Нема забрана,НО има процедура која трае од прилика 3 недели,одење на психолог еднас неделно и после тоа абортирање,во ремедика на пример е така и тоа чини од прилика 3200 ден а абортусот е 9000 ден
штo? нaвoднo мoрa дa идеш нa психoлoг пa уште дa им плaтиш?! aкo е мoрaлнo зaшo дa се плaќa? штa речи....
da se naplakja,od koga vovedoa izmeni deka treba na komisija d aides ,i ako sakas privatno da abortiras i procesot pred abortusot si koshta na privatno
Da se najdam vo prijatelka na maka,pa naletav na forumov. vo procedura se za postojano iseluvanje od drzavava i zapocnuvanje nov zivot nadvor od mkd. vekje imaat edno detence od 18 meseci, minatata godina vo juli ostana bremena iako ciklus seuste nemase bidejki doese. Napravi intervencija vo sistina i se pomina vo najdbar red. Sega mi kazuva deka iako koristele kondomi,neli pouceni od minatiot pat,testot pokazuva dve crtki. celata e vo panika,kako ke se seli,kje treba so malo bebe da leta,finansiski potesko za vo nova drzava.. i red drugi raboti da ne redam. Prasanjeto mi e,noviov zakon,vazi li? bidejki neli treba minimum godina da pomine? Ima li nekoja od vas cueno ili poznato iskustvo? sto i preporacuvate? navistina sakam da i pomognam posto samo place,nit jade nit pie. vi blagodaram.
Законот си важи и нема да може двапати да направи абортус во една година. Но она што можеш да направиш за неа е да ја охрабриш да си го роди бебенцето. Многумина на нејзино место успеале, ќе успее и таа. Господ помага. Зошто да си го загрозува здравјето, веќе еднаш абортирала. Може да помине некое време и да зажали за одлуката да абортира, некои жени цел живот ги прати грижа на совеста, немаат мир во себе бидејќи длабоко во себе знаат дека тоа е погрешно, дека се работи за човечки живот. Се може да се постигне кога се сака и да биде горда со одлуката која ја донела. Децата се дар, а не товар. Плодноста е дар. Штом постојано плаче, таа не сака да абортира. Да е во ред, зошто би плачела? Те молам кажи и. Се работи за нејзиниот живот и за многу важна одлука. Нека не избрзува.
kje ve molam,informacii za privatni kliniki za abortus,osven remedika i sistina negde po skopjevo???FAla vi odnapred
Kolku si odgovorna znaci bravo! Eden mesec ti docni i duri sega pravis test? Baska odma opcija abortus c c c... Jas na vakvite kako tebe iskreno im posakuvam nikogas povekje da ne im dade gospod deca. Znam edna vo podocna bremenost abortirase, ne i doagjalo nekolku meseci i ne se zamarala i zagreota go abortirase. Odi na ginekolog prvo, moze od sto si odgovorna i srceto ne mu cuka, pa kako i da e kje mora da abortiras c c c c c
За тие што се потпираат на абортус.. Побарајте на нет снимка како истиот се прави и прашајте колку боли доколку поради некоја причина на живо ве чистат... Ве уверувам дека нема да ви текне друг пат без кондом да се плеснете а камо ли да се радувате на абортус како опција.
и еве пoминувa време и пoминувa, a ситуaцијaтa oвде oстaнувa истa. Никaкo не мoжaм дa рaзберaм штo скoкaте нa тие штo сaкaaт дa aбoртирaaт. Темaвa е сooдветнa зa тoa штo пишaле, и дa бидaм искренa ми се свиѓa тoa штo е жустрa пoнaчестo aмa штo се oптеретувaте вие сo нештo сo кoе немaте никaквa дoпирнa тoчкa, ствaрнo не ве рaзбирaм.
Во 2011 имам абортирано и тоа бидејќи беше ризикот или ја или оно бидејќи имало крварење но кога на крај испадна дека било солење памет само пари во џеб да стави гинекологот , кога се разбудив се видов дека е чисто и се израдував дека не ми го извадиле бебето но кога испадна не било баш така , и ден денес кога се сеќавам на тоа солзи ми идат на очи таа година после случајот еден месец само го упознав случајно мажот ми (сегашен)тој психички ме смири да не беше тој ќе се скренев бидејќи доживеав таа година киднапирање плус суловање па малтетирање и тепање и тоа е тоа мажот ми Господ ми го прати имам едно детенце 19 месеци и 17 недели су бремена немаме пари со една плата живееме но после тие трауми и губиток(абортус) на бебе невино никад ама баш никад не би рекла пак дека ќе АБОРТИРАМ ТОА Е ГРЕВ КОЈ СЕ НОСИ ЦЕЛ ЖИВОТ И ДА НЕ МЕ ЛАЖЕШЕ ДЕКА ИМАЛО РИЗИК ГИН. НИКОГАШ НЕ БИ АБОРТИРАЛА ИАКО БЕШЕ ОД НЕЧОВЕК ЦЕЛ ЖИВОТ БИ БИЛА НЕМАЖЕНА И САМОХРАНА МАЈКА НЕГО СО ВАКОВ ГРЕВ ИПА ТОА МИ Е ЗА ПАМЕТ И КОГА ГО РОДИВ ПРВОТО БЕБЕ НЕ ГО ДАВАВ НА НИКОЈ И ДЕН ДЕНЕС НЕ ГО ДАВАМ ЗАШТО СЕ МИСЛАМ ЌЕ МИ ГО УТЕПАСТ ИЛИ ЌЕ МИ ГО ЗЕМАТ ОД СОВЕСТ ШТО МЕ ЈАДЕ ЗАТОА МОЈ СОВЕТ НЕ АБОРТИРАЈТЕ ОД АЗДИСАНОСТ ПАРИ ИЛИ БОЉЕ ИДНИНИ НЕМА АКО МИСЛИШ НА ГРЕВ И САМО ЗА СЕБЕ , А ДЕТЕ Е ДАР БОЖЈИ КОГА ВЕЌЕ ГОСПОД ГО ПРАТИЛ ТОА Е ЗНАК ДЕКА ТРЕБА ТОА ДЕТЕ ДА СЕ РОДИ ЖИВОТ ДА МУ СЕ ДАДЕ КАКО БИ БИЛО НАС МАЈКИТЕ ДА НЕ АБОРТИРАЛЕ ????
Не дека сум комплет против абортусот, ама абортуси кои се во подоцнежните недели и има веке оформено бебе,без никаква причина, не можам да прифатам. А, денес случано налетав на ова http://tvoebebe.com/ABORTUS/prodazva-na-delovi-od-abortirani-bebinja цццц стршно.Овие гарант се некои ѓаволи.Да продаваат делови на абортирани бебиња. Кај отиде светот, да направат профит од се што се може, дури и ако тоа се коси со етиката Многу вознемирувачко видео, ми го расипа денот.Посебно оти на мене ми се има случено спонтан во 24 недела.И кога го гледам ова си мислам што може се направиле со бебето Ја побарав и организацијата на нет и случајно налетав на новопоставено видео на нивната официјална страна.Тоа ти е веќе прво се*ам, па си го лижам.Па оваа како кажува, со таква нажалена фаца, абе глуци