Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Луѓе што го пробале велат дека треба многу малку да се стави во спротивно ја мрси косата, тоа е масло, нормално дека ќе ти ја мрси.

Еве колку треба да ставиш, ако имаш пократка коса и помалку и треба рамномерно да распоредиш низ косата.

Инаку маслото може да се става на мокра или сува коса ама волку малку.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. raperche

raperche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Јас ја имам розевата и презадоволна сум, го измазнува лицето и го прави меко :)

3. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Јас го користам ова маслово на сува коса и не ми ја мрси,ама не ставам многу.На прсти малку го подразмачкувам и поминувам низ косата,не ставам само на врвовите туку така по должината на влакното од некаде. :) Многу убаво мириса и не е тешко и лепливо како силиконски капки,па да ја затестува коста туку така некој убав сјај и дава,ама затоа треба да се внимава при нанесувањето и да не се претерува.
    Кратко време го користам,така да за долгорочни ефекти врз квалитетот на влакното ќе напишам понатаму. :)

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Мислев да си нарачам преку мајка ми гел за туширање Tropics XXL 750 ml. и ми вика коа ке го дотрошиш стариот... Whatever.. |(

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.285
    Допаѓања:
    157.980
    Маслово врска нема. Плус убедена сум дека е исто како капките со зелено капаче,само обоени се во жолто. Си знаат тие маркетинг логика,жените одлепуваат на нов производ.
    Јас не забележувам никаква разлика со наводново масло.

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Благодарам interesna
    Ќе пробам сега помалку да ставам...

7. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Се забележува разлика, барем кај мене. Капките се само за врвовите, а ова е за цело влакно. Плус со ова масло косата е посјајна и лесно се обликува. Ова посебно за кратка коса.

8. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    73
    Целосно се согласувам ! И мене одпочетокот ми беше познат мирисот, за подоцна да сватам дека се работи за истиот производ односно серумот за коса во зелено паковање :)

9. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    А забележа ли дека цела колекција има ист мирис ;) :D :D

На meow22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Mене новово масло за коса ми е прекрасно,истото го мислев и јас дали е истиот продукт како и капките.
    Но,според мене не се исти. Густината е различна, косата многу помека ми ја прави и не ми ја мрси.. Како и да е ефектот не ми е ист како и со силиконските капки. Барем мене различни ефекти ми дават,што знам :D

Патем,да прашам тие што се зачленети дали може да се плаќа во пошта ? И дали парите исто стигнуваат наредниот ден? :?:
    И оние кои сакаат да ги гледаат каталозите кои ќе излезат наредните месеци повелеле линк :
    http://www.borarola.ro/2012/07/catalog- ... pania.html
    Излегуваат многу порано во споредба со нашите тековни,моментално ги има до новогодишните каталози на линков и ќе има преубавиииии нови работи! Едвај чекам :inlove:

11. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Може и во пошта, само мислам дека провизијата е повисока во споредба со банка :)

12. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Прво прашање: Дали од минатиот број веќе се испратени производите, имам нарачано па пријателката често заборава да ми каже дека се стигнати, да знам да не и досадувам?

Второ прашање: Од новиов број http://www.avon.com.mk/brosura.htm маскарата Color Trend на стр. 201 дали е добра или не ја бива? Се мислев да ја нарачам сега ама не знам дали ќе се погоди.

Едит: сега видов дека е новитет. :lol:

13. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    *Прво прашање:Сјаевите од новиот број http://www.femina.mk/out/?id=ba6ee29945 ... rosura.htm на -6-7 стр добри се?
    *На 40-41 стр.се спрејови за тело? :?: Ако некоја го има пробано дорбо мириса 3-от? :?:
    *На 64-67 сјајовите ок се? И да...и на 72-73 ми се допаѓааат ...
    *Алката со привезоци :clap: :inlove: (стр.136) и ланчинатаа... :clap: :clap:

Веднаш нешто ке си нарачам! :clap:

Извинете јас многу се расприкажав... :D :D :rofl:

14. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    ^ 1. Го имав овој нанапред розевиот ама одамна беше, не знам како сум го нарачала, многу светкав беше. Додуша таков се носеше тогаш. Али во секој случај да, квалитетен.

2. Не знам колку се добри овие спрејови (пошто не се дозодоранси) ако прашуваш за мирис тогаш 3, 5, 7 нема да згрешиш.

3. Немам ваков нарачано.

4. За накитот изборот е твој-дали ќе ти се допаѓа или не.

Туку некој да ми кажеше за производиве??

15. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    А освен спрејови нема и дезодорански или пармеми од 3? :?: Знам дека немаде и некогаш :lol: го имамм пробано амаа незнам каде,само ззнам дека беше прекрасен,прекрасно мирисаше... :!: :inlove:

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.815
    Допаѓања:
    325.537
    http://www.avon-cosmetice.com/brosura-online

Oвде ги има унапред неколку брошури .Nезнам од која земја се ама се истите брошури како кај нас

17. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81
    Ако мислиш на кампања 12, сигурно се стасани, а овие маскарите од колор тренд мене лично не ми се допаѓаат, супершок се прекрасни. :)

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Дали некој го има пробано овај третман против мозолчиња со 2 % салицилна киселина?
    Како делува, дали сте задоволни?

(овај десно)

Прикачени фајлови:

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.285
    Допаѓања:
    157.980
    Леле ние малоумни, како не сме забележале?! |( Па баш тоа не ти е индикатор дека се работи за истиот производ?! Ако е арганово масло,баш природно,тешко дека така ќе го прикриеш со синтетички мирис...
    И не,не ставам само на врвовите,ама секако дека не ставам на коренот. Нема да се убедуваме сега,ако не ми одговара,не ми одговара. А авон,фала богу истите формули им се за сите креми,млека за тело и сите колекции, само ги менуваат боите и мирисите,ја менуваат амбалажата од евтини до луксузни производи и толку е работата,се останато им е добар маркетинг и автосугестијата на купувачот кој мисли дека ако платил скапо купил подобро. Само на планет спа колекцијата е поинаква и онаа за проблематично лице, се останато е исто. Ању за зрела кожа,поим си нема,иста е формулата со солушнс производите,кои пак се исти со авон кер производите.

20. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Solutions i Avon care па баш и не се исти. Јас на пример ја користев сината крема од solutions, ама ја снема откако ја сменија амбалажата и како замена ја нудеа портокаловата, ама на мене не ми одговараше. Порачав од care ама тие па ич не ми се погодија. И се согласувам за Planet spa, преубава колекција, особено путерот за тело со минерали од мртво море и ноќниот лосион за тело од маслиново масло што беше, ама и него одамна го нема. А за мирисот, знај дека секоја линија има ист мирис, а дека се исти не се исти. Како може на пример и шампон и балсам и серуми и капки да мирисаат исто и да бидат исти, те молам :x Кај може да речеш дека оти мирисаат исто, шампонот и капките се всушност еден ист производ?
    Сепак, во едно ќе се согласам со тебе. Мојата и твојата кожа или коса, не е важно, не се исти и затоа има различен резултат кај сите ;)
    п.с. и нема потреба од сарказам и навреди ;)