Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.741
    Допаѓања:
    162.645
    Ми ја утнуваш поентата. Зборувам за исти видови производи од различни линии,а не за различни производи од иста линија. Викам дека една линија мириса исто,па потоа истиот состав на да речеме крема,го менуваат мирисот,ама ставаат име на друга линија. А во овој случај, идентични се,само бојата им е различна. Одамна позната е манипулацијата на авон со линиите на производи и составот на истите,туку ај. Се е чист маркетинг. Луѓето,особено жените,паѓаат на новитети кои им нудат брилијантни решенија на одреден проблем, дел од нив лесно потпаѓаат на измисленото влијаниена производот,што не е ненормално или малоумно,едноставно таква им е перцепцијата,а дел увидуваат дека производот реално не ја врши работата. Нешто како пласибо ефект на апчињата,ама не баш исто.
    Пак ќе речам,убедена сум дека зелените капки и маслово се исти. И низ прсти кога ќе ги протриеш ќе ја осетиш структурата на маслото,дека е потполно иста,кога ќе ја ставиш на коса,исто така,а рака на срце истиот ефект кај мене го постигнува,така што... нека си прават бајрам на паметот дека од капка арганово во 50 мл што ја ставиле,прави разлика. Мора во својот состав да покаже дека навистина го содржи тоа што е наведено во описот,а процентите веќе тука не играат улога што се однесува до папирологијата и чичковците кои се грижат за истото. А дали таа капка во тие 50 мл ќе направи толкава разлика што косата е тооолку сјајна што ставате очила за сонце и тоооолку мека,не ми се верува. Еве ставете од зелените капки по ист принцип ко ова,ќе забележите дека е ист ефектот.

Туку да не забегувам од темата,веќе е ствар на маркетинг и трговија,ете,на кого како му чини и нека си мисли дека се работи за поинаков производ.Ама чисто ко корелација, се работи за скапо масло и тешко се наоѓа... така што... колку тоа авон реално вложува во истото и му се исплати,во време на капитализам и мултинационални компании кои бркаат профит,тоа е веќе ко што реков друг муабет.

2. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Девојки се мислам меѓу Little Black Dress и Passion dance тоалетна вода од Авон . Ги има некој користено да ми даде мислење :$ ?

3. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    253
    Little Black Dress ти е многу подобар овој другиот многу е јак, тежок онака не го сакам баш! Па ти види кој ќе одбереш. :)

На Divajn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Јас лично ти го препорачувам Little Black Dress , според мене поубав е , како што вика Inhume појак и по нападен е Passion dance.. :) Сепак ти одлучи си, според мене 1-от е поубав па ти како сакаш :D

5. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81

Little black dress ми е многу поубав, а и подолготраен е од другиот. :)

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Мене и двата ми се свиѓаат...
    Е сега,зависи за што ќе го употребуваш,како вечерен да речам подобар ти е овај 2риот,и малку појак е да,за во зима пошто е појак би бил супер,а за преку ден и за во лето овој литл блек...1виот..Сепак јас сум за литл блек..1виот..

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Little Black Dress ти е многу подобар избор.
    Првенствено затоа што е парфем, а Passion Dance е тоалетна вода.
    Освен тоа, Little Black Dress има поубава мирисна нота, доволно е јак и траен, и ако ти се верува јас веќе трета година го користам, а шишенцето не ми е ни до пола потрошено.
    Passion Dance ми е некако само за вечерно излегување, денски не би го ставила.

8. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Женски ми треба совет од вас. Сакам да си порачам од Авон маска за лице и се двоумам помеѓу:
    Маската за лице со кал од мртво море?

или маската за прочистување на порите со тајладнски цвет?

:^)

Лицето ми е мрсно и пробематично склоно кон појава на акни. Немам проширени пори.
    Ваше мислење? :*

Прикачени фајлови:

9. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    ^ Првата маска,со кал :)

И двете ги имам повеќе пати користено и уште ги користам.
    Често и тоа,и според мене повеќе одговара маската од кал за мрсна кожа. Добра работа врши и при намалување на маснотии на лицето,за акните незнам колку врши зошто не ги немам скоро ич..

Иако и втората е наменета за таков тип на кожа ама не би ти била многу потребна чим немаш проширени пори.

На lana8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    25.762
    Да прашам нешто.
    До сега ја имам користено кремата за лице од линијава avon naturals, од калинка:
    И убава ми е,таман ми одговара, не е мрсна, ама ми здосади малце мирисот,затоа сега се мислам да сменам малце, и да ја земам кремата од истата линија само од праска и памук:
    Има ли некоја разлика, или исти се? Да не е оваа од праска помрсна од другата?

11. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Не купувам нивни производи од причина што тестираат на животни! ;)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Пак јас :tmi:
    ^^ Мендилајн и двете колекции се за сите типови на кожа.

Единствена разлика меѓу овие две креми е тоа што таа од калинка ја заштитува кожата и е повеќе мрсна. Додека пак она кремче со памук и праска е похидрантно и не е многу мрсно како калинката ;)
    Односно повеќе е на вода него ли сјај :)

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195
    До сега само една пудра имам купено..не е лоша...

14. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Ако има некоја што е зачленета во Авон нека ми пише лп :) , итно ми е.

15. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Неможев да најдам соодветна тема па ај тука да пробам да пишам :)

Пред некој ден ја нарачав кремава од AVON. Обична хидратантна крема за лице со заштитен фактор. Денеска ми стигна и читам на декларацијата "Внимание: содржи оксибензон". Малце неука за вакви термини, па си отворив гугл и гледам, состојкава е честа во креми за сончање. Конкретен цитат
    Прашањево ми е: пошто не се работи за крема за сончање, а веќе од самото читање за нејзе шубе ми стана да ја користам, мислите дека може многу да му штети на лицето ако ја користам како обична крема. Глупаво е прашањево штом веќе се нафатил некој да ја произведува..Планирав да ја користам како дневна/ноќна крема, приквечер од како ќе ја извадам шминката. ама сега....
    Ја користел некој? Некоја негативна реакција на кожата? :worried:

16. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Кремата воопшто не е страшна супер е,користи ја,па пиши каков ефект има..

17. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    Од Авон ги имам користено само лосионите за тело и добри се. :)

18. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    Ги користев производите за црнки што им се ама не ми помогнаа, повеќе ми одмогнаа :(

19. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81
    И јас кога почнав да го користам ми испаднаа повеќе акни, но тоа е бидејќи ги прочистува и порите, не знам кај тебе каков ефект ќе има, но јас продолжив да го користам и сега ми е супер. :)

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Дали некоја од вас ќе сака да ми каже од новиот број на страна 106-107 дали се добри овие гелови за чистење на лице? Дали некоја од вас ги има употребувано? И од овие 5 кој е најдобар?