Пред 3 години во систина беше скоро 12 000 сега сигурно 15 е со поскапување разликата е што во државно влегуваш во систем дека абортираш своеволно, а на приватно ништо не внесуваат па така не се гледа на државно.
До тие што имале абортус, дали многу боли додека трае? Анестезија користат или без? Не прашувам за себе , туку многу ме интересира како се справувате со болката, и пред и потоа. Одсекогаш сум се воодушевувала на храброста за да се помине низ ваков процес, затоа што толкава болка јас не би можела да издржам ни-ко-гаш!
Зависи дали е спонтан абортус или одиш да прекинеш бременост. Ти си имала спонтан тогаш. А прекинување на бременост во која има срцева реакција е 12000. Апчињата се 5000.
Nemas bolki, ti stavaat celosna anestezija I za 25 minuti e se zavrseno I nemas bolka ti tece edna infuzija I te pustaat doma , se e normalno Kako porano nemas bolki samo 2 3 dena imas krvarenje kako menstruacija slicno se cisti matkata ti davaat kapki mislam deka se pijat 3 dena I antibiotik I toa e toa
6000den e bez upat privatno vo ginekologija cair za vo drzavna ne znan. A so upat vo cair ne znam kolku e, znam deka ne baraat upat mozat oni sami da si kreiraat upat.
Здраво,ме интересира некој дали има извршено абортус со апчиња и како оди процесот? Дали може по приватните болници или клиники да се земат? ИСКУСТВА итно е....
Po bolno e so apcinja mislam deka samo na genikologija drzavno moze so apcinja a ne e razlika Mnogu vo cena so obicne abortus usmukuvanje
Здраво на сите! Не знам дали ова е за тука ама морам да си ја споделам маката. Имав абортус пред неколку месеци поради медицински причини не од што сакав и не смеам пак да останам трудна во скоро време. Од тогаш секој месец мислам дека сум пак трудна иако знам дека нема шанси за тоа. Не можам да се смирам и да живеам нормално по 10 тестови правам а згора на тоа хормоните ми се крш ми доцни со денови секој месец.. има ли некоја слично искуство како да се справам со психата, посилно е од мене. Користам заштита знам дека нема шанси да сум трудна ама пак ме копка, дури и симптоми ми се јавуваат, гадење, мириси од нигде никаде ми се појавуваат до толку сум отидена..
So docnenjeto mislam deka e normalno dodeka da se stablizira da se vrati vo normala organizmot a drugoto ti e psiha odi na psiholog razgovaraj
Се ти е на психолошка база, пробај б6 да пиеш најди некоја занимација вежбај спортувај оди на часови по нешто дружи се со пријатели за да не мислиш на тоа. Мора да најдеш нешто за да не мислиш, искористи го времето да се едуцираш.
Здраво девојки, дали некоја може да ми објасни за медикаметозниот абортус, каде треба да се обратам, колку чини и слично, очајна сум, не сакам никој да дознае немам од кого да побарам помош. Студентка сум, живеам сама и за жал останав без работа, имам 21 година.
Мораш да одиш да земеш упат од матичен за на клиника. Е сега мислам дека затоа што е на твое барање се плаќа приватно и мислам не сум сигурна ама околу 8000 ден е.
Прашај во приватните за цена. Ако си решена за абортус со таблети ок, тоа како што читав го има само на државно. Ама во приватните е многу поедноставно. Закажуваш телефонски, кај кој доктор сакаш и одиш на закажан термин. Ако си од друг град, мора да најдеш матичен кој ке те превземе тука, па да добиеш упат, никаде не примаат без упат. Одлучи си која ти е подобра опција. Прочитај по темите искуства од жени со класичен абортус, ако нешто мислиш дека е престрашно или со последици, да знаеш дека не е. Да не разбереш погрешно, ризик има и заб кога вадиш, само да не мислиш дека со апчиња е подобро. Прво треба да те види доктор и ке добиеш совет што да правиш.
Пиши им на меил по приватните клиники,има во штип знам се вика Placenta,распрашај се мислам дека не е многу комплицирано и чини околу 6000-8000 мислам не ме држи за збор.