Менее rare pearls најмногу ми се допаѓа најтраен е и нај јак јак мирис parisian chic има некако спрецифичен мирис онака примамлив ама и незен ,, ама и не е траен колку оној другиот .. инаку teselle не сум го пробала ..
Авон имаат и позитивни и негативни страни... Многу години сум претставник, и конечно знам што ми одговара од кај нив, а што не. На пример, кармините на Авон ми се феноменални. Има огромен избор на бои, различни видови, мат, кремасти, долготрајни... тоа што не ми се допаѓа е што во каталогот нијансите не се прецизни, па пожелно е со помош на тестери да се одлучи за нијанса. Сенките им се исто така одлични, особено Eye Dimensions линијата - пигментирани, не се ронат додека нанесуваш, траат долго, се блендаат. Од моливчиња секако за драматичен ефект ми е supershock нај, ама обавезно во фрижидер пред острење инаку се смачкува одма. Од пудрите, ги има многу, и ниедна не ми одговара освен онаа calming effects течната пудра. Таа што е компактната кремаста, мириса на пластика и ми го шугави лицето, ужас. Од парфеми incandescence и rare pearls ми се најубави, ама на вториов сум алергична. кивање, солзење, чешање, the whole deal... Маслата за коса се добри, кремовите за лице anew vitale (розевите), и млекото за чистење шминка ми е незаменливо - имам многу чувствителни очи, никогаш не ми направило проблем. Исто така и тушот за очи што е како маркерче - за непрецизни како мене - идеален. Не сум задоволна од оние купките 1000 мл во ребрастите шишиња - се имам нафрлано, ама можеби е до кожата. Она за под очи од naturals си го ставал или не, ефект баш и нема. Од маскарите немам најдено некоја навистина да ја засакам - supershock беше кога излезе многу добра, после ја разводнија... Во последните 3-4 порачки, не знам дали само на мене ми се случува, но кога ќе направам дополнување на порачката - никогаш не ми стигнуваат производите од дополнувањето. Незнам зошто, не сум се бунела до сега, бидејќи не ми наплатувале за нив, нормално, ама планирам да прашам во што е работата. Сакав да прашам, дали некој ги има користено оние молив-сенки и како ги острите? Купив голема острилка, ама мислам дека пак не би го собрало.
@littleflower 》за дополнувањето.. обично стига ако го направиш додека не е фактурирана порачката. Ако во тој случај ти нема стигнато - наместо дополнување (зборувам доколку не е фактурирана првата) оди редовна пак и ќе ти се фактурира како една.
Ги следам роковите за порачка - баш последниов пат до 27 март требаше да се пушти, јас пуштив на 25 редовна и на 26 дополнување. Ништо не стаса од дополнувањето. Ќе си прашам
@littleflower Епа веќе била средена порачката. Кај мои претставнички се случувало така, ама пуштај си редовна и ќе ти се среди, само ако нe е фактурирана првичната.
Мене ми кажаа дека ако пуштиш нарачка и ако сакаш после да дополниш ќе ти биде дополнета само доколку системот не ти фактурирал. Во поголем случаи веројатно одма фактурира и не е земено во предвид дополнителната нарачка. Јас лично минатиот каталог кога пуштив нарачка заборавив да напипам уште една шифра и пуштив дополнителна најмногу во рок од 5 мин. и замисли не ми стаса па сега ти види. Така да најарно е да си ги собереш производите и полека без брзање да си пуштиш една нарачка.
Кога прашував едно време за крем за сува кожа,мислам дека некој ми го препорача овој и многу благодарам.Другарка ми и се најде едно вишок,го зедов и морам да го пофалам,за овој синиот зборувам. Лицето ми е меко и нежно,си го допирам деновиве како будала Кожата воопшто не ми е сува и тоа само насабајле пред пудра си ставам и цел ден ми се задржува хидрираноста. Најтопло го препорачувам за луѓе со сува сензитивна кожа.Има и спф 15.