Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авенџед Севенфолд (Avenged Sevenfold)

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од Offspring, 28 јули 2011.

1. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Се запознав со бендов пред една година и од тогаш стално си ги слушам.Омилена ми беше So far away,ама
    сега ми е на реплеј оваа :rock:

http://www.youtube.com/watch?v=mzX0rhF8buo

На Nate.Shadows и Natali.3 им се допаѓа ова.
  2. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
  3. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Пред недела-две отприлика почнав да ги слушам,многу убави песни имаат.Омилени ми се: so far away,buried alive,hail to the king. :) :inlove:

На Natali.3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    1.595
    Најомилените! :inlove: Се познава и по никот,да.Немам што да кажам друго,освен дека ги обожавам :D
    Омилени песни,не можам да одвојам зошто сите им се убави,али сепак во последно време ги слушам највеќе:I wont see you tonight (part 1),So Far away,Gunslinger,Warmness on the soul,Critical Acclaim,Second Heartbeat........

R.I.P The REV!
    FoREVer! :rock:

Прикачени фајлови:

• large.jpg
      large.jpg
      Големина на фајлот:
      80,6 KB
      Прегледи:
      91
    • edfds.jpg
      edfds.jpg
      Големина на фајлот:
      16,9 KB
      Прегледи:
      92
    • fdsfs.jpg
      fdsfs.jpg
      Големина на фајлот:
      45,4 KB
      Прегледи:
      91
    На Nate.Shadows и Natali.3 им се допаѓа ова.
  5. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
  6. Nate.Shadows

Nate.Shadows Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    111
  7. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Baby :wasntme:

Мене Јутјуб миксот ми е цело време на рипит.
    A little peace of heaven, Dear God, Nightmare поготово делот каде вика 'it's your fuckin' nightmare', и остали, во комбинација со негови слики ...
    Ме смирува гласот, поготово деновиве кога се` ми смета. Дневна доза ми се.
    Поим ми се за љубов, си одбележувам спомени со нив. :)

8. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
  9. Annabel Lee

Annabel Lee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    124
    Според погорните мислења можам да заклучам дека добар дел од членките ги слушаат само оние песни шо први искачаат кога ќе пишеш Avenged Sevenfold на youtube, или заради Шадоус и Гејтс. Јес дека они се сексичи ама не оди тоа така. И одма му е еден од омилени бендови.
    Тоа не е слушање музика. Слушање музика подразбира преслушување цела дискографија, а не Nightmare и Little peace of heaven...
    Да не ме сфатите погрешно ама се испровоцирав зашто се повеќе и повеќе ги сретнувам истите мислења по форуми. Да сакаш некој бенд, да го слушаш со цело срце, и да се радуваш на секоја нова песна или албум ко мало дете, да собираш пари за концерт, да си у тек со сите новости.... Тоа е омилен бенд, и сакање бенд. А сакање две три песни и гитаристот успат да ти е симпатија...не баш.
    Да не бидам скржава ќе постирам моја омилена песна. И да, поздрав до вистинските фанови на A7x.

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Прв пат слушнав нивна песна пред неколку месеци, и тоа беше оваа.
    Баш ми се супер за слушање. Ми спаѓаат во музика за разбистрување мозок кога ме нервира мајка ми:D
    :inlove:

11. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    хмм имам голема дискусија за бендов..имаат многу заприметлив звук, на радио одма знаеш дека се тие , зошто ако слушаш барем 3-4 нивни песни веќе ти е познат стајлот на музиката.. прво ќе почнам со тапаните .. може чудно е дека ќе речам Mike Portnoy е најдобриот од сите до сега на тапани.. НЕМОЖАМ да објаснам колку добри тапани има на секоја песна во Nightmare .. ПЕРФЕКЦИЈА (lalala).... од почеток до крај тапан = совршен.. дури некое време ќе помислиш 2 сета дека има .. гитарата исто така одма е приметлива на почетокот со луд висок тон.. бендов при сево ова има многу хејт коментари и мислам дека причинaта е дека некои фанови го класифицираат за метал бенд. значи тие не се метал метал бенд туку си имаат свој стајл на музика измеѓу screamo/ harcore и rock ..незнам како да го објаснам зошто имаат свој звук измеѓу многу жанрови .. и друга причина е дека се бенд од 2000те , и како многу ''нови'' |( бендови ќе добиваат секако хејтери
    секоја песна е темна и тешка текстално , а мелодијата е многу примамвлива , посебно песните на Nightmare се многу психички на некој начин и агресивни на добра страна, затоа што нели го изгубија тапанџијата на бендот.
    не сум голем фан , бендов го забележав околу пред 1 година , не знам многу песни само последниот албум го имам цел слушнато и 4-5 песни од другите албуми

еве до сега да издвојам моите топ песни , секако имаат други подобри ама како што реков дека ги немам другите албуми слушнато

слушајте ги тапаните :!:
    тапанитеееееее

многу ми се свиѓа текстов на оваа

и да М. Shadows е sexy :rofl::inlove:

Последна измена: 18 ноември 2014
    На Natali.3 и Annabel Lee им се допаѓа ова.
  12. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597

:l::rock:

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.