Значи не можам да разберам зашто си играте играчки со вакви работи??? Прво тие апчиња за исфрлување на плодот може да бидат екстремно опасни за женското тело и плодност. Второ, не постои такво нешто како случајна бременост, упс... се случи. Големи сте, свесни се за тоа какви се последиците од незаштитен однос и апсолутно не може некој да се вади на изговорот се занесовме. Постојат голем број опции денес за да се заштитиш од несакана бременост. Треба да се користат, зашто како што викаат после е.. нема каење.
И јас имам слушнато дека тие апчиња предизвикуваат големи болки,може да се каже и слични на породилните.
На времето имаше една серија од оние кадешто 90% од дејството се случува во болница, а ликовите се лекари/стажанти, бла, бла...Една пациентка проба да си провоцира спонтан, не знам точно некоја траума беше во прашање и ем бебето преживеа, ем таа на самата себе триста компликации си направи. И не само на филм и во реалноста имало такви работи, особено во оние подамнешни времиња. Ако киретажата ти е најголем проблем, а имаш сè уште време, постои и абортус кадешто се вшмукува плодот и не се прави киретажа. Но, за ова треба да е рана бременост во прашање. Тоа кај доктор ќе одиш, ќе си видиш, ќе ти потврди и ќе си го распрашаш сè детално, затоа што секоја жена е приказна за себе. Не можеш сама да се водиш по генералии и никако немој ни да помислуваш на своја рака да правиш “интервенции“. Кога во времето на мојата мајка имало абортуси и тоа кога еднаш ми ги опишаа тогашните инструменти и процедури мислам дека ми се заледи крвта и ми застана на едно место, денес е тоа посовремено и се извршува од професионалци и на начин на којшто се зголемуваат шансите во иднина да имаш здрав пород. Ја не би те судела за тоа што се случило, јас верувам во „несреќен случај“, не сум останала трудна непланирано, но не знам утре што ме чека затоа што 100% сигурен презерватив за бременост е апстиненција. Она што сакам да ти го кажам е кога веќе решаваш да не го родиш детето, прекини ја бременоста на начин којшто би бил најдобар за тебе и за твоите идни деца коишто се надевам ќе ги имаш тогаш кога ќе бидеш подготвена за тоа. Среќно. И мислењата од темава можат комотно да одат во тема „Абортус“ или „Абортирање со таблети“,
Па кај секој е различно јас колку што имам читано искуства. А инаку тоа апче предизвикува контракции на матката исто како што се предизвикуваат кога жена треба да роди дете за да го исфрли плодот. Едит: Значи малце глупаво напишав. Исто како кога жените имаат контракции кога треба да родат дете, исти такви контракции предизвикува тоа апче за да се исфрли плодот.
Ne e vazno kolku pari se.. vazno e da ne mi ostavat posledici za ponatamu.. Aaa da, I jas ne veruvav u slucajnost, ama eve mi se sluci, testot ispadna pozitiven sabajle.. Pa bar da svrsese, da ne mi bese krivo, vaka..... Partnerot saka da si go cuvame, ama jas ednostavno ne sum spremna u momentov... :/
Епа ако веќе не ти е битно колку пари се апчињата и ако даваш пари, поарно оди во приватниве клиники и ќе те средат, барем нема да се доведуваш во опасност. Не си играј оро, оти може да си наштетиш па овој гест утре скапо да те чини.
Ете останала...Се случило...и сега?!Ќе ја прашуваме како е можно да останала бремена без да сврши во неа,како тоа се случило па може некој ќе го постави прашањето и во која поза биле.Аман ви се молам. Таа бара совет,а не "попување": А за апчиињата нека си праша гиноколог,пошто на своја рака не се земаат
Imavme seks so kondom, posle 15-20 min imavme pak, togas ne koristevme ama be svrsi go mene.. citam deka imalo takvi slucaevi I ne veruvav deka moze da nastane bremenost.. ama ocigledno mozelo
Тебе ли те прашав за одговор? Не попувам него мн е глупо да кажеш не сврши во мене а јас трудна сум. П.с повтори си го тестот девојче да не е лажно позитивен со оглед на тоа дека не сторил ништо во тебе.
А по колку години имате со дечкото тој да е спремен ти не? Не знам не сум останала непланирано па да знам како е па да поделам некој совет.Јас сум против абортусот освен ако е заради здравствени причини било на мајката било на плодот-ама пак ќе речам не сум се нашла во ситуација сега сум бремена ама ова беше цртано кроено итн итн
Jas imam 22 i imam bebe 4 meseci, a inaku ti mislis deka na 30 kje bides spremna za bebe? Ne sme rodeni spremni mila, toa si e instinkt, baska postoi Femina za sekakvi soveti A apcinjata ne bi ti gi preporacala bidejki poznanicka gi piese zaedno so ekstremno jaki apcinja za protiv bolka i sepak se treskase od krevet od jaki bolki, kuznae i dali kje moze da ima deca... Strasno bese!
Sekogas svrsuva nadvor, zosto sme zborele na taa tema mnogu pati, sakame I dvajcata, ama rekovme da ne brzame, planiravme da ostane za ponatamu barem da zavrsam fakultet zosto imam uste 1 god samo.. iskreno poise se plasam as moite kako ke reagiraat I okolinata, zosto zatucani mi se rodninite.. :/
Jas 4ta vonredno ja odev, no vekje 8mi semestar bev ogromna vo meseto i ne odev, no zatoa gordo kje si diplomiram naredna godina so bebe Razmisli ubavo, nemoj posle kako sto baras soveti tuka, za nekolku godini da baras soveti vo druga tema kako da ostanes bremena... :/ Ne deka te teram da go rodis, ama napravete ja najdobrata odluka i ne tuku mislite na drugite i okolinata, misli na sebe i na toa bebe vo tebe.