@Winter Lady Ми се свиѓаат, не дека јас нешто многу се разбирам во кармини, ама имаат некој заситен сјај, не се сјајни кармините, а сепак даваат некој минимален сатенски отсјај. Бојата им е феноменална, на уста се пријатни, мирисаат убаво и ми се свиѓа што полнат и имаш некое чувство као да ти е позатегната устата. Се на се, за цената која ја имаат, одлични, дури многу подобри и од други поскапи кармини на авон.
Тоа што е посребрено не поцрнува. Знае да поцрне накитот што има златна боја, инаку сребреното не. Јас со години нарачувам и си се исти како кога сум ги купила. Освен ако имаш некоја ептен специфична PH вредност на кожата, да си една во 1000 да речеме. Мене муштерија ми се нема пожалено од сребрениот накит, а 4-5 години сум претставник.
Па со камена пудра добиваш подобар ефект , ке бидеш задоволна ако немаш акни , црвенила мн . инаку потечна е малку , не е за некоја ептен свечена пригода , јас ја утнав нијансата па претемна ми е ретко ја користам. Задоволна сум и од калминг ефект ама секако со камена пудра инаку не се баш покривни. Мн. нежно мирисаат. Оценка 6/10. За денски пригоди , секако за тие пари добри се.
Немам проблем со акни, и црвенила и други несовршености, прочитав дека е со средна покривност што ми е доволно и предоволно. Не сакам некои тешки пудри. Ммммм супер за мирисот, сигурно ќе ми се допадне. И цената ми се допадна многу особено во тековниот каталог па затоа и ја порачав. Инаку ја порачав нијансата алмонд имаш искуство со оваа нијанса?
Κолκу паρи е ? Не сум дома мислам деκа ја немам таа нијанса ама менее cream најмногу ми одговаρа , κаκов тен имаш стави неκоја слиκа од нет па κе ти κажам бидејќи неκои се пρесветли а неκои пρетемни , сепаκ almond аκо не се лажам е најсветлата или 2 по ρед од светлите. Κе ти слиκам имам тρи нијанси види аκо ти одг. неκоја.
279 денари е, во овој каталог, па имам светол тен, не баш блед. Сликај ми ги нијансите кои ги имаш, можеби ќе ми бидат од помош. Алмондот е 3та по ред нијанса од светлите. Ivory и nude сигурно не би ми одговарале, како дух ќе изгледам. Инаку според класификација која ја најдов на нет спаѓам во cold skin tone.
Денес стигна порачката. Спрејчињата беа ефтинки 69 денари,си порачав 3 ама многу на алкохол мирисаат. Иначе за сјајчињата,карминот и маскарата 10/10.
@Talita Можеш да кажеш кој од спрејовите 1 и 2 поубаво мириса ? И карминот Totally Twig е ? Јас го имам Lasting Pink толку мрсен , никаков е твојот гледам не стои таков , мојот треба 15 пати да ставиш за да ти се познава. @Fatalnata Се извинувам што каснам со сликите сега имав време да сликнам :еве првата е nude , warmest beige , cream по ред. тука првата е cream , warmest beige , nude намерно ја ставив темната во средина за да направиш разлика и на последната слика ми текна и до cream да ја ставам nude да споредиш двете светли колку се разлика 1 и 4 шарка се истата пудра. Менее nude скоро не ми се познава како без пудра да сум , а warmest beige ми е малку темна и ке си ги смешам да ми се изедначи.
Има , ама во овој каталог не ги најдов Еве ти линк види го каталогот на нет ги има сите страни и обично се движат од 900-1200 ден.http://www.avoncosmetics.com.mk/PRSuite/eBrochure.page?index=1&cmpgnYrNr=201511
@Winter Lady Да,Totally Twig е. Ептен е пигментиран,само еднаш нанесувам и тоа многу малку,зошто многу ми пушта. Еве како е со еднаш нанесување А од спрејовите вториот поубаво мириса. Првиот многу тешко мириса ,и го дадов на баба ми да се прска од толку тешко што ми мирисаше.
@eloves јас го имам користено и добро е. За ББ крема е супер,го изедначува тенот а не покрива, се разбира не е пудра. Иначе за сите возрасти е, а најдобра е за помлади да не се мачкаат со пудри. Полесно е за летово ББ крема. Нема да згрешиш верувај
Јас пак од накитот сум најнезадоволна. Прво скап е второ не е воопшто квалитетен. Повеќето од ланчињата што ги имам по две носења променија боја па сега се сосема неупотребливи. Не се баш ефтино земени по 600 денари скоро ги платив, а да не зборувам за тоа дека синџирчињата ми оставаат зелени тргови на вратот. Не знам во врска со алергии како и што затоа што немам таков проблем но речиси на сите стои ознака дека се без никел па можеби само тоа е плус, но од друга страна од што се тие трагови кои остануваат на кожата ако не од никел? Имам по некое прстенче за нив немам што да кажам затоа што не ги ни носам, стојат така неотпакувани затоа што прстени баш и не сакам, ги купив импулсивно ама ајде. Веќе не би се осмелила да нарачувам накит од таму, затоа што се убив од купување на попусти од Котон и Бершка ланчиња за пола цена од овие на Авон.