Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Spidy, 8 декември 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1.605 глас(а)
    72,8%
  2. Не, никако

600 глас(а)
    27,2%
  1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.514
    Допаѓања:
    12.680
    Види, бебе е убава работа ама и голема одговорност.. Размисли прво за услови дали имате или имаш за да го чуваш, бебе можеш да чуваш сама, а можеш и и со татко му.. Дали имаш стабилна работа а по годините мислам дека немаш, после само со средно школо многу тешко можеш да најдеш добро платена работа.. Дали имаш поддршка од твојте, како они би реагирале.. Јас во твојата ситуација би си размислила убаво и искрено би ти кажала дека не знам што би направила, ама ќе размислам убаво.. Деца ќе имаш и во иднина, абортус трае најмногу 20 минути, се ќе заврши, ама после тоа можеш многу да страдаш и да те боли душата ако не си била сигурна во твојата одлука.. Не е спорен моментот дека нема да имаш деца во иднина, ама дека нема да се каеш што ќе абортираш никој не може да ти гарантира.. Таткото колку години има, дали е вработен, дали живее со неговите или сам, дали има кола, дали е финансиски обезбеден?

На KuklickaSk и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    937
    Тука сум, ама долга е темата и не сакам да продолжам со дискусија. Јасно ми е за финансиите, имам деца.

3. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Па баш дека е долга темата и баш дека имаш деца треба да знаеш дека не е доволно само моралната поддршка. Финансиите се многу важни.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.471
    Допаѓања:
    22.703
    Овие шо се против абортус, исти се како Америка, додека се роди бебето навиваат за тебе, а откако ќе се роди никаде ги нема.

На Gosh, Selena01, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Andrea_

Andrea_ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    20

Ти благодарам за советот и за одвоеното време, за финансии немаме мака јас работам во МВР, тој си има своја фирма, живее сам, со финансии е се како што треба па дури и одлично, но тоа не е проблемот. Јас самата морам да си размислам дали сакам цел живот да го гледам покрај мене а за остварување на родител сум сакала од мала да сум млада секси мајка Но морам да размислам дали е со вистинскиот човек..

На Anyshka, _Vera_, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    937
    Да, ти не спомна проблем со финансии. Бараше мислење, секако ќе има за и против. Е сега, не мора да си со него, ако нешто те кочи, можеш и без него, а да имаш дете. Не знам дали од дома би имала поддршка, дали имаш родители, брат, сестра, што е голем плус.

На Anyshka, hermosa и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Ако не си сигурна дека си со вистинскиот воопшто не размислувај за брак, со него, не може само заради бебето...
    Ќе ти биде криво,на крај може и до развод да дојди.
    За бебето ако сакаш да го родиш, ќе ти треба помош и поддршка од најблиските..
    Ако сакаш нов почеток и сосема нова приказна со друг човек, планирање на бебе тогаш абортирај.
    Оти без помош е многу тешко, ти се менува животот.

На _Vera_ и Andrea_ им се допаѓа ова.
  8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.070
    Овде јас би ти рекла убаво добро и долго размисли.Јас со дечкото од кој можеше да забременам ,не сакав дете,и он немаше да ми даде избор ниту поддршка.Не сакав дете со него бидејќи никогаш не бевме во добри односи немаше љубов вистинска,а тој беше на тоа мислење спиеше на уво дека бевме заедно со години и ако дојде бебе,не е страшно ,ама тоа е само мое искуство и сепак не сум останала бремена.Ама и да не си во таква ситуација, мислам дека потомство се планира . Размисли и дека тоа дете понатаму ќе сака мама и тато да бидат заедно.Може и дечкото ќе ти врши притисок,а јас сепак мислам дека ти најдобро друг да запознаеш во иднина . Емотивно како се чувствуваш е најважно, најважна си ти .

9. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Јас знам многу млади шо се оствариле како мајки и се среќни секој ден заради богатството шо го добиле(нивното дете) се пресреќни за секој момент поминат со него, без сопруг , но со помош од блиските.
    Сепак тоа е храброст. Ако ја имаш се можеш да поминеш во животот, а децата си растат дури се мали е тешко, потоа се полесно..

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.559
    Допаѓања:
    201.695
    Е тоа, последното.
    Ако не можеш да се замислиш да бидеш цел живот врзана за тој човек, дали во брак или само преку детето, тогаш знаеш што е правилно.
    Само немој бременоста да ти е единствена причина што ќе те врзе за тој човек. Не е доволно тоа, гледам дека си свесна и сама, и на добар пат си да ја донесеш вистинската одлука.

На Gosh, H.VAGA, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.016
    Допаѓања:
    21.192
    Ова е најважно, знаеш.
    Свесна си, паметна си. Детето врзува за цел живот, и при развод пак ќе му бидете двајцата родители и цел живот на овој или оној начин заедно.

Среќно, и во двата случаи. Сигурна сум дека ќе одлучиш правилно :l:

На Andrea_ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.514
    Допаѓања:
    12.680
    Мило ми е кога гледам дека еден млад човек толку детално и зрело размислува за себе, за иднината.. Обично на 20 години во МК уште од дома пари за кафе им даваат..

На SummerGirl, Angella7 и Andrea_ им се допаѓа ова.
  13. Andrea_

Andrea_ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    20
    Девојки ви благодарам на сите за советите и вашето одвоено време, мене ми беше најбитно да не останам стерилна после абортусот, доколку се одлучам… доколку имате уште мислења ве молам да ги напишите секое мислење кај мене е добредојдено… и некакви искуства со Плодност во Битола дали сте имале? Абортус или пораѓај?

На _Vera_ и Lisandra им се допаѓа ова.
  14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.643
    Допаѓања:
    39.329
    Размисли колку си зрела, спремна и свесна за да одгледуваш ново човечко суштество и во каква средина ќе расте тоа човечко суштество. Не дали ќе бидеш секси мајка....

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.070
    Нема ништо лошо во тоа да сака биде згодна девојка и жена,не само да се реализира како мајка,туку и како жена .

На Anaroz1, Anyshka и Andrea_ им се допаѓа ова.
  16. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Ти навистина имаш проблеми со сфаќањето.

На Gosh, tinkerbell22, Snow-Star и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.070
    Каде?Разбрав дека е најважно во какви услови ќе расте тоа дете,ама сметам дека е важно и девојката како се чувствува во сопственото тело .

На Anyshka и Andrea_ им се допаѓа ова.
  18. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Најважно е ШТО САКА ТАА. Дали таа сака да се оствари како мајка на 20 години, што јас го сметам за лудост или не.

19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.070
    Добро,тоа повеќе пати е кажано ,а ако мислиш на мене јас и имам пишано дека не сум имала никогаш голем мајчински инстинкт.

20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.514
    Допаѓања:
    12.680
    Мајчински инстинкт ќе ти се роди одма кога ќе ти го тупнат детето во раце сестрите а ти тазе породена во државна болница и ќе ги снема некаде.. Кај нас на тој принцип најчесто се добива мајчински инстинкт, ама за ова во некоја друга тема..

На tinkerbell22 и hermosa им се допаѓа ова.