Абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Spidy, 8 декември 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1.625 глас(а)
    73,0%
  2. Не, никако

601 глас(а)
    27,0%
  1. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    608
    Ако си во можност земи упат од матичен и на државна клиника во интервентна па таму ќе те упатат. Мислам претходно во темава имаше мислење и дека без упат ги примиле и ја направиле процедурата. Износот е 5000 денари.

По приватниве немаш медикаметозен мислам, но вршат со вакум - целосна анестезија, процедурата е кратка после тоа стануваш и си одиш... Цени не знам...

2. Mahe

Mahe Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Dobar den nova sum vo forumov ..ve citav nazad dodeka mozev ama nemozev se da docitam pa neznam dali ima nekoj kako moeto iskustvo da spodeli mislenje ... bremena sum so 3 ( vtoroto dete ima godina ipol) megutoa bremenosta e mnogu rizicna a isto I abortusot poso debelonata na matkata e samo 3 ml ... deneska bev na klinika mi rekoa da odam vo petok da vidime na so ke se odlucime ( valjda mislea na kakov abortus ) poso rekoa rizicno bilo da se abortira a ne pak da se rodi .... dali ima shansa da bide samo so apche ako e matkata istenchena ili kaj da pobaram vtoro mislenje scored vas ?

На LadyBug10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    608
    Здраво, после медикаметозен абортус и испиена доза ерготил не сум доисчистена и во понедленик сум на криетажа на ГАК.

Понеделникот ми рекоа дека цел ден ќе бидам таму, но дали можам од вторник да продолжам на работа (канцелариска работа без физички напор)?

4. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Здраво, јас по киретажата немав болки,трае околу 20мин, со целосна анестезија ништо не осеќаш. Си отидов дома по 2 саати. Само психички потешко ми беше.. Јас тој ден дома бев цел ден лежев и плачев, утрето отидов на работа сметав дека ништо нема да смени ако седам дома само ќе ми е потешко така и цело време ќе мислам на тоа. Со лесно :hug:

На LadyBug10 и nadelinka им се допаѓа ова.
  5. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    608
    Фала. Се надевам се избори со психичкиот дел....

6. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    163
    Здраво, бремена сум осма недела, меѓутоа плодот не се развива. Матичната ме прати на второ мислење и ми предлага да се чистам со апчиња како најдобра опција заради матката. Читам дека и покрај апчињата кај некои жени треба и киретажа да се дочистат и не знам што да правам.
    Имам и бебе што го дојам па и за тоа сум загрижена што нема да можам да го дојам неколку дена ако изберам киретажа.
    Дали има некој што поминал низ истово, да ми сподели искуство?

На Ceci16 и LadyBug10 им се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.501
    Оди на второ мислење па и на трето ако треба. Во матичните немам многу верба искрено. И јас со 1400бета ми викаше дека е вонматерична и на клиника бев и тие врска немаа ќе ме спремеа за киретажа а ни сами немаше да знаат што да чистат. И на крај се во ред беше со 3то мислење. Затоа од паталец иди на друго мислење :)

На AlchinovaR1979, LadyBug10, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LadyBug10

LadyBug10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    23
    Здраво девојки..Не сум нова на форумов меѓутоа немам коментирано до сега или искажано мислење.Сакав да прашам отприлика кои се цените за абортус во приватните клиники?Читав на форумов за оваа тема и ќе ги замолам религиско набилдани те и оние од типот абортусот е убиство да не ми реплицираат затоа што во позадина имам missed abb. Прва бременост и две успешни бремености.Меѓутоа при консултација со повеќе гинеколози ми е советувано да не планирам нова бременост.Не сум сигурна дека сум бремена ама би сакала да знам за цена во случај да сум.Ви благодарам.

На Jelena1980 и Ceci16 им се допаѓа ова.
  9. LadyBug10

LadyBug10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    23
    Беше заштитен однос ама јас ја имам таа среќа за тој 1% незаштита

10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.055
    Допаѓања:
    24.302
    Имаше апчиња за пиење Ден потоа, во рок од 24ч се пијат, земи си такво ако имаш сомнеж, има другарка пиено 2 пати, успешно кај неа беше и дојде менструација. Пробај.

11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.227
    Допаѓања:
    27.827
    Норчлево се апчињата и може до 3 дена после однос да се испијат

На LadyBug10 и lackygirl им се допаѓа ова.
  12. LadyBug10

LadyBug10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    23
    Фала девојки ама ми дојде денес циклус..Со мм секогаш сме се пазеле освен секако кога сме планирале бременост..А бидејќи нова бременост би ми била животозагрозувачка малку бев исплашена.

На Ceci16 и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. Бебии

Бебии Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2020
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    50
    Здр бремена бев 6та недела но поради здраствени причини морав да ја прекинам бременоста бев на ГАК во петокот и ми напишаа на извештајот медикаментозен абортус ми рекоа една таблета истиот ден во 22:00сат да се напијам другите во недела во 10 сабајле две под јазик и две вагинално ме предупредија дека од првата таблета нема да осетам ништо а јас почнав синојка да крварам многу околу 18 час до навечер после веќе немав ништо денес се напив од овие другиве имам болки ама послабо крварење а они ми рекоа дека ке биде пообилно и да не станувам тој ден од кревет е сега не испаѓа баш онака како што ми кажаа, дали има некоја со слично искуство малце и мие страв како поминавте вие со медикаментозен абортус? :|

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    48.268
    Не е толку опасно и јас баш како тебе минимално крварев, не се исчистив скроз, чекавме наредна менструација, е тогаш скроз се исчисти

На Бебии му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Бебии

Бебии Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2020
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    50
    Јас се исплашив дека ми рекоа ке крварам многу се надевам ќе помине со добро.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    48.268
    И мене така ми рекоа ама што е тоа е не е ништо страшно
    Со лесно

17. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    1.340
    Колку време пред киретажа треба да прекинам со Клексан и Аспирин?

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.501
    Зависи колку време си ги примала. Јас после 2 дена од прекин отидов зошѕо тогаш имаше место иначе и одма ќе ме земеа.

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas 12 saati pred operaciite na kila I zolckata koga mi ja vadea 12 saati pred operaciite prekinav so kleksani I posle 8 saati od operaciite mi stavija pak pretpostavuvam oti I so kiretazite e isto

20. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    81
    Дали може да се абортира во 13 недела и како е процедура? Треба некоја согласност од идниот татко?

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.