Од авон најчесто порачувам спреј за тело,млеко за тело,такви работи.Имам порачано и гел за чистење на лице и не видов никаква промена.Инаку никогаш не би дала 300 ден за едно обично сјајче за уста.Или па 2 000 за парфем .
Дали некоја го има користено ова кремче? Видов дека е за комбинирана и мрсна кожа, ама ме интересира каков е по структура - лесен, погуст, дали светнува кожата по одредено време ... Планирам да го земам ама ми требаат овие информации.
^ Мишелке, јас го имам користено кремов пред извесно време, и искрено воопшто не ми се допаѓаше. И јас имам комбинирана кожа и светнував брзо откако ќе го нанесев. Лесен крем е, лесно се размачкува и го омекнува лицето, но не е тоа поентата кога за брзо светнуваш Да ти кажам, на почетокот многу ми беше убав, ама после 2-3 недели почна да си го покажува вистинското лице :evil: Друга работа, мирисот Благо речено, ужасен. Вака кога ќе го мириснеш во кутивчето и не мириса толку лошо, ама штом го ставиш на лице, т.е. штом дојде во допир со кожата се претвора во нешто одвратно Тоа е моето лично искуство, и искрено после кремава, завршив со Авон. Мене всушност ништо од Авон што сум порачала досега (дали декоративна или препаративна козметика) не ми одговарало Си купувам само производи што можам да ги видам, да ги пробам од тестер и така Авон и Орифлејм заминаа во неповрат А, уште нешто. Ако ја немаш пробано, можеш да ја пробаш Нивеата за масна и комбинирана кожа, таа со зелено капаче. Не е дека кога ќе ја ставиш нема да засветиш цел ден, ама е далеку подобра од кремава од Авон. Спојлер
Имам користено некој од производите на солушнс и воглавно ми се допаѓаат.Е сега проблем е за каков тип на кожа ти треба? За тмурна и дехидрирана кожа е оној првиот (портокаловиот),за хидратација и сите типови на кожа е вториот(синиот значи број 2 е на страна 106),за масна и комбинирана кожа е третиот(зелениот),за на 40 години е четвртиот(црвениот) и последниот е за чуствителна кожа(светло синиот):.. За каков тип на кожа ти треба таков ќе си одбереш,нема најдобар,ако го користиш погредно никој не е добар..
Јас дома го имам пилингот со четкичка за чистење лице и зелениот гел за секојдневно миење. Мене ми се ок. Јас имам комбинирана кожа и со едниот се мијам пред спиење, а со другиот или наутро или попладне кога ќе се вратам од работа.
Првото е тоник, а второто ако не се лажам е пилингот и мислам дека повеќе ќе ти помогне и поубаво ќе ги исчисти црнките. Малку ми е чудно пакувањето, јас одамна го немам нарачано, ама подобро ако ти е конкретно за црнките, да си го земеш пилингот.
Колку што знам кремава е за раце, не за лице. Јас ја имав розевата, и ми се чинеше премногу силиконска. Пр. си ги мачкам рацете и после 2 саата ако ги измијам уште се осеќаше кремата, лизгаво меѓу рацете, што значи дека воопшто не била впиена во кожата.
За лице е. Можно е да има некоја слична крема за раце ама оваа е за лице. Него поџабе е претходниот пост ама неможам да го избришам сега Безвезе кренав узбуна. Си ја користам сега скоро секој ден. Преубаво мириса, значи пре-у-ба-во!!! Веднаш се упива и убаво го хидрира лицето
^ Убав е тушот. Има нежни светки ненападни,конкретно за црниот не е многу темен и пигментиран. Повеќе на сиво ми мава барем мене.. А плавиов како повеќе пигмент да има,и поубав е некако.. Еве ти го плавиот како изгледа:
Спојлер Колаче, јас го имам гелот. Не го користам буквално секој ден, но ете и тие малку црнки на носот што ги имам - не се исчезнати. Единствено нешто кое го гледам како позитивно, е тоа што по нанесувањето и оплакнувањето со вода делот околу Т зоната ми е мазен. Ја осеќам разликата пошто мрсничка ми е малку кожата на носот, а со гелов одлична. Така да, драстични промени нема.
^^ Јас го имам пробано црното вакво моливче и ептен е убаво, сакам да кажам дека убаво црта (а не да треба окото да си го откорниш дури да нацрта) така да за квалитет е супер, а колку што памтам не е самооштречко, туку обично
Да и јас го имам користено ова и е преубаво како гелно е,мислам како гел повеќе иде не е суво помрсно е,и не е самооштречко.
Јас сум задоволна од производите на Авон, барем од тие што ги имам порачувано. Имам користено шампон за сува коса, силиконските капки редовно ги порачувам,некои сјаеви, лаковите за таа цена и не се којзнае колку квалитетни, млеко/лосиони за тело.
Пилинг маската од краставичка и чајно дрво убава е? И за што служи, мислам дека е за комбинирана и мрсна кожа, аа ако грешам исправете ме. И ако не е таа добра има некоја подобра од линијава од натуралс?