Да се консултираш со гинеколог Имаш веќе дете/деца? Ја мислам нема да се нафатат многу е скоро последниот абортус Едино да скриеш ама тогаш свесно ставаш живот на коцка Зошто бе у здрава нога трн си ставате?
Jas imav kiretazhi dve vo rok od 6m, ama missed, ne deka sakav da abortiram, ali seedno, intervencija po intervencija bea.
Можеш да правиш абортус. Само секој абортус е инвазивен метод за матката, создава фибрилни ткива, лузни. После доколку сакаш да останеш бремена може да биде проблем. Гледај да биде негде на клиника кај што ќе се среди целосно. И земај подле тоа серазиме или серапептаза со витамин е да се обнови слузница побрзо.
Никогаш не мислев дека ќе го правам ова, ама никогаш не вели никогаш очигледно... Долго бев во врска но не одеше и се разделивме, почнав да се гледам со друг онака, неколку месеци веќе и пред 14 денови ми доцнеше направив тест испадна позитивен.. Реакцијата не беше баш добра од негова страна, ми кажа дека не сака да има дете сега и не е спремен, јас размислував премногу што да се одлучам и покрај големата желба да се остварам како мајка не сакам да бидам самохран родител, знам дека многу ќе ме осудуваат но тоа е што е.. Бев спремна доколку прифатеше тој да родам и искрено срцето ми се кине што не го прифати... Закажав абортус во Плодност во петок, не сака ни да дојде со мене, и морам да одам сама и сум преплашена, долго се борам со анксиозност, од време на време земам Хелекс 0,5, имам вртоглавици од стрес, дали може да се напијам од хелексот пред интервенцијата? И општо како оди процесот на абортусот зошто мислам дека ќе се онесвестам уште не влезена таму..
Ako ti treba nekoj da bide tamu so tebe,mozam da dojdam.Kratko trae procedurata I ne treba da se plasis od nisto
Важно е ти како се осеќаш, немој да ставаш тежина на душата, јас сум за создавање на дете во среќна средина исто би постапила ако не се осеќам сигурно и спремно. Внимавај следно користи си заштита да си ја заштитиш и психата од вакви моменти зошто се стресни многу и психички и физички за телото. Можеш да се напиеш диазепам еден од 2мг нема ништо да ти штети ќе опушти мускулатура и стравот ќе го смири, хелексот е појак. Ајде ние сме јаки по природа жените ќе помине.
Кој кретен. Како што беше заинтересиран за време на правењето, така би требало да биде заинтересиран и за натамошните акции (мислам на тоа дека треба да дојде со тебе, да те поддржи). Откачи го ѓубрето.
Верувај дека немаш потреба од страв За два саати ке заврше се од влевање до излевање во болницата Ке заспиеш на 5 мин и кога ке станиш се ке биде ок Немој да раѓаш дете со ваков неодговорен човек оти тек тогаш ке си го упропастиш животот Земи некоја братучеда другарка со тебе,некоја блиска особа Ако сакаш пиши ми порака
Се на се 15 мин спиеш Макс 5 мин е процедурата те враќат на кревет и таму поспиваш 5 мин и се будиш Дотечува инфузијата и си одиш дома