Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Ги нема во Каталог 13, 14 и 15. Дури таму ако ги дадат после кампања 15, ноември месец. Каталог 15 трае до 09.11.2015 ми се чини беше.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Новиот парфем Attraction им е сон, дефинитивно до сега најдобриот парфем од авон. :bow:
    Траен е многу, има сладок мирис и не многу интензивен, баш умерено, ма совршен е.

Маскарата Big false lashes ми стигна исто така, одма ја пробав и мислам дека уште долго ќе си ја користам. Прекрасна е, трепките ми ги прави буквално како вештачки, а инаку јас имам многу кратки трепки па конечно си најдов спас. Се исплаќа за парите дефинитивно.
    Авон не ме разочара овој пат со маскарава, поприлично не сум задоволна од нивните маскари.

На Beauchamp, sweetgirl358, AnGeL4e009 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Aerial

Aerial Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    83
    1182581.jpg
    Кармините се навистина долготрајни, дефинитивно ми се омилен производ од авон

На sweetgirl358, Nausicaa, AnGeL4e009 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @Jenniffer Ах, Attraction, не знам веќе што да кажам за парфемот, предобар во секоја смисла!
    Апсолутно се сложувам и за маскарата, веќе неколку пати ја пофалив наназад, се опремив со залихи, многу е добра :)

На rainbowec и Jenniffer им се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Ако бараш квалитетни светкави сенки, нема да згрешиш со сенките на Есенс http://www.essence.eu/mk/produkti/ochi/senki-za-ochi/e/product/mono-eyeshadow-18/ http://www.essence.eu/mk/produkti/ochi/senki-za-ochi/e/product/all-about-bronze-eyeshadow-01/, понекогаш дури се и пресветкави за секојдневна, „нормална“ шминка :) Особено се ефектни двобојните сенки, 3Д мислам дека се викаа ама не можам да ги најдам на странава на Есенс...

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.423
    Допаѓања:
    38.405
    Фала @Eli23 и @Nausicaa штом ги нема ќе ги разгледам овие од essence за брзо ми требаат.

На Eli23 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Исто и сенките со две бои се со светки, барем црно белата што ја имам јас. Има па се поскапи само 2 бои ако ги купиш.

На kristina.k и Nausicaa им се допаѓа ова.
  8. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Женски хелоууу:makeup:

Да ве прашам овој фиксаторот за шминка од авон ќе го биде ли?
    Ефтин е да знам дали да го земам или не
    IMG_3258.jpg

9. Fruity

Fruity Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    На lavinija28, oblace1, cooll и 3 други им се допаѓа ова.
  10. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    хелоу на сите... јас сум многу задоволна од нарачките на авон и сакам да се зачленам но незнам како одат работите... дали може некоја од вас да ми ги појасни доколку е зачленета... дали треба од како ке се зачленам задолжително да барам некој кој ке нарачува од каталогот или можам јас само да си нарачувам без да барам мои клиенти?? дали нарачките кои ке ги нарачувам за мене се со попуст? благодарам однапред.. :hug:

11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Ако сакаш да се зачлениш ќе појдеш во канцеларија на Авон и ќе ти дадат потребни формулари, или тука некој од координаторите ќе ти помогнат. Знам дека @CirezD е координатор па може да те зачлени.
    Ако се зачлениш сама ќе си порачуваш преку нет и ќе имаш попуст на тоа. Пожелно е да нарачуваш од секој каталог, оти ако не порачуваш, ќе го немаш следниот каталог. ( Обично во пакетот добиваш каталог за новата кампања).
    Ако порачуваш само за себе, незнам колку ќе имаш корист, затоа што ако порачката во месецот ти е под 1500 денари, треба да платиш 120 денари за обработка на истата. Над 1500 ти е бесплатно.

На CirezD му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Ne mora da trazes nekoj drug da naracuva od tebe,mozes i ti samata i ke imas popust,mislam deka e 25 procenti,a ako imas mnogu pogolema poracka ke imas popust od 30 procenti,samo zaboraviv koja bese sumata za da mozes so pigolem popust da naracuvas

13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Па за да има 25 попуст треба да има нарачка од над 5500 денари, а за попуст од 30 посто секогаш има различна сума како таргер. обично е околу 40000 денари за еден квартал т.е. 4 кампањи.
    Па види ти сеа колку попуст ќе земе она ако нарачува само за себе.

14. beauty.princess

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    благодарам многу, знам доколку имам повеке клиенти за нарачки толку за мене е подобро, но од едно се плашам што нарачуват потоа не плакат и така знаете кај нас како е... од моите пријателки имам слушнато дека доколку си зачленат треба да одиш на некој си семинари во цела мк.. точно ли е тоа или грешка сум информирана?

15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Не, не, има неколку обуки во канцелариите на Авон, (јас конкретно од Ск сум ). Немаш такви обврски, освен да појдеш еднаш при зачленувањето. Сепак, и тоа може да се договори со координаторот. А такви семинари и чуда нема. Има обуки за производите што траат по саат-два, и присуството е пожелно, но не и задолжително.

16. beauty.princess

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176

е супер а уште тоа да си прашам како потоа да се одчленам доколку не ми се допага :D

17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Неможеш да се одчлениш, туку едноставно не пушташ нарачка неколку кампањи. После 2 или 3 мислам кампањи како нема да пуштиш нарачка ќе ти пратат каталог дома во обид да те активираат. Може ќе ти праќаат мејлови или ќе ти се јавуваат по тел, сепак тоа зависи од координаторот. Координатор мораш да имаш, некој што ќе те зачлени.
    После извесен период ако не си активна сами ќе те избришат од системот. Повторно неможеш да се зачлениш под исто име, но можеш во било кое време да продолжиш да правиш нарачки.

18. beauty.princess

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    e fala mnogu... mnogu sum vi blagodarna sto me informiravte okolu toa:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    14.358
    ako nekoj go ima k15 neka vidi i neka mi kaze dali gi ima ovie kremi za lice i kakvi se i kolku e cenata?
    gledav vo k14 ne gi najdov
    i
    kolku se sprejovite naturals od k 15
    12033623_513234578841965_1457179821_n.jpg

20. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    A kolku e najmalata suma sto mozes da pustes poracki ili nema odredeno. Bidejki od slednive katalozi sakam jas samo za mene da si pustam poracki pa sakam sa znam dali ima nekoja granica ili ne?
    Se izvinuvam za latinicava, nemam mk font vo mobilniot.