Помина 30 дена од коа правев киретажа, менструација сеуште немам. Пред 2 дена бев на контрола, ми кажа се е океј ако не дојде за 20 дена да идам пак. Малку ми е страв, дали некој има искуство?
Здраво, дали може некоја што има контакт од докторката во ординација Пановски да ми пише? Бидејќи има само фиксен а не креваат и дознав дека има мобилен.
Zenski moram da odam na abortus zaradi toa sto ne e dibar plodot dali ste imale vakvo iskustvo dali ima rizici? Fala mn
Zdravo devojki dali nekoja od vas posle abortus(mojot bese medikamentozen, so tableti) imala naduen/otecen stomak? Bukvalno se osekjam kako da mi raste stomakot i kako da sum bremena, bev na ginekolog cista mi e matkata… no sepak stomakot epten mi e naduen duri i se primetuva moite doma me praduvaat sto sum se zdebelila ve molam za iskustva ili bilo kakov sovet ke mi bide dobrodojden. Pozdrav
Ke ni se sredi ova so stomakot ili tesko? da ne si nesto povekje informirana na ovaa tema? Epten loso izgleda i loso se osekjam♀️
Здраво јас пред 7месеци имав спонтан во 19недела со индуциски пораѓај.Стомакот ми беше надуван и потврд некое време .После првата менструација се намали и омекна.
Fala srcka za spodelenoto iskustvo Dali ti dadoja da piesh nesto posle abortus ili ne? Jas dobiv menstruacija, mi zavrsi..i pak mi e istiot stomak ,naduvan .. se plasham epten,takva sum jas panicarka za se
Си продолжив со метилирана фолна,б12,магнезиум,витамин д.Смени начин на исхрана повеќе месо ,салати ,избегавај шеќери.Треба време телото да се врати во нормала.
Витамини се обично се пијат кога се планира бременост и во бременост. Кај тебе сигурно е поради хормони подуен стомакот, ќе ти спласне не се секирај, после абортус медикаментозен не знам дали треба да се пие нешто, мене после киретажа ми дадоа некој антибиотик мислам беше и капки за да се исчисти матката
Дури сега го гледам мислењево.. Фала на прашање, заврши све успешно. Имав болки доста ама помина, имав и силни болки во долниот дел од половината (најверојатно од контракциите). Е сега, болката беше најмал проблем зошто од после осеќаш многу умор, лично јас имав чести промени на расположение, раздразливост, болки во телото како пред настинка (дури и ден денес некои денови се осеќам поуморна генерално од предходно). Едноставно му треба време на телото и умот да се вратат во нормала од цел тој хаос хормонски. И да, вториот циклус што го добив после абортусот беше дупло пообилен од самиот абортус (немам обилни менструации). Заклучок: не беше страшно толку колку што мислев дека ќе биде, би го одбрала овој метод пак ако морам ( се надевам дека никогаш нема да морам повеќе, превземам сѐ што е во моја моќ). Се надевам дека на некој ќе помогнам со ова и ќе ги мотивирам девојките овде да си практикуваат заштитени односи за да го избегнат сето ова
Zenski da prijavam i Jas imav missed pravev vakum samo 1 den imav malo krvarenje a od nareden den nisto sega cekam da dobijam inaku mn mi e poduen stomakot ve molam za sovet poz
Консултација, контрола со доктор нешто направи? Не знам како е со вакум, ама еден ден само мало крварење е баш чудно. После киретажа и после медикаментозен се крвари неколку дена зависи, за да се исчисти матката. Отиди провери дали е океј се исчистено