5. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    До тие што имале абортус, дали многу боли додека трае? Анестезија користат или без?
    Не прашувам за себе :lol:, туку многу ме интересира како се справувате со болката, и пред и потоа. Одсекогаш сум се воодушевувала на храброста за да се помине низ ваков процес, затоа што толкава болка јас не би можела да издржам ни-ко-гаш!

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596
    Не, отидов за да прекинам бременост.

7. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    924
    Vo koja nedela?

8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    23.062
    Зависи дали е спонтан абортус или одиш да прекинеш бременост. Ти си имала спонтан тогаш. А прекинување на бременост во која има срцева реакција е 12000. Апчињата се 5000.

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596
    шеста

10. 100nogalka

100nogalka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    209
    Nemas bolki, ti stavaat celosna anestezija I za 25 minuti e se zavrseno I nemas bolka ti tece edna infuzija I te pustaat doma , se e normalno Kako porano nemas bolki samo 2 3 dena imas krvarenje kako menstruacija slicno se cisti matkata ti davaat kapki mislam deka se pijat 3 dena I antibiotik I toa e toa

На Jane Doe. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Macufka*

Macufka* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    133
    6000den e bez upat privatno vo ginekologija cair za vo drzavna ne znan. A so upat vo cair ne znam kolku e, znam deka ne baraat upat mozat oni sami da si kreiraat upat.

12. Lolaaaaaaaa

Lolaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    23
    Здраво,ме интересира некој дали има извршено абортус со апчиња и како оди процесот? Дали може по приватните болници или клиники да се земат? ИСКУСТВА итно е....

13. 100nogalka

100nogalka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    209
    Po bolno e so apcinja mislam deka samo na genikologija drzavno moze so apcinja a ne e razlika Mnogu vo cena so obicne abortus usmukuvanje

14. mona2022

mona2022 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    30
    Здраво на сите! Не знам дали ова е за тука ама морам да си ја споделам маката. Имав абортус пред неколку месеци поради медицински причини не од што сакав и не смеам пак да останам трудна во скоро време. Од тогаш секој месец мислам дека сум пак трудна иако знам дека нема шанси за тоа. Не можам да се смирам и да живеам нормално по 10 тестови правам а згора на тоа хормоните ми се крш ми доцни со денови секој месец.. има ли некоја слично искуство како да се справам со психата, посилно е од мене. Користам заштита знам дека нема шанси да сум трудна ама пак ме копка, дури и симптоми ми се јавуваат, гадење, мириси од нигде никаде ми се појавуваат до толку сум отидена..

15. 100nogalka

100nogalka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    209
    So docnenjeto mislam deka e normalno dodeka da se stablizira da se vrati vo normala organizmot a drugoto ti e psiha odi na psiholog razgovaraj

На mona2022 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Се ти е на психолошка база, пробај б6 да пиеш најди некоја занимација вежбај спортувај оди на часови по нешто дружи се со пријатели за да не мислиш на тоа. Мора да најдеш нешто за да не мислиш, искористи го времето да се едуцираш. :hug:

На mona2022 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Smilegirlforever

Smilegirlforever Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки, дали некоја може да ми објасни за медикаметозниот абортус, каде треба да се обратам, колку чини и слично, очајна сум, не сакам никој да дознае немам од кого да побарам помош. Студентка сум, живеам сама и за жал останав без работа, имам 21 година.

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    6.056
    Мораш да одиш да земеш упат од матичен за на клиника. Е сега мислам дека затоа што е на твое барање се плаќа приватно и мислам не сум сигурна ама околу 8000 ден е.

19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.688
    Допаѓања:
    18.342
    Прашај во приватните за цена. Ако си решена за абортус со таблети ок, тоа како што читав го има само на државно. Ама во приватните е многу поедноставно. Закажуваш телефонски, кај кој доктор сакаш и одиш на закажан термин.
    Ако си од друг град, мора да најдеш матичен кој ке те превземе тука, па да добиеш упат, никаде не примаат без упат.
    Одлучи си која ти е подобра опција. Прочитај по темите искуства од жени со класичен абортус, ако нешто мислиш дека е престрашно или со последици, да знаеш дека не е. Да не разбереш погрешно, ризик има и заб кога вадиш, само да не мислиш дека со апчиња е подобро.
    Прво треба да те види доктор и ке добиеш совет што да правиш.

20. Lolaaaaaaaa

Lolaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    23

Пиши им на меил по приватните клиники,има во штип знам се вика Placenta,распрашај се мислам дека не е многу комплицирано и чини околу 6000-8000 мислам не ме држи за збор.