Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Јас па обратно, од колор тренд сум разочарана, а кармини на Лукс имам потрошено 5-6 и ми се преубави на устата. Највероватно зависи од кожата.
    А спрејчињата многу сум ги користела, ама па свесна сум дека ветреат брзо. Со оглед на цената не сум разочарана, тоа ми беше поентата. Се нервирам кога некој е толку разочаран како спрејчето не му траело, па сега по дифолт ја напаѓа целата козметика на Авон. Ме разбираш?
    Сепак спрејчето е вода, затоа постојат и тоалетни води и парфеми. :)
    Или на пример, за мене е нормално пилинг на планет спа да е далеку подобар отколку пилинг на натуралс.

На crazylady, sesilija, CirezD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Секој си има свој вкус , мене по хидрантни ми се колор тренд отколку Лукс кој треба 5 пати да ставиш за асално да се познава.Епа 3-4 часа траат спрејчињата.Доволно за тие пари.Да те сваќам може само да напаѓа а има толку квалитетни производи.Нека си кукаат.И јас сум се разочарала од некој производ ама не да напаѓам.Секој со својот став.Не се споредуваат натуралс и планет спа.Нормално.Кога сме веќе кај тоа некој го пробал врелото масло за коса од зелена маслинка?;)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.301
    Еве слика во спојлер, многу е голема. :)

П.С. Мене Color Trend ми се како пигментирани лабела. Фини се, ама за натаму-наваму. Ниту ми траат нешто посебно, ниту пак ми се нешто вртоглаво добро.
    Lux и оние од линијата Rich или како и да беа (од сликата на Joy) се прекрасни, затоа се и дупло, дури тродупло поскапи од CT.
    Патем, станува збор за тин-линија, па затоа е таква и цената и квалитетот. Мене на 16 години не ми беше потребно нешто повеќе од тоа, додека сега е друга приказна. :)

На Eli23 и joy1 им се допаѓа ова.
  4. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    SPOTLIGHT

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Го имам, ама не го ставам често. Го загревав и го ставав на врвовите, ама не видов некоја голема разлика. Можеби брзо се откажав.

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.888
    Ако можете да ми препорачате крем или било штп за испукани пети и нз како да го наречам тоа собирање на мртва кожа не најдов на нет слика да ставам.

7. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Масκата од лаванда и пилинзи има и еκсфолијантот.Има и κρемови.

8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    12007187_10207472231348002_1432332383_n.jpg 12016459_10207472231067995_1053818304_n.jpg

Кои било 3 за 249, моја препорака се двете креми (т.е. пилинг и интензивен третман за стапала од едната страна ). Овие со плави и зелени стапалки. И таа турпијата за пети е одлична.

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.784
    Допаѓања:
    325.096
    Јас денес ја нарачав периката-реп од мини брошурата.Знам луда сум

На Jenniffer и Antolinaa им се допаѓа ова.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Дечки а јас пак се зачленив, сега од на мајка ми името. :D

Е сега ми кажаа дека има многу подароци за новите претставници, а јас не разбрав баш како и што е. И пишав на мојата претставничка и таа ми кажа дека ќе ги земам сите подароци, ама некако глупо ми беше по втор пат да ја прашувам што беа. :rofl: Па ќе може некоја да ми каже кои се подароците за новите претставници или?

Последна измена: 11 септември 2015
  11. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Кој коректор од Авон е најдобар? Имам искуство со скоро сите производи, ама коректор само од colortrend линијата имам купено, и не ми е ништо особено. Ми треба многу светла нијанса.

12. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Парфемот фем за 25 денари со направени порачки од 2500 денари во првата кампања.
    И во каталог 13/14/15 во сите три ако имаш по 4 илјади денари значи вкупно 12 илјади земаш ташна за 149 денари.
    Ако во две од горе наведените кампањи имаш по 2500 си земаш паричник за 89 денари.
    Ако направиш во сите 3 кампањи (каталог 13, 14 и 15) мислам дека ти следуваат и ташната и паричникот, така прочитав кај мојата координаторка во групата ама не сум сигурна ете нека одговори некој што знае.

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    А нешто ми спомна и за колекција од Luxe, пудра, римел и кармин. Или тоа го нема?

Редактирам: Ја најдов понудата. :D

Фала богу. Ќе си ја земам колекцијата.

Последна измена: 12 септември 2015
  14. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    И јас сум за коректор , да ги прикрие малку моите подочњаци |(

15. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @littleflower @Winter Lady Најсветла нијанса на коректор од Авон е на Лукс (две нијанси се достапни, едната е скоро бела). Малку е поскап од другите, има четкичка на врвот за фино нанесување, на кратко може тука да го видите

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    И јас прашував за колекцијата Лукс ама кооординаторката ми рече дека дека важи само уште една кампања така да незнам дали не фаќа нас. (И јас се зачленив овој месец повторно кај нова координаторка) Ја чекам да ме побара па ќе ти пишам во инбокс дали важи.

17. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @Jenniffer @eloves Важи за вас, секој кој ќе се зачлени до крајот на К13 во К14 си го зима femme icon и luxe сетот. Програмите се рачунаат според тоа кога сте назначени за претставник, без разлика дали во меѓувреме истите ќе истечат, си остануваат со важење за вас :)

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    2.072
    Го имав Spotlight и верувај дека едвај го потрошив.. Многу тежок и „студен“ мирис, нема некоја особена слаткост да те привлечи, другарка ми секогаш ми велеше да го сменам пошто сум ја труела :lol:
    Не знам каков е твојот вкус ама овој дефинитивно не е од рангот на Today.
    Little gold dress не сум го користела но сум го користев долго време little black dress и можам слободно да ти кажам да си го земеш gold бидејќи до сега немам слушнато лошо мислење за никој од тие парфеми (white,black,gold,pink) а според мене дефинитивно најлошиот парфем на Авон е Spotlight, па сега изборот е твој. ;)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    515
    дали некој може да постира линк од онаа брошура со мини карминчиња и тестери од пудри...

20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @ocicka2014 мила кога веќе се мислиш кој парфем да го порачаш зошто не побараш мостри? Ако нема претставничката да ти даде подобро плати си (15 денари е една) нека ти порача пробај си за сигурно да знаеш.

На SimonaTino и ocicka2014 им се допаѓа ова.