Најчесто е околу 14 дена но како што кажа членката погоре, за секој е индивидуално затоа е најдобро консултација со доктор
Кај мене беше 14 дена. Скоро престана имаше неколку капки оксидирана крв. На 16ти повторно почна како менструација. Без парчиња ткиво
Znam,probuvame so soprugot istovo da go povtoruvame sekoj den,ama boli. I nisto,abortirav ispitav materijal i kariotipot kaza deka nemalo genetski poremetuvanja i nemalo sindrom,samo ednostavno anomalija imalo i toa e toa.
A kakva anomalija se vide? Izvini ne bi da ti dodavam sol na rana, no sigurno e anomalija fizichka. Barem pretpostavuvam
Zdravo zenski, nova sum na forumot i sakav da napisam zbor dva na temata deka pred da se odlucam za abortiranje citav dosta od tuka mislenje i iskustva pa sakav da spodelam za slednite devojki. Jas se odluciv za toa bidejki bese nesakana bremenost i sepak mislam deka uste imam vreme za formiranje familija deka imam 21 godina. Po spodelenite iskustva se odluciv za Sistina kiretaza i dr. Badzakov koj sto bese dosta fin i korekten so ogled na toa deka znaese deka sum preplasena. Se se zavrsi za saat dva bukvalno so plakanje zemanje lekarstva i odenje doma. Pominav bezbolno i brzo iako po budenjeto nekolku solzicki emotivno potekoa. E sega mi e cudno deka bev 6 nedela i plodot bese mnogu mlad no cenata bese vo sporedba so prethodnite spodeleni iskustva mnoguu pogolema. Celiot zafat so anastezii, snimki me kostase 24.500. Ama pak neli na parite neka bide samo da bide se vo red. Se nadevam deka ke pomognam na nekoj vo idnina
Cenata vl sistina raste na sekoi 5 dena izgkeda, hah. Inaku bez razlika dali si bila 6ta ili 10ta nedela, taa e cenata ne ja diktiraat spored goleminata na plod. Sistina preteraa, kako i da e
Здраво.Искуство со таблети mifepristone i misoprostol. Поради неразвивање на плодот кој е и без срцева акција ми дадоа таблети за прочистување. Доколку некој ги земал би сакала да ми пише,исто ми кажаа без земање на апче за болка?
Здраво, на ГАК ти прават преглед, одобруваат процедура, па одиш на советување во смисол дали си свесна за абортусот, последици и слично, па одиш по апчињата - ти даваат шема и си одиш дома да ги пиеш. Не можеш да ги купиш апчињата во аптека ако мислиш на тоа....