Ненамерен беше душо.. Во 7 недела ме исчистија со два сакуса и ми рекоа да почекам 3 менструации.. Па еве две ми поминаа па се прашувам дали можам веќе да си де обидам.. Во чаир каде што ми ка извршија интервенцијата таму ми рекоа после 1 менструација можам пак.. А мојот матичен ми вика 3 менструации, правев испитувања и не се утврди од што се случи тоа..
не се само брисеви причина за спонтан ги има многу, најчесто е природна селекција, хромозомска грешка , преграда во матката или проблеми со микроциркулацијата во матката,.
Интересно видео кое вреди да се погледне- се зборува за реакциите и последниците од владината кампања против абортусот. Не се согласувам со делот околу тоа дека народот не реагирал, напротив- сите околу мене беа згрозени од рекламите и никој, ама баш никој, ни машко ни женско не ги поддржуваа тие глупости.
Posle spontan abortus so napravena kiretaza zeni koga ja dobivte prvata menstruacija? Posle kolku vreme od intervencijata?
Jas imav kiretaza na 10 ti minatiot mesec i seuste ne sum dobila me fakja panika neznam zosto seuste ne dobivam koja moze da bide pricinata
@Matea212 Ах тој 10тии..и кај мене беше тој ден. Ич без галје мене после киретажата ми дојде после 45-46 дена.. Не се плаши нормално е
Дали постои некаде кај нас во Македонија установа која врши абортус на девојки под 18 години без согласност од родител? Итно
Здраво. Имав абортус пред скоро месец, откако поминаа две недели од абортусот имав односи со партнерот, пред 4-5 дена забележав 2-3 капки крв на гаќите кои што многу наликуваа на тогаш кога забременив. И сега прашањето ми е, дали би можела повторно да останам бремена а немав менструација после абортусот, за 2-3 дена би требала да добијам.
А зошто не почекаш да ти дојди, барем 40дена почекај. Одморија малце матката нека се стабилизира и и оди на гениколог да ти кажи матката дали е подготвена. Ти посакувам се најдобро
Јас после 4 недели бев на контрола и ми кажа да ги доставам вагиналетите и после една недела може односи,порано никако.Менструација добив после еден месец од пораѓајот. За повторна бременост ми кажаа после 6 месеци со претходно сите испитувања направени.