Девојки благодарам за поддршката, иако премногу се плашев поминав добро колку што можев.. Сакав да ве прашам дали е нормално да имам вртоглавица, станав малку и ќе паднев ми се стемни пред очи..
Девојки повторно јас, сеуште имам силна вртоглавица и гадење, дали е нормално сеуште да трае или треба да се загрижам, да се јавам во болницата?
Најубаво да се јавиш. Мене ми рекоа дека е можно да ми се лоши или да повраќам неколку саати ама гледам вчера си ја правела киретажата. Најубаво да се јавиш и консултираш со гинекологот.
Да, можеби затоа што движев ми беше така, сега повеќе одморам и ми се смири и гадењето и вртоглавицата, ти благодарам на прашање ❤️
Стомакот ми е некако отечен, претпоставувам нормално е, не крварам засега воопшто само малку кафено на бришење, само ова што ми се повраќа не знам дали анксиозноста ме работи, читав милион работи што може да тргне наопаку и тешко се справувам, не можам да спијам воопшто.. не знам после колку време од интервенцијата може да се појават несакани ефекти..
Здраво, дали може некоја дами кажи искуство за абортус во 14та недела? И дали можи со киретажа, или треба да се роди со инекција?
Zdravo. Ve molam dajte mi sovet ne mozam da se konsultiram so bliskite za vakvo nesto. Imam dva sina edniot 8 godini maliot e 18 meseci. Mislam deka sum bremena i ne sum posgotvena pak na tie raboti sto sledat…. Dvete deca se rodeni so carski rez.Mi e strav i od malata razlika. Maz mi saka da si cuvame imame uslovi finansiski.Megutoa jas poradi prethodnata bremenost ispustiv unapreduvanje na rabota i sakav vtoro dete se pomiriv toa e toa. Sega kako da sooostam pak na site deka sum bremena. A posleden ciklus mi bese 08.01. Si imam simptomi za bremnost. Strav mi e od abortus a sepak i se cuvstvuvam nespremno psihicki za uste edna bremenost poroduvanje …. Ve molam sovet
Ние може тука да ти дадеме совет, ама најбитно е ти како се чувствуваш. Пред се ти треба да го носиш, раѓаш со царски што и не е мала работа, операција е, и најголемиот дел од времето ти ќе си со него. За мала разлика, па баш и не е тоа мала разлика, мала разлика се 12м, 13м итн. Ти додека родиш, 2.5г ќе ти направи детето. Но, тоа и не е толку битно, пак ќе кажам, она што е битно е што сакаш ти Ако е само кариерата во прашање, јас секогаш велам, што е мое ќе си дојде. Јас барав работа да сменам, не најдов. Бремена кога бев за милион интервјуа се јавија, што ако, кога бев со стомак до заби. Пројде и тоа, еве сум сега на сменето работно место, со подобра позиција, така да дете не гледам да е пречка за да напредуваш, може не одма сега, но понагаму сигурна сум. Во секој случај мора да потврдиш прво бременост, па понатаму да решиш сама.
Ако не се чувствуваш спремна - абортирај. Не е ништо страшно или срамно. Не е само да родиш и после да бидеш цел живот несреќна затоа шо си родила.
Se slusnav so doktorkata ne mi preporacuva treta bremenost tolku brgu deka sum so carski….sepak mi zakaza pregled za vtornik da vidi kade e postavena bremenosta i kako me sovetuva ke ja poslusam nea
Побарај повеќе мислења. Нормално во зависност од тоа дали сакаш да родиш или сакаш да абортираш. Но, ако не си сигурна дека сакаш абортус, подобро консултирај се убаво. Најбитно е ти што мислиш и осеќаш.
Со помин!!! Искрено со таков човек не е решение да оствариш било каква врска.... Но искрена да сум некој како што како мене очекува и има голема желба да стане мајка без разлика на тоа што секаде не е сјајно би родила и тоа дете би ми било се па макар и цел живот дс би се мачела со или без партнер. Знаеме колку е тешко сам дете да гледаш ама верувај се поминува ... Два пати ги изгубив бебињата и верувајте нема потешко од тоа... Сега не знам веќе што да се прави веќе две години се обидуваме и ништо ...
Здраво!!! Разговарај со докторката доколку ти препорача абортус направи го... Сепак е многу брзо а тебе сеуште ти треба опоравување сеуште раната е свежа... Пиши што ќе направиш
Другарка моја исто сега се породи со 3 царски,разлика 2 години и 2 дена точно. Супер помина. Најверојатно си на почеток 7-8 недела така да мислам имаш време убаво да си размислиш,немој да избрзаш со одлуката било каква и да е. За работата немој да се секираш,ќе си дојде се на свое место. Само ти да се осеќаш добро,да почувствуваш дека го сакаш тоа бебе и дека имаш сила за се што следи.
Жал ми што поминуваш низ ова, но има други групи за тоа. Не мора на девојката да и го пишуваш ова, да и направиш тешко откако веќе се решила и завршила, јас искрено не би да го читам ова.