Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    33.552
    Девојки, ајде ве молам некоја од вас што го има дома новиот каталог, да отвори на 101 стр. каде што е пудрата и да ми каже неколку збора за неа? Дали е добра? Сакам да си ја порачам мат.
    Немам каталог моментално, иначе ќе ви кажев како се вика, само стр. ја запамтив. :lol:

2. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Јас ја користам моментално таа со матирачки ефект и е една од подобрите пудри што сум ги користела. Не го суши лицето, има некој пријатен мирис и средна покривност. Течна е и ептен лесно се нанесува, не го суши лицето. Препорачувам.

На Eli23, Nausicaa, CirezD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. gumicka

gumicka Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    33
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.789
    Допаѓања:
    325.155
    Мн убаво мириса но не е баш трајно.Има некоја мешавина не е чиста ванила.Повеке ми личи на зимски мирис него ли на летно освежително :)
    Два дена го имам па неможам да донесам кој знае каков заклучок.

На Nausicaa и gumicka им се допаѓа ова.
  5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Некој да ми кажи нешто за плавиот Пур бланка?? Јас го имам лилавиот и преубав ми е и нежен :inlove:

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    13.516
    Дечки колку го зимате представниците новиот парфем од Каролина?

7. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    14.358
    20% poevtino

8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Истото сакав да прашам и јас.
    Го имам розевиот blush и вака океј ми е, сега сакам да го пробам плавиот.

9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    8.557
    Девојки а од тоа што го имате ставено линкот за панорамата, може да се порачува или само за претставници е?
    Да знам дали да барам некого, си ги пикирав закосената четкичка за туш и тушот како гелче што е.

Веќе си порачав четка за руменило онаа закосената, и од тие карминчињата по 140 денари, ме зарази @sesilija со нијансите што ги постираше :D и баш првите две си ги порачав, ама сеуште не ми се стигнати.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Делот фокус за претставници е само за претставници и имаат право да порачаат само по еден примерок од производите. Производите во фокусот се новитети кои ќе излезат во следниот каталог, па ова е демек претставниците да ги имаат први производите, да се запознаат со нив за подобро да им ги препорачаат на корисниците.

Можеш да прашаш дали ќе сакаат да ти ги порачаат, еве мене претставничката ми ја порача четката бидејќи таа не планирала да ја порача.
    Сакав да го пробам кафениот туш, ама не е каков што го замислував, посветол е затоа не го порачав и него.
    Ама и да не ги порачаш сега од фокусот ќе си ги земеш од каталогот, не се нешто толку поскапи (50денари е разликата и кај четката и кај тушот) посебно со споредба со четките и гел тушевите што се нудат на пазарот.

Туку @CirezD спомна за драстични намалувања во К16 и К17 па сакам да прашам дали можеби перлите и овие кармините што ги зборевме таму ќе бидат поевтини, иако не верувам бидејќи сега се многу намалени.

Исто ме интересира и камената пудра за невидливо покривање во црна амбалажа со огледалце, претходниот каталог беше 50% намалена само 220 денари, ама не ја земав, сега и во следниот е мислам 320-350 денари, па да знам дали да чекам во тие каталози или да си купам во меѓувреме некоја друга од парфимерија.

На eloves и simoncelicius им се допаѓа ова.
  11. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @sesilija Не сум дома, ама знам дека перлите ќе бидат во комплет со четката и украсна кесичка мислам, пак доаѓа негде приближно исто како моментално што се, ќе ѕирнам дома и ќе те известам

12. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    ^ @sesilija бисери+четка+украсна кеса 499 денари (80 денари плус ти доаѓа од тековниве цени)
    камени пудри во к16: матирачка за 279 и лукс ја има, лукс цела колекција ќе биде на понуда било кои две за 699 и со порачување на било кои две Лукс има несесер златен за 200 денари

На Eli23, Mishela, kate89 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Dali nekoj go poraca,kako demo proizvod e . Kako ste zadovolni prod_1094787.jpg

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.789
    Допаѓања:
    325.155
    Јас го имав пред 2-3 год и го фрлив.Количински мн прав излегуваше и лом се правев.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Фала ти на одговорот. Инаку на оваа мислев, таа ли ќе биде 279денари? А во К17 колку ќе биде? Многу ме привлекува и дефинитивно ќе си ја земам, само прашањето е кога.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @sesilija Да оваа е, само во празнично пакување е
    За во К17 не можам сигурно да ти кажам, го разлиставме сите каталогот на конференција ама не се сеќавам баш на ова која е точната цена, а го немам кај мене за да проверам :)

17. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    8.557
    Не знам дали си ја користела, ама солидна е пудрава.
    Само немој да ја нанесуваш со тоа тупферчето, туку со четка. Кога ја земав ја ставав со него и лицето ми изгледаше како прашкасто, буквално како некој да му дувнал во лице со неа. Ама со четка ептен убаво делува, не се ни приметува.

Е сеа мене не ми беше воопшто покривна, туку ја ставав над течната пудра, и ептен убав природен изглед добивав. Само да напоменам не матира, не ја држи мрсната кожа под контрола во смисла да не светне.
    Како и да е ако е таа цена тогаш дефинитивно вреди да се земе.

Е сега ме интересира споредба помеѓу оваа и онаа на римел,
    Stay Matte па ако може @Mishela да се уфрли на помош. Се мислам помеѓу нив две, ми здосади веќе онаа на Bourjois, healthy balance.

Последна измена: 12 октомври 2015
    На Eli23 и sesilija им се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Еве како е опишана- беспрекорен мат финиш од секој агол, свиленкаста формула која се приспособува на кожата и ја зацврстува течната пудра, практично пакување со огледалце и сунѓерче.

Јас камените ги нанесувам со четка за пудра од орифлејм [​IMG] , и секогаш над течна, ама сега ме замисли дека не дава мат изглед, очекував да не светам од неа.

Не е лоша таа од Римел, можеш да ја земеш.
    Јас сакам во иднина да ја пробам камената од Максфактор, исто е доста фалена.
    Оваа од Авон и вака не е многу скапа во споредба со другите на пазарот, ама откако беше 220 сега ми е тешко да дадам над 300 за неа, јас и моите issues.

19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @sesilija камената пудра од колортренд е исто така многу добра. Бев малку скептична во врска со нејзе, дека е наменета за тинејџерска кожа, не само пудрата туку и општо сите производи од колортренд и не очекував којзнае колку, но се покажа доста добра. Ти ја препорачувам, не е многу скапа околу 200 се движи.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.978
    Допаѓања:
    81.312
    Мене Stay Matte ми е подобра и од Healthy Balance на Bourjois и од оваа од Авон.
    Таа од Авон е прекрасна за тие пари, иако јас би додала уште стотка плус и би ја купила пудрата на Rimmel.
    Не ми се допаѓа ниту онаа на Макс Фактор, ме прави премногу бела иако не е translucent нијансата.

Оваа од Авон е многу фина, мене ми се допаѓа и мат финишот и завршницата, ја потрошив пред скоро и пак си купив Стеј Мат. :)