Искрено многу ми е жал што се случуваат вакви работи али морам да ти казажам дека многу храбро си постапила. Продолжи и понатака да бидеш храбра и не се предавај. Неможам ни да замислам колку ти е тешко и никој не заслужува нешто вакво да му се случи. Треба да го пријавиш и да заврши таму каде што му е местото бидејки сигурно не сакаш на уште некој да му го направи ова. Побарај поддршка и довери се на некој близок за да ти биде полесно и превземи се што можеш што побрзо да исчезне од твојот живот! Ти посакувам многу многу среќа, остани храбра и избори се до крај сите сме со тебе
ako sega sum bremena , a testot pokaza deka sum no na eho ne se gleda bremenosta seuste mozebi e rano ke moram da abortiram , mnogu se plasam, ne sakam no ne sum spremna za da bidam majka a i moite od doma ne go sakaat decko mi (((( pomognetemi sovet.....
jas imam 2o god, na fax sum, deckomi ima 26 ideme 2 god no se krijam od mite ne smeam da sum so nego, na greska se desi ((( ne smeam da go rodam toj mi vika da abrtiram bidejki tatko mi ke ne otepa dvajcata
ne smeeme da sme zaedno, ako doznaat ke nastani haos ocajna sum, se plasam od abortus ima praveno moja drugarka i znam kako e
Ако вие двајцата решите да се земите и да си го гледате детето, нема што татко ти да ве убие. Негово право е да не го прифаќа дечко ти, но тоа не значи дека ќе ве убие. И двајцата сте полнолетни, добро се познавате и мислам дека би требало да го задржиш детето. Сепак вие си знаете најдобро.
Јас сепак мислам дека би требало да направиш дома муабет прво, па после да донесеш одлука. Зошто реков и предходно, не е тоа вадење заб па да не кажеш на никој....Размисли не брзај....
ставрно ако мислиш дека татко ти ќе те убие тој ќе те убие кога тогаш и на 20 год. не го сака дечко ти и на 30 нема да го сака. тогаш која ти е потребата да бидеш со него ако не си доволно зрела да се спротиставиш на родителите и да се бориш за љубовта. да им објасниш дека да тој е тој и спремна сум за него да направам се. јас тоа го кажувам на сите леп и сол ќе јадам и во шупа ќе живеам само да бидам среќна. бори се за тоа што го сакаш, тоа дете е сепак плод на љубов а за мала не си мала само едноставно треба да се соочиш со се во животот. и пред се види ги лошите срани на абортусот. можноста за грешка и губење на шансата да станеш повторно мајка. само размисли добро
Не си мала ни ти баш, ама тој пак воопшто не е мал. Сепак треба добро да размислиш, и да знаеш иако така мислиш, ниту еден татко не убил ќерка за тоа, ќе се лути, нема да зборува, ќе вика, ама ако му доакжеш дека дечко ти е ТоЈ, дека навистина се сакате, на крај ќе попушти. Сепак не е ова настинка, дете е бре. Барем јас сум најпротив абортусот, ова е мое мислење и мој совет, убаво размисли
Убаво си кажа девојчето дека не е подготвена. На 20 години на сред факултет ни работа ни станбено прашање решено ни изживеана зависна од родителите уште им се плашиш очигледно. Подобро да не го родиш. Има време за деца. Малку е нејасно како тоа не се гледа на ехо? Освен ако не ти гледале на расипаното во државна Оди си во приватна клиника за 6-7 часа се ќе биде готово. Современите услови, грижата, стручноста оставаат мал простор за грешка. Ризик има ама кај нема и да се изгребеш може да фатиш тетанус а не пак операција кога правиш. Не е финтата само роди го. Кое дете сака да го гледа исфрустрирана нереализирана мајка која морала да го роди зашто по грешка забременила.
ednas mi pukna filmot i i kazav na majkami za deckovo ke me isfrlese, mi rece jas se sto treba ke pravam ti dee nema da bidis so nego i krajjj, duri i retko se gledavme, skrisno, se sakame eve i ova sto izleze potajno go sakavme dvajcata i proizleze testot pozitiven. se plasam od vonmatericna bremenost denes mi rece taka doktorot, odam kaj nego izvesno vreme privatna klinika i mislam deka e dobra. Koga bi imala zavrseno fax, i bi imala rabota, ke go rodam i sama ke go gledav, no vaka... a eve i so deckomi pravev muabet i ne ide da go rodam, (dokolku e se vo red so bremenosta bidejki ne se pokaza na eho) .... premnogu mi e tesko,,,,,, ako majkami doznae deka sum bremena ke pukne od nervoza, no dokolku doznae deka sum abortirala, uste poloso ke bide
.....razmisluvam imam uste nekolku dena da razzmislam, no doma da mu kazam....ne mozam... tesko ke reagiraat, majkami e slaba so zdravjeto moze se da ja stegne koga ke slusni
ne si igrajte so zivotot edna moja drugarka zabremeni od sexot so maz postar od nea 20 godini, bese primorana da go abortira deteto zatoa sto toj i se zakanuvase... pretrpe golemi traumi, a bogami i nie sto bevme okolu nea celo vreme... se preseli so nejzinite pred 6 meseci i ne sme vo nikakov kontakt ama od nejzinite rodnini doznav deka se zamonasila
Како се најдовте се такви другарки што се сексате со старчуги Ми мириса мене овде на уште еден режисер
лелееееее :0 што не ќе прочиташ на форумов... дефинитивно нека те земат за режисерка, или уште подобро - биди главната актерка во филмов!
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=127891 ете пак доагаме до (не) информираноста и потребата од сексуално образование
Подржувам абортус и покрај тоа што често пати сум била напаѓана заради овој став! Но што ако партнерите не се подготвени, што ако девојката има 16 години...дали таа е подготвена и созреана да биде мајка! Ми се чини денешната младина созрева порано за секс отколку за да стане родител! Што ако плодот е резултат на секс за една вечер??? Можеби некој ќе помисли дека девојката треба да си ги сноси одговрностите бидејќи не размислила паметно... ама па бидуваат секакви грешки, и горе-доле сите оправдуваат а некои и практикуваат секс за една вечер! не би било чудо ако токму тој авантуристички секс резултира со зачнување на бебе! Што ако детето има неправилно развивање уште во утробата на мајката? Зарем да го роди и да се искомплицира животот и на мајката и на самото дете (а богами и на поширокото семсјство)! Сепак постојат Х причини кои се доволно силни заради кои не треба да се каже стоп на абртусот! Не се сложувам да се абротира дете заради тоа што се немало доволно финансиски средства! Ако воопшто се нема примања во семсјтвото тогаш до некаде разбирам (пример социјални случаи), но ако родителите се откажат од непланираното дете затоа што сакаат да имаат едно дете на кое ќе му пружат баш се (водени од теоријата ,,едно но врено,,) е тогаш сметам, дека таквите родители немаат доволно силна причина за да се откажат од нивниот плод! ваквите случаи ме потсетуваат на тоа дека денешниов свет пред се ги става во предност материјалните богатства! Како и да е...јас не сум против абортус,особено не сум против абортусот во првите 3 месеци,кога самиот процес не би претставувал ризик за мајката и кога самиот плод е недоволно развиен за да се нарече живо суштество!