Абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Spidy, 8 декември 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1.625 глас(а)
    73,0%
  2. Не, никако

601 глас(а)
    27,0%
  1. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    50
    Imav jas problemi mnogu i so hemoroidi malku se potsrediv so toa… so slaba krvna slika ako mi kaze dr deka nema da ima problem ke go cuvam znam potoa ke se kajam… Ke cekam do vtornik da vidime na eho kako ke bide :)

На Elenpelen, Bettina23 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    328
    Te pratam nekoe vreme i milo mi e shto napravi odluka da go chuvash. Jas imam mnogu slaba krvna slika, 4 bremenosti isterav, momentalno 5ta so bliznaci :)
    Imam isto problem so hemoroidi, imam papochna kila, i shto ushte ne, se ke bide vo red, samo opushteno ;)

На tambelina, Martka и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    50
    Lele super a tvoite kakvi poroduvanja se site ti se prirodno? Neka se zivi i zdravi :l:

4. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    328
    Da, do sega site prirodni, za bliznacite ke vidime za 3-4 meseci, se nadevam pak na prirodno :)

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sagadoia

Sagadoia Нов член

Се зачлени на:
    15 јануари 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site
    Znaci mojot problem e sleden…
    Pred
    Edna godina ostanav bremena na prva bez nikakov problem…
    Vo vtoriot mesec imav spontan abortus, pravev pausa 3 meseci i od septemvri pocnavme pak…i eve veke 7 meseci nisto…
    Sme probale sekako, i sekoj den, i eden da eden ne, i eden da dva/tri ne.. pratam plodni denovi pratam se ali na zalost nisto…
    Ziveeme vo svajcarjja i tuka medicinata gleda malce poinaku na rabotite…
    Sum bila na poveke ginekolozi isto i so maticniot sum razgovarala… tuka velat nema potreba od spermogram, nema potreba od lekovi itn.. ti veke ednas ostana bremena bez problem, se e to od abortusot smiretese uzivajte ke se sredi ke si dojdi… stom doslo ednas ke dojdi pak…
    Iskustvo nekoe ve molam
    Vi blagodaram

6. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.899
    За трето дете ни требаше околу година ипол. Може и да се во право лекарите.

7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    3.109
    Дојди си тука, направи хсг, брисеви, пап, мутации и следи фоликули барем еден циклус.. ако не ти се губи време. Тоа чекање може и многу да биде ако има запушување на јајцеводите после спонатиот. На кумата моја остана бремена од еден обид во германија и мораше да абортира во 6та недела не беше океј плодот не растеше... И еве година ипол нема останато бремена.. ги слуша германците ништо не и било, викам ако гледаат на рентген низ очите. Овде дојде и било страв да прави испитување. Абе ништо не испитано и пробувајте... Јас уште немаше да останам бремена све океј беше, хсг направив после 7 месеци пробување и останав истот месец бремена, запушени биле. Сите викаат еее година, година ипол пробувајте. Јас до тогаш дете ќе имам ќе родам. Поздрав

На emche05 и Joanna28 им се допаѓа ова.
  8. ma4a

ma4a Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Искрено и од срце ти посакувам да ти се оствари најголемата желба, исто како што и себеси би си посакала ако повторно заслужам таков благослов, секоја борба е тешка, верувај..

9. ma4a

ma4a Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Девојки после абортус, колку време треба да добијам циклус, на 21 минатиот месец го правев, сеуште немам добиено

10. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    1.005
    Здраво. Имам бебе 15м и правам тест 2 цртки појасни никогаш не биле правам уште 2 истп 2 убави јасни линии воедно 1ден ми доцнеше денес правев бтхцг и чекам резултати.
    Бидејќи сум царски и не сум спремна психички и физички дека ќе биде и ова царски башка финанскиски не сум вработена живееме со неговите не сакам да родам второ и крај.
    Читав за абортус со апчиња неколку дена се пијат и се чистиш.
    Да ми кажете како иде процедурата? Кои процддури се?
    Мм не сака да слушне ама јас сум решена да млада сум 23г скоро ама не можам со сила психички ќе опаднам таман застанавме на нозе да си купиме свое место нема шанса повторно одново да минувам низ све

11. LolaLala

LolaLala Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2025
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Извини вака, не сакам да судам и не ти судам, но како така лесно не сакам да родам второ и крај.. Епа тогаш си требала да внимаваш кога било време за тоа. Ти како сигурна си дека не сакаш да одиш на второ, а не внимаваш околу тоа и како најлесно ти е да абортираш... Па и со апчиња тука на форум што ќе ти кажеме. Ако веќе ти е лесно туку така да абортираш тогаш треба да одиш на лекар, а дали апчиња или интервенција ќе ти каже лекарот.

12. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    1.005
    Секогаш за нешто требаат двајца од кој едниот има поголема улога пошто има кур да ми простиш. И као и секоја грешка у живтот ете и оваа на која јас не сум спремна сега. И да тука има кој да ми каже искуство. Колку и да внимаваш се случува жив човек
    Башка за тоа е форумов нели

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    406
    Нормално дека е така
    Плус убаво имаш објаснето дека си со царски рез и со бебе
    Демек членката да не те судам а ти суди :|
    Колку што знам колку порано појдеш на гинеколог на преглед толку подобро
    Би требало да ти предложат опции според твојата состојба оти сепак можеби е различно со царски дека си претходно не знам

Инаку постои опција со апчиња, ти препишува доктор, вака рано ако го фатиш процесот и е подобро, генерално
    Но секако мора да те следи гинеколог за да немаш понатаму проблеми

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.128
    Нема овде никој да ти даде совет да испиеш нешто. Оди на матичен и советувај се, најдобро.

15. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    1.080
    Imas na gak abortus so apcinja ama mislam gi nema celo vreme deka se skapi, gi pies da I cekas da prokrvaris, nekoi zeni mnogu gi bolelo, nekoi ne, baska moze da ostane nesto pa pak da treba da prais kiretaza, ama se toa si go plakas sama bidejki koga sama sakas abortus go plakas, a ako e mised ili spontan abortus, apcinjata ti se besplatni...

16. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    2.084
    Виде во темата Абортирање со таблети? Има таму искуства, ама се е во кординација со гинеколог, може најдобро твојот гинеколог да ти каже која метода да ја примениш.
    И да баш така женското секогаш ја плаќа грешката, машко е само гледа да си заврши работа. Понатаму зимај контрацепција исто во договор со гинеколог, не се ставај по позиција ти да поминуваш низ вакви стресни ситуации и да мислиш дали направил грешка или не. Со лесно во секој случај.

На Трагедијаупмм и KikiKviki им се допаѓа ова.
  17. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    3.011
    Мислам дека немаат моментално апчиња никаде. Тендерот за набавка им стои. Нема на државно, а приватните од таму мора да зимаат па немаат ни они. Прашај во меѓувреме да не се сменило нешто, пред 3 месеци вака беше. Во секој случај преглед кај гинеколог што поскоро, да кажеш што си одлучила и да направите план заедно што е следно. Со лесно што и да одлучиш.

18. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    1.005
    Фала ви многу ќе се консултирам секако со гинеколог чисто искуство ми требаше за што како да правам