Согласност од таткото не треба, само мораш да се консултираш со доктор дека веке бебето е оформено и е ризично Имаш некаков проблем што сакаш да абортираш?
30год имам, ама имам чувство дека маж ми не сака па сакам да го абортирам. Инаку бебето е во ред на сите прегледи до сега и на нифти тест и на се.
Одиш на државна, ти прават преглед, те праќаат на социјален работник да потпише (ова им е процедура демек дали си свесна што правиш, последици итн итн) од таму те праќаат да платиш и од таму те праќаат да си ги земеш апчињата и ти ја кажуваат процедурата. 4апчиња со шема се пијат и ставаат. Мене не ми беше посебно болно, а може и да пиеш апче против болка...
Извини вака на мојов одговор , меѓутоа пред сама да одлучиш дали маж ти го сака или не го сака бебето разговарај со него , и пред се размисли дали и ти го сакаш бебето што расте во тебе . Неможе да донесеш одлука за абортус на основа на негова желба , треба да размислиш и која е твоја желба . Доколку и двајцата сте согласни и не го сакате бебето тогаш прекинете ја бременоста. Но , доколку барем едниот од вас го сака тоа бебе , не се откажувајте од него .
Зборувај со маж ти, не се оставај на 'имам чувство'. Сте дале и толку пари за нифти за несакано бебе?
Како тоа имаш чувство дека не сака маж ти? Која е причината за тоа да го мислиш? Таква голема и важна тема се дискутира многу однапред, не се остава на ,,имам чувство” Морате убаво да разговарате на темава, мада требало многу порано, бебе е сега многу големо за абортус. Двајцата треба да бидете спремни на тој чекор, на ваква тема треба да сте отворени и сигурни, а не ќе го абортирам само затоа што мислам дека маж ми не сака. Немој така. Доволно сте воздрасни, седнете разговарајте со часеви ако треба, разговарајте за сегашноста и иднината, ама се надевам ќе ја донесете правата одлука за вас двајца, а не само за едниот. Со среќа и пиши што си направила
Роди го ќе видиш како ќе го сака после ќе му биде најмилото нешто што му се десило. Не е убаво без причина да се згасне еден живот кој штотуку запчнал Замисли колку луѓе на светов има што сакаат да имаат бебе а неможат...
Како знаеш ти дали после раѓањето ќе го сака бебето?! Подобро да разговара и заедно да одлучат. А од вакви глупи совети, (има луѓе кои сакаат, а не можат), доста е. Предизвикувате само чувство на вина кај оние што се одлучиле да абортираат.
Многу детско оправдание за абортус Ако ТИ сакаш да абортираш те подржувам но сега со хормони до плафон гарант ти се причинува дека маж ти не го сака тоа бебе Ај седни со него кажи му шо ти се врте у глава па ке видиш како ке реагира он на тој разговор Не брзај сеа, а 13 а 15 г гн е иста процеура за абортус барем биди сигурна во одлуката
И јас треба да правам абортус,се одлучив да биде медикаментозен.Мислам дека е безбеден и дека нема некои несакани ефекти...
Ne bi trebalo da ima, osven nedoiscesteno, pa pak da zavrsis na kiretaza. Zal mi e sto moras na abortus, se nadevam ne e neplanirana bremenost. So sreka.
Kak mene e blighted ovum t.e. nema plod 9ta nedela pa morase da se odluci za koj nacin i se odlucivme medikamentozno. Ke vidime kako ke bide
Здраво, 2ра- 3та недела сум бремена бев на ехо плодот е точка дали постои начин да се абортира со апчиња?
Последниот циклус ми беше од 23ти до 27ми Март. Ние имавме односи во моите плодни денови 8ми Април. Значи три недели
На 3 недели не се гледа плод на ехо.Бременост се рачуна од прв ден на последен циклус што значи сега си 6 недели и 3 дена