Dali po privatnive kliniki moze da se napravi medikametozen abortus? Dali gji imaat tabletite da se kupat ili samo so kiretaza ili vakum aspiracija?
Јави се и прашај најдобро каде што мислиш да одиш. Сепак да те упати доктор и што е побезбедно во зависност колку недели си.
Дали има некоја членка што правела на ГАК прекин во поодмината бременост? (Од медицински причини). Ако може да ми пише
Здраво, ми требаат искуства а не мислења за дали треба или не. Бремена сум 5та недела според гестациски недели гледно, не сакам да ја задржам бременоста. За да закажам преглед и воедно му напоменав на матичниот(гинеколог) докторот дека сакам прекин, првиот преглед ми го закажа дури наредната недела. Сакам што побрзо да го завршам бидејки нели е подобро што порано а и воедно ми препорача веднаш медикаметозен абортус а не сум сигурна за тоа според многу искуства што ги читав тука сум на мислење дали тоа или вакум, а воедно сакам целиот процес да го терам на приватно никој случај државно. Прв пат сум во ваква ситуација и до сега сум посетувала гинеколог само рутински имам 25г. Искуства или совети? Што понатаму дали да барам друго мислење од друг приватен гинеколог? дали да се јавам директно во некоја приватна болница?
Јас од моето последно искуство со медикаметозен се изнамачив на државна и на крај пак мораа да ме чистат, така да ти препорачувам да се јавиш во приватна болница, да закажеш преглед и да им кажеш за што си.
Немам искуство од никоја за жал. Освен Систина други би биле Ремедика или Жан Митрев друго не ни знам додуша. Јави се прво за информации па ќе видиш што и ќе ти кажат може тоа ќе помогне во изборот. Со лесно....
Можеш медикаментозен, мислам дека е подобро отколку другата опција. Мојот матичен ми има кажано дека се високи шансите да се исчисти се' целосно, без потреба да се прави киретажа. Сум правела двапати со апчиња, во тие недели отприлика. Се издржува и мислам дека како пристап е помалку инвазивен. Пиши ми пп ако нешто те интересира плус. Јас мислам дека и матичните имаат и дават апчиња за абортус, не мораш во болница. Со лесно
Повеќе не смеат да даваат! Не си Играј играчки оди во соодветна институција каде што ќе бидеш надгледувана и ќе ја средат работата како што треба... Најлесно е компликација на да се направи после ќе си ја чешаш главата!
Нема потреба мене да ме советуваш, јас не минам низ тоа сега. И не сум информирана смеат или не смеат, реков мислам!