Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Од првата страна се убави од праска мед зелени маслинки и краставица , другите две ги немам пробано. Премногу ми се мене добри убаво хидрираат и прекрасно мирисаат ги имам помирисано и другите две.Малку се потечни и од многу малку се нанесува на цело лице ептен споро се трошат и лицето го освежуваат и мн.го омекнуваат.Мирисот трае неколку часа.Од втората слика оној витаминскиот исто добар е погуст е тој мириса исто како гелот за миење лице , го прави нежно лицето.Другите ги имам од матична млеч и краставица но не сум задоволна мн.се течни ама воопшто не се трајни и ефикасни како првите.Мирисот за 1 час им се губи и не ми се допаѓа лицето од нив.Инаку тој последниот од алое има убав мирис.Првите ти ги препорачувам повеќе.
    @***nekoja*** Не те разбрав за кој крем мислиш ?

2. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Многу се течни, ќе се намачкам на лице и после тоа лицето ми свети како со зејтин да се мачкам, а имав комбинарана кожа и мислев ќе ми одговарат. Јас не би ги купилa, не се добри за лице, барем според мене.

Последна измена: 9 септември 2015
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Двата се убави, вториот е некако по тежок. А spotlight е така некако по класи. Траен а не нападен.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.301
    Мене кремата со алое и витамин Е ( од Avon Care линијата) ми е одлична, а сум ја имала одамна и таа со екстракт од краставичка.
    Имам комбинирана кожа, па не знам дали тоа има врска или не, но имам другарка која има сува кожа и со години ја користи кремата со мед/пчелин восок, со што и да е онаа жолтата.
    Мислам на овие креми.
    Оние другите уште од слика ми делуваат премногу водесто и не би ставила таква крема на лице.

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Сте го пробале путерот од кафе? Другиве горе доле сум ги пробала и знам дека Планет Спа се квалитетни, ама путеров сакам за затегнување да го земам после пораѓај.
    Мислам, не очекувам чудо од путерот, ама доволно е да си го направи тоа што го има во описот во каталогот.

А инаку во миниброшурата какви ствари има :x боли глава.
    Таа ташната со буф, штета шо не сум тинејџерка иначе одма ја земав. Сега не ми ја личи на гардеробата баш. :?:

Прикачени фајлови:

• puter kafe.png
      puter kafe.png
      Големина на фајлот:
      768,4 KB
      Прегледи:
      34
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.784
    Допаѓања:
    325.095
    @Eli23 и јас ја бендиссв ташната со був :D
    Мн е слатка нели

На AnGeL4e009 и Eli23 им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Преслатка е.
    А имам дома премногу ташни од Авон земано и си ветив дека нема веќе да купувам ташни.
    Само ја меркам со шо да ја искомбинирам. :?::?::rofl:
    Ама се додржувам, си викам ќе требаат пари за бебе. :)

На AnGeL4e009 и joy1 им се допаѓа ова.
  8. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @Mishela Знам деκа го имаш лосионот за κρемата незнам ама таа е потечна од лосионот не им е иста стρуκтуρата.Аκо овие ти се допаѓаат на натуρалс повеќе κе ти се допаднат бидејќи имаат погуста фоρмула.Жолтата е од матична млеч.
    @Eli23 Јас го имам сеρумот за вρат и деκолте од κафе, миρиса убаво ама само двапати го имам κоρистено за да κажам дали има ефеκт.

9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.301
    Нема врска тоа дека е потечна, кажувам затоа што ги имам и кремата и лосионот, напоменав и претходно во постот дека зборувам за кремата за лице.
    Кремата повеќе наликува на оние креми со поцврста и навидум гел конзистенција, а лосионот се разлева по раце кога го истиснувам, додека кремата не.

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ако е обичниот Perceive (бидејќи малку ме буни бојата овде- виолетова ми делува, а тој е сина боја), мене не ми е воопшто тежок, баш ми е нежен. Сум го користела и Incandessence и доколку правам споредба меѓу двата можам слободно да кажам дека вториот е многу потежок, Perceive ме асоцира на нежно, на чисто и сум добивала многу комплименти за него.
    Cherish го имаш во стандардна амбалажа на почетокот од каталогот- можеш да го мириснеш, исто и Perceive.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    246
    Имам во план да го земам парфемов па сакам да ве прашам дали е траен или гола вода?

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Пишав(ме) на претходните страници за него, можеш да видиш.
    Многу е траен и многу убаво мириса.
    Штета што не важи за овој регион понудата со плик ташната, така ептен ќе ме убедеа да си го порачам.

На AnGeL4e009 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AnGeL4e009

AnGeL4e009 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    246
    Епа океј ако е убав..да си го земам пошто плик онаков јас веќе имам од порано хехе и не ми е мака :D појќе сум по парфемчено загрејана :l: Сепак фала ти :inlove:

14. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Аκо не ти е тешκо стави слиκа баш од κρемата да си ја поρачам , бидејќи ги имам од матична млеч и κρаставица и не се тρајни ем се течни.И миρисот им се губи за еден час ни убаво не го хидρиρаат лицето.

15. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    3.479
    Овој е виолетов Perceive, нов е.
    Јас сум за Incandessence, многу ми се допаѓа како мириса и колку трае. Освен Perceive, другите два ги имам пробано така да нема да згрешиш кој и да избереш.

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.784
    Допаѓања:
    325.095
    image.jpg
    Ете го ми стигна за добро утро :)

На AnGeL4e009, EMoonlight, naturally и 4 други им се допаѓа ова.
  17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Од првата слика ја имам од праска таа што е првата по ред и ми се покажа предобра.
    Имам и од какао од тие како на втората слика ама го нема баш на оваа страна и да кажам не сум задоволна. Ако веќе земаш со оглед на тоа што цената им е иста земи си од првата слика од тие креми, мислам дека се предобри. Исто така да ја пофалам и кремата таа од мед.

Ова не се спрејчиња туку нешто како ептен течни креми. Го имам розевкото и убаво е како крема за раце си го користам мириса како некое растение ама ич не трае дали пет минути мириса и толку.

Cherish земи го, нема да згрешиш. Преубав мирис има.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Луѓе, јас ве читам редовно, ама пишувам поретко. :rofl:
    Со Авон работам 5-6 години и многу производи сум пробала, скоро сите ми се чини.
    Важи правилото колку пари, толку музика. :rofl:
    Неможе да очекувате спреј за тело од 100 денари или крем за лице и раце од 100 денари да трае мирисот.
    Поготово што кремите за лице и раце се понежна формула, не се наменети да мирисаме цел ден на нив. И пудрите за лице, колку и да се скапи не мирисаат цело време.
    Разбирам парфемот да е траен, а кремата да хидратира. Не обратно. :?::)

Најмногу колешки на работа обично ми замерувале ако нијасната на кармините не им се погодела или ако карминот бил сув премногу, а го порачале карминот од Color Trend кога биле 69 или 79 денари. Сеа ем не им се троши, ем сакаат квалитет. Јас им викам за тие пари, кармин на пазар. :?: Јас ниту имам корист некоја од тој кармин, (како што објаснуваше некоја погоре со попуст 8 денари поефтино ). Кога ДДВ ќе се додаде не знам ни толку дали има искрено. А која е маката јас да се маткам да го рекламирам карминот, да го враќам во канцеларија. :whew:

@Jeniffer Little Gold dress мириса преубаво, за парите нема да погрешиш, особено ако сакаш појаки парфеми. Јас го имам дома и сум презадоволна. Траен е. Од спрејчињата за тело мене не ми се задоволни муштериите, валгда очекувале нешто безбојно.

@MayDiamonds сите парфемчиња би требало да се убави. Ги имам користено Incandence и Little Black Dress, другите 2 не, ама сите се со ист квалитет, мирисаат долго. Нема да погрешиш кој и да го земеш. Incandence е јак парфем, некако летен ми е мене, ( ми мириса на сонце :?: колку и чудно да звучи ова ), Perceivot e понежен мирис, ама не сум го користела.

Инаку новиот парфем на Каролина не сум го помирисала сеуште, некако не ја обожавам неа и не сум мн.возбудена.

@joy1 А карминиве, ги обожавам едноставно. Мрснички се и нема утка со нив. Било кој кармин де од поскапите. Само оној со црвена паковка шо бил траен си го утнав во нијансата. Едини проблем ми е со карминиве што неможам да си ја погодам нијансата каква што сакам, па претежно користам само светло розеви. :makeup:

На Sky-butterfly, EMoonlight, Jenniffer и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.301
    Имам повреда на раката, не можам да фотографирам и да направам swatch истовремено, а и немам кој да ми помогне во моментов. :)
    Ориентационо - кремата не се разлева и не протекува кога ќе го навалиш кутивчето или кога ќе ставиш на рака, а лосионот за тело веднаш се растекува по кожата.

Не знам зошто очекуваш да мириса долго време, крема за лице е. Кога ќе ставам пудра над неа, не ми е воопшто битно дали мириса на зумбули или не. Дури и кога останувам само по кремата - тотално ми е небитно дали ќе мириса убаво цел ден или дваесет минути, сè додека ми ствара пријатно чувство на кожата.

На sesilija и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Хаха нема врска не мораше на раката можело едноставно само кутивчето , како и да е нека ти помине побргу раката :).Не ставам крем пред пудра , а ако веќе таа од натуралс мириса околу 5-6 часа зошто да не мириса и таа.Туку ајде јас сум си за натуралс.
    @Eli23 Нема врска тоа дека колку пари толку музика.Еве на пример кармините на колор тренд мене ми се 5 пати поубави од оние на Лукс.А лукс ко демек скапи и ептен се убави.Како да не.И еве како што кажав тие од натуралс кремите се трајни за тие пари.Исто и спрејчињата за тело и лосионите , тие се евтини ако веќе зборуваме дека евтиното не може да е трајно.Поздрав ;)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.