Dali imate iskustvo so abortus vo bolnicata Plodnost, kolku vreme trae procedurata i koj doktor e najdobar vo izveduvanje na ovoj tip intervencii? Bi sakala da znam dali e nekoj biden skoro i koi se cenite, konkretno se raboti za abortus vo 9 ta nedela?
Dali moze da mi kazete koja e procedurata za abortus so celosna anestezija,ke treba gola da se soblecam ili kako? Sto treba da nosam so sebe? Verojatno procedurava e vo operaciona sala? Dali ke mi napravat nekoja krvna analiza? Za utre mi zakazaa,cela sum stresena
Update: bidna,ne bese strashno,traumata ke si ostane ama morase taka. Samo se cudam zosto placev koga se razbudiv,placev dodeka bev dezorientirana,ne znaev kaj sjm,se cudev sto bara mazmi tamu,anesteticarot tuka do mene. Placam cela izgubena,tie me gledaat. Dali napliv na izmeshanj emocii,ne znam
Jas ke prasam uste nesto,zosto ne krvaram? Koga si dojdov doma mnogu malku imav na vloshka,potoa samo na brishenje na toalet,proziren sekret so krv izmeshano. A eve vecerva nemam nisto. Kako nisto da ne se slucilo,nitu bolki imam. Pancef mi dadoa,rapidol s za bolki i probiotik biofeminn. Ocekuvav blago krvarenje kako za ciklus
Ne se optovaruvaj so toa,site sme razlicni.Samo fokusiraj se na toa da zaboravis na toa I da si zastanes na noze.You can do it
Не сите крварат како што пиша членката подолу секој организам е различен... Јас по двете киретажи ( поради мртов плод) крвавев ама само после интервенцијата.. Пролугут мислам капки дали ти дадоа? Мене повеќе на психа ми делуваше па не знам тој период колку бедоксини и лексилиуми испив... Е тек кога ќе добиваш менструација ќе видиш како ќе бидиш со крварење и болки ( зависно како си има претходно) .. Јас имав пообилни крварења првите 3 дена. . а ми трае 7дена
Затоа што процесот бил со вакум и нема ни да крвариш Да е со класично гребење ке биде ем поболно ем по ке крвариш Ден два и после нормален секрет Се е во ред не паничи
Секој организам е различен!! И јас бев со гребење првиот пат беше помалку а вториот бидејќи поголем плодот навистина крварев повеќе... А и кога ќе добивав имав болка на таа страна кадешто бев повеќе гребена ... Како и да е сега стабилизирај се и не мисли на тоа..