Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
  2. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @Winter Lady Ми се свиѓаат, не дека јас нешто многу се разбирам во кармини, ама имаат некој заситен сјај, не се сјајни кармините, а сепак даваат некој минимален сатенски отсјај. Бојата им е феноменална, на уста се пријатни, мирисаат убаво и ми се свиѓа што полнат и имаш некое чувство као да ти е позатегната устата. Се на се, за цената која ја имаат, одлични, дури многу подобри и од други поскапи кармини на авон.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    14.252
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.600
    Допаѓања:
    48.966
    Тоа што е посребрено не поцрнува. Знае да поцрне накитот што има златна боја, инаку сребреното не. Јас со години нарачувам и си се исти како кога сум ги купила. Освен ако имаш некоја ептен специфична PH вредност на кожата, да си една во 1000 да речеме. Мене муштерија ми се нема пожалено од сребрениот накит, а 4-5 години сум претставник. :)

5. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Како сте задоволни од пудрата калминг ефекст со матирачка форумла?

6. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Па со камена пудра добиваш подобар ефект , ке бидеш задоволна ако немаш акни , црвенила мн . инаку потечна е малку , не е за некоја ептен свечена пригода , јас ја утнав нијансата па претемна ми е ретко ја користам. Задоволна сум и од калминг ефект ама секако со камена пудра инаку не се баш покривни. Мн. нежно мирисаат. Оценка 6/10. За денски пригоди , секако за тие пари добри се.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Немам проблем со акни, и црвенила и други несовршености, прочитав дека е со средна покривност што ми е доволно и предоволно. Не сакам некои тешки пудри. Ммммм супер за мирисот, сигурно ќе ми се допадне. И цената ми се допадна многу особено во тековниот каталог па затоа и ја порачав. Инаку ја порачав нијансата алмонд имаш искуство со оваа нијанса?

8. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Κолκу паρи е ? Не сум дома мислам деκа ја немам таа нијанса ама менее cream најмногу ми одговаρа , κаκов тен имаш стави неκоја слиκа од нет па κе ти κажам бидејќи неκои се пρесветли а неκои пρетемни , сепаκ almond аκо не се лажам е најсветлата или 2 по ρед од светлите. Κе ти слиκам имам тρи нијанси види аκо ти одг. неκоја.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    279 денари е, во овој каталог, па имам светол тен, не баш блед. Сликај ми ги нијансите кои ги имаш, можеби ќе ми бидат од помош. Алмондот е 3та по ред нијанса од светлите. Ivory и nude сигурно не би ми одговарале, како дух ќе изгледам.
    Инаку според класификација која ја најдов на нет спаѓам во cold skin tone.

10. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Денес стигна порачката. Спрејчињата беа ефтинки 69 денари,си порачав 3 ама многу на алкохол мирисаат.
    Иначе за сјајчињата,карминот и маскарата 10/10.
    3.PNG 1.PNG 2.PNG

На Eli23 и joy1 им се допаѓа ова.
  11. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @Talita Можеш да кажеш кој од спрејовите 1 и 2 поубаво мириса ?
    И карминот Totally Twig е ? Јас го имам Lasting Pink толку мрсен , никаков е твојот гледам не стои таков , мојот треба 15 пати да ставиш за да ти се познава.
    @Fatalnata Се извинувам што каснам со сликите сега имав време да сликнам :еве првата е nude , warmest beige , cream по ред. CAM04460.jpg
    CAM04505.jpg тука првата е cream , warmest beige , nude намерно ја ставив темната во средина за да направиш разлика
    и на последната слика ми текна и до cream да ја ставам nude да споредиш двете светли колку се разлика 1 и 4 шарка се истата пудра. CAM04511.jpg
    Менее nude скоро не ми се познава како без пудра да сум , а warmest beige ми е малку темна и ке си ги смешам да ми се изедначи.

На the.vampire.girl и Fatalnata им се допаѓа ова.
  12. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.212
    Има ли машки часовници во авон и која цена се ?

13. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
  14. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    @Winter Lady Да,Totally Twig е. Ептен е пигментиран,само еднаш нанесувам и тоа многу малку,зошто многу ми пушта. Еве како е со еднаш нанесување Capture.PNG

А од спрејовите вториот поубаво мириса. Првиот многу тешко мириса ,и го дадов на баба ми да се прска од толку тешко што ми мирисаше.

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Дали го користел некој ова? Добро е? И дали е за сите возрасти или само за повозрасни?

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,7 KB
      Прегледи:
      39
  16. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    @eloves јас го имам користено и добро е. За ББ крема е супер,го изедначува тенот а не покрива, се разбира не е пудра. Иначе за сите возрасти е, а најдобра е за помлади да не се мачкаат со пудри. Полесно е за летово ББ крема.
    Нема да згрешиш верувај :)

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Девојки како сте задоволни од ова руменило? Јас го нарачав.

На M.laDy и simoncelicius им се допаѓа ова.
  18. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Preubavo jas go naracav super e

19. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Nakitot na Avon e prekrasen, dosega mi se nema pozeleno nikoj. Se sto imam zemano e perfektno

На Nausicaa и Nellie им се допаѓа ова.
  20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    8.494
    Јас пак од накитот сум најнезадоволна. Прво скап е второ не е воопшто квалитетен. Повеќето од ланчињата што ги имам по две носења променија боја па сега се сосема неупотребливи.
    Не се баш ефтино земени по 600 денари скоро ги платив, а да не зборувам за тоа дека синџирчињата ми оставаат зелени тргови на вратот. Не знам во врска со алергии како и што затоа што немам таков проблем но речиси на сите стои ознака дека се без никел па можеби само тоа е плус, но од друга страна од што се тие трагови кои остануваат на кожата ако не од никел?
    Имам по некое прстенче за нив немам што да кажам затоа што не ги ни носам, стојат така неотпакувани затоа што прстени баш и не сакам, ги купив импулсивно ама ајде.

Веќе не би се осмелила да нарачувам накит од таму, затоа што се убив од купување на попусти од Котон и Бершка ланчиња за пола цена од овие на Авон.

На LUCERKA и crazylady им се допаѓа ова.