Го поддржувам абортусот и фала богу што се немам најдено во ситуација на несакана бременост.. ме интересира дали е вистина дека настануваат компликации по абортусот, и дали ако првата бременост е абортирана, подоцна шансите за пак да се забремени се многу мали? Имам доста читано на оваа тема по разни форуми и скоро сегде овие работи беа означени како мит, а не вистина. Наводно компликациите настанувале само доколку абортусот е воден од страна на недоволно обучени доктори, и дека заради тие компликации следната бременост е отежната, а не дека самиот абортус по себе ги намалува шасните. Што ке кажете вие на ова?
Како што си прочитала, точно така си е. Да било толку страшно да поминеш низ абортус, тие што абортирале еднаш, немало воопшто деца да имаат. Битно е да се оди кај стручно лице. И заб да ти вадат, ако одиш кај некој лаик ќе те измачи и може да ти остане некој корен недоизваден, а не па абортус.
Девојки, сакам да ве прашам после абертусот колку време не треба да имате секс слушнав нешто месец дена до 40 дена ама ова од пријателки не од гинекоолок. Знае неккој точно да каже ? Ви благодарам
се додека не прстане крваренјето а и пред однос посета на гинеколог обазезноали некаде2-3 недели секако без односи најмалку а после тоа обавезно заштитен однос
Абортус - прекинување на бременоста Здраво.Ми доцни веке 9 денови, а сакам да абортирам.Каде можам да прашам за абортус по нашиве клиники и дали ми треба упот од гинеколог.Ве Молам За Помош !
Ангела можеш и по приватниве клиники да се јавиш и да се распрашаш, а ако сакаш за поефтино иди на клиника на гинекологија, и за тоа секако ќе ти треба упут.
Секој има свое право а јас сум за да , гледам дека има многу случаеви што девојката останува бремена а дечкото кога дознава раскинува а за тие к*син тие треба да се убиат што вина има девојката ти треба да се пазиш а за тие малолетни што сакат да абортират по 2 пат абе девојче кај ти беше паметот 1 да али по 2 пат.... баш сакам да знам ти абортираш и после на другиот партнер му кажуваш дека не си абортирала и гинекологот гледа дека си абортирала али не инаку јас не сум абортирала дај боже никогаш а и ако се случи не сакам да абортрам
А таму треба некако да се закажи или... пошто цитам овде колку повеке денови се чекаат толку е поризичен абортусот..
Те молам оди во приватна клиника, не е мала работа оди во Систина прашај, имаш уште една недела да размислиш не брзај, абортус најдобро е да се направи во 7 недела а ти сега би требало да си 6 недела, што ти касни 9 дена. Оди прво на преглед кај гинеколог, во приватна клиника не ти треба упат од гинеколог се се наплаќа на приватно. Ама размисли уште еднаш, не брзај
не сум тука јас ниту било кој од феминките да соли памет, но ако си во можност да го родиш роди го. Немој заради некоја грешка да се каеш цел живот. А доколку абортираш гледај тоа да го направиш најпрофесионално а за последиците нема некој што може да ти гарантира.
Многу ми е тешко вакви работи кога ќе сретнам или прочитам некаде. Просто ми паѓа тешко и ми е жал. Не сум некој фанатик да протестирам гневно против абортусот, само откако пола година се обидував да зачнам, знам која среќа претставуваше за мене кога го видов тестот позитивен. Знам и колку многу девојќи тоа го посакуваат. - додека кај некои други е обратно
Твое право е и сигурно си свесна за тоа што ќе го правиш, секако размисли убаво уште еднаш. Најдобро оди во приватна клиника, во Ремедика е најевтино од приватните
А одприлика колку би можело да чини еден абортус да не знаете.. а секако ке одам во приватна клиника,еве штом ти викаш дека Ремедика е најефтино таму ке одам. Благодарам на информацијата
мислам дека е над 9000 денари али заврти наназад по страните ке видиш имаат пишувано девојките колку пари ево приватниве и да да знаеш тоа ти е најдобар избор да одиш да абортираш на приватно кога веке си решила на државно екако ризично е а може да ни кажеш зошто се одлучи на абортус? ако не ти е промлем се разбира
Па една од причините е што сум премногу мала имам 20 год а и штотуку почнав со студиите, а исто и дечкоми студира и двајцата сеуште не сме подготвени да бидеме родители.
еве разлистав јас наназад најдов за сиситина 7000 ден -1000 денари за крвна група ако имаш картонче со проверена крвна група тагаш понеси си го со тебе и нема потреба од 1000 ден плус и не заборавај да провериш дали си RH+ или rh- ако си негативен ке треба да примиш инекција која кошта околу 3000 денари ај па пиши ни како ке биде со лесно
Значи да си го земам картончето, јас сум нулта Rh+ и нема да има потреба да примам таква инекција..и ке треба да закажам за во систина.Благодарам за информациите Ева.Поздрав