Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Spidy, 8 декември 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1.605 глас(а)
    72,8%
  2. Не, никако

600 глас(а)
    27,2%
  1. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Нема забрана,НО има процедура која трае од прилика 3 недели,одење на психолог еднас неделно и после тоа абортирање,во ремедика на пример е така и тоа чини од прилика 3200 ден а абортусот е 9000 ден

2. sarickaaaa

sarickaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    не не, фала богу не, помина мојо стра, другарка е па ја интересира .

3. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    штo? нaвoднo мoрa дa идеш нa психoлoг пa уште дa им плaтиш?! aкo е мoрaлнo зaшo дa се плaќa?
    штa речи....

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Toa ti e remedika... sve se plakja tamu :D

5. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    da se naplakja,od koga vovedoa izmeni deka treba na komisija d aides ,i ako sakas privatno da abortiras i procesot pred abortusot si koshta na privatno :)

6. DDA

DDA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Da se najdam vo prijatelka na maka,pa naletav na forumov. vo procedura se za postojano iseluvanje od drzavava i zapocnuvanje nov zivot nadvor od mkd. vekje imaat edno detence od 18 meseci, minatata godina vo juli ostana bremena iako ciklus seuste nemase bidejki doese. Napravi intervencija vo sistina i se pomina vo najdbar red. Sega mi kazuva deka iako koristele kondomi,neli pouceni od minatiot pat,testot pokazuva dve crtki. celata e vo panika,kako ke se seli,kje treba so malo bebe da leta,finansiski potesko za vo nova drzava.. i red drugi raboti da ne redam.

Prasanjeto mi e,noviov zakon,vazi li? bidejki neli treba minimum godina da pomine? Ima li nekoja od vas cueno ili poznato iskustvo? sto i preporacuvate? navistina sakam da i pomognam posto samo place,nit jade nit pie. ;( vi blagodaram.

7. compassion

compassion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    66
    Законот си важи и нема да може двапати да направи абортус во една година. Но она што можеш да направиш за неа е да ја охрабриш да си го роди бебенцето. Многумина на нејзино место успеале, ќе успее и таа. Господ помага. Зошто да си го загрозува здравјето, веќе еднаш абортирала. Може да помине некое време и да зажали за одлуката да абортира, некои жени цел живот ги прати грижа на совеста, немаат мир во себе бидејќи длабоко во себе знаат дека тоа е погрешно, дека се работи за човечки живот. Се може да се постигне кога се сака и да биде горда со одлуката која ја донела. Децата се дар, а не товар. Плодноста е дар. Штом постојано плаче, таа не сака да абортира. Да е во ред, зошто би плачела? Те молам кажи и. Се работи за нејзиниот живот и за многу важна одлука. Нека не избрзува.

На makedonkamak, zekzeki, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  8. shnolichka

shnolichka Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    33
    kje ve molam,informacii za privatni kliniki za abortus,osven remedika i sistina negde po skopjevo???FAla vi odnapred

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.054
    sv.lazar

10. shnolichka

shnolichka Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    33
    Dali moze vo privatna poraka da mi pishesh shto kako ide procedura,bi ti bila mnogu blagodarna

11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.842
    Vo sv.Lazar kosta 13 000.vo lp ke ti pisam drugo mesto,nema smisol ovde javno.

12. H123

H123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво.
    Сабајлево направив тест за бременост и е позитивен.1 месец ми касни.Дали е касно за абортус?

13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.836
    Не е касно за абортус, ама не е ни касно за да се едуцираш малку повеќе.

На NovusOrdoSeclorum, Lady Phoenix, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    Kolku si odgovorna znaci bravo! Eden mesec ti docni i duri sega pravis test? Baska odma opcija abortus c c c... Jas na vakvite kako tebe iskreno im posakuvam nikogas povekje da ne im dade gospod deca. Znam edna vo podocna bremenost abortirase, ne i doagjalo nekolku meseci i ne se zamarala i zagreota go abortirase. Odi na ginekolog prvo, moze od sto si odgovorna i srceto ne mu cuka, pa kako i da e kje mora da abortiras c c c c c

На Bebulleee, makedonkamak, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Да бе како заб да и' вадат, а не живо суштество од неа. БОГ ДА ЧУВА

На mdenkov, Rama, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.054
    За тие што се потпираат на абортус..
    Побарајте на нет снимка како истиот се прави и прашајте колку боли доколку поради некоја причина на живо ве чистат...

Ве уверувам дека нема да ви текне друг пат без кондом да се плеснете а камо ли да се радувате на абортус како опција.

На Wahnsinn, Rama, compassion и 2 други им се допаѓа ова.
  17. shnolichka

shnolichka Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    33
    mislam deka ne e kasno ,bidejki abortus pravat do 9ta nedela,ama prvo ginekoloshki pregled

18. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    и еве пoминувa време и пoминувa, a ситуaцијaтa oвде oстaнувa истa. Никaкo не мoжaм дa рaзберaм штo скoкaте нa тие штo сaкaaт дa aбoртирaaт.
    Темaвa е сooдветнa зa тoa штo пишaле, и дa бидaм искренa ми се свиѓa тoa штo е жустрa пoнaчестo aмa штo се oптеретувaте вие сo нештo сo кoе немaте никaквa дoпирнa тoчкa, ствaрнo не ве рaзбирaм.

На bittersweet, Lady Phoenix, Daleron и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Во 2011 имам абортирано и тоа бидејќи беше ризикот или ја или оно бидејќи имало крварење но кога на крај испадна дека било солење памет само пари во џеб да стави гинекологот , кога се разбудив се видов дека е чисто и се израдував дека не ми го извадиле бебето но кога испадна не било баш така , и ден денес кога се сеќавам на тоа солзи ми идат на очи таа година после случајот еден месец само го упознав случајно мажот ми (сегашен)тој психички ме смири да не беше тој ќе се скренев бидејќи доживеав таа година киднапирање плус суловање па малтетирање и тепање и тоа е тоа мажот ми Господ ми го прати имам едно детенце 19 месеци и 17 недели су бремена немаме пари со една плата живееме но после тие трауми и губиток(абортус) на бебе невино никад ама баш никад не би рекла пак дека ќе АБОРТИРАМ ТОА Е ГРЕВ КОЈ СЕ НОСИ ЦЕЛ ЖИВОТ И ДА НЕ МЕ ЛАЖЕШЕ ДЕКА ИМАЛО РИЗИК ГИН. НИКОГАШ НЕ БИ АБОРТИРАЛА ИАКО БЕШЕ ОД НЕЧОВЕК ЦЕЛ ЖИВОТ БИ БИЛА НЕМАЖЕНА И САМОХРАНА МАЈКА НЕГО СО ВАКОВ ГРЕВ ИПА ТОА МИ Е ЗА ПАМЕТ И КОГА ГО РОДИВ ПРВОТО БЕБЕ НЕ ГО ДАВАВ НА НИКОЈ И ДЕН ДЕНЕС НЕ ГО ДАВАМ ЗАШТО СЕ МИСЛАМ ЌЕ МИ ГО УТЕПАСТ ИЛИ ЌЕ МИ ГО ЗЕМАТ ОД СОВЕСТ ШТО МЕ ЈАДЕ ЗАТОА МОЈ СОВЕТ НЕ АБОРТИРАЈТЕ ОД АЗДИСАНОСТ ПАРИ ИЛИ БОЉЕ ИДНИНИ НЕМА АКО МИСЛИШ НА ГРЕВ И САМО ЗА СЕБЕ , А ДЕТЕ Е ДАР БОЖЈИ КОГА ВЕЌЕ ГОСПОД ГО ПРАТИЛ ТОА Е ЗНАК ДЕКА ТРЕБА ТОА ДЕТЕ ДА СЕ РОДИ ЖИВОТ ДА МУ СЕ ДАДЕ КАКО БИ БИЛО НАС МАЈКИТЕ ДА НЕ АБОРТИРАЛЕ ????

На Wahnsinn, mdenkov, Abeja и 7 други им се допаѓа ова.
  20. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    7.974
    Не дека сум комплет против абортусот, ама абортуси кои се во подоцнежните недели и има веке оформено бебе,без никаква причина, не можам да прифатам.
    А, денес случано налетав на ова
    http://tvoebebe.com/ABORTUS/prodazva-na-delovi-od-abortirani-bebinja
    цццц стршно.Овие гарант се некои ѓаволи.Да продаваат делови на абортирани бебиња:devil:.
    Кај отиде светот, да направат профит од се што се може, дури и ако тоа се коси со етиката:x
    Многу вознемирувачко видео, ми го расипа денот:(.Посебно оти на мене ми се има случено спонтан во 24 недела.И кога го гледам ова си мислам што може се направиле со бебето;(

Ја побарав и организацијата на нет и случајно налетав на новопоставено видео на нивната официјална страна.Тоа ти е веќе прво се*ам, па си го лижам.Па оваа како кажува, со таква нажалена фаца, абе глуци:punch:

:@

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.