Parfemite CHRISTIAN LACROIX se definitivni najtrajnite i najubavite parfemi od avon,gi imav crveniot i zeleniot(neznam dali seuste go ima zeleniot)ama bea prekrasni.Crveniot e bas za zimno vreme,ama zeleniot bese mnogu poubav,megu omilenite parfemi mi e i vredat za parite
Не знам за зелениот, овој јас што мислам е розов. На овој мислам. Christian Lacroix Bijou, maski e crn, a zenski ovakov.
So toj karmin i jas si ja imav istata maka. Vtor pat ne naracav. Jas imam odlicno iskustvo so Luxe karminite, mnogu se mrsni i hodratantni. Spored mene najkvalitetni se vo katalogot. Maskarata Luxe mene mi e prosecna iskreno. Jas bi zemala pobrzo 2 Luxe karmini primer. Jas ja imav nijansata Nude, bas e meso boja, mnogu neutralna. Mislam i lakot e slicna boja. Jas pretezno rozevi naracuvam i zatoa za nijansa druga nemozam da ti dadam sovet. Eve po nekoja slika. Спојлер
Fala za spodelenoto. Lakceto povekje odi na rozovo, kako nekoja vintage roze, ako me razbiras. Zatoa mi treba i nekoja na roze nijansa. Ne znam ovaa polished rose nijansa kakva e, od lux karminite?
^ Лакроа се број еден парфеми, но овие за кои збори @Sky-butterfly не се ни излезени, во К16 ќе бидат новитети, женскиот е пренајубав!
Девојки а некоја доколу има пак линк од тоа што е како фокус/панорама да постави може? И дали би сакале да проверите во кој каталог ги има овие прстенчињава? Ми рекоа дека се од Авон ама до сега ги немам забележано.
Кога сме кај лукс кармините и јас да кажам дека се согласувам со тоа дека се најдобрите кармини од авон. Следен на листата на порачување ми е Amour или Cheri, се мислам помеѓу тие двата. Хидрантни се и не ја лепат устата што прави голема разлика бидејќи го имам тој проблем со скоро сите други кармини од авон. Малку цената им е голема, за 430ден ми се скапи, според мојот (средношколски) буџет со кој располагам, ми испаѓа како едно искачање. Ако начекам до 300ден деф ќе си порачам, морам да си зголемам колекцијата со нив. Подобро три лукс кармини да имам отколку 10 други.
Би требало да е слична на прикажаното. Јас таа што ја сликав е Nude Slip, Lustering Rose исто така ја имам користено. Многу нежна розева, слична на сликата во каталогот и на бојата на устата. Според моето искуство досега со Лукс, би требало нијансава што ја меркаш да биде слична на прикажаното. Можеш мостра да побараш.
Вие што го имате каталог 16 може ли да ми кажете колку пари е сетот четки за нокти на страна 120 и на 112 страна металните самолепливи траки за нокти. Сакам да знам ако се тука поефтини од тука ќе ги порачам ако не од каталог 15.
vo k16 imam mn raboti sto kje naracam a za 17 nz @CirezD imalo ruz,cetka kolku e? i novi sampon i balsam za kosa od kruska i vanila ,gel senses od malina so jabuka od 500ml moze cena ?
Добри ли се бронзерите од авон? Планирам да си ги порачам од следниот каталог ама малку сум скептична за нив, да не оставаат некоја јака боја, како изгледаат на лицето?
@Jenniffer Добρи се ептен многу.Јас ги имам и бρонзените и сјајните бисеρните оставаат пρеубава боја но бидејκи сега сум малκу побела сјајните ги κоρистам.Инаκу бρонзените ми се веκе 4-5 години и јас намеρно ги напρавив во пρав и уште 5 години κе ги κоρистам.А не ги штедам.Знам деκа ρоκот им е 3 години ама не ми излегла ни алеρгија ни ништо деκа ги κоρистам оддамна.Моментално од тел сум и не сум дома па само оваа слиκа ја имам сјајните κаκо изгледаат.Κе слиκам после и на ρаκа и лице κаκо изгледаат. @Sunshine.Sunshine еве ја κρемата зелена што е, онаа од лево е пρиκажано κапачето над неа.Втоρата гоρе е од матична млеч, до неа од κρаставица онаа штоја саκаш, доле втоρата е од нутρа и до неа онаа од κаκао.И посρбната слиκа е да видиш κолκу е воденеста.
Мене само што ми стигна тушот оној во тегличка што е, Super shock, во форма на гел. Го пробав, и сра*е е благ збор. Прво бојата е никаква, јас го земав црниот ама има низ него некои ситни, ситни, сребрени светки, значи не се алпа светки ама сепак се приметуваат. Најверојатно и поради нив изгледа така лошо, како да не е црн туку со сребрени примеси. Во однос на бојата воопшто не ми се допаѓа, не е воопшто интензивен баш како туш, туку изгледа како окото да си го исцртуваш со засушен фломастер. Затоа и мислам дека нема да го употребувам, така ќе ми стои. Ама па и никој не ми е крив, се сполетав по ниската цена, а не го прогуглав. Како и да е го земав доста евтино па и не ми е криво, ама сепак не би го препорачала. Ако некоја од вас има идеја како можам да го направам поинтензивен нека сподели... Еве баш вака изгледа во живо http://marjoontheblog.com/2011/11/avon-supershock-eye-liner/ Ама затоа четкичката за туш ми е совршена.
^ Џабе е што и да пробаш. И јас вака се зезнав одамна со плавиот туш. Таков им е тушов, никаков, ужасен да не кажам. Затоа и пишав дека е ист како и предходни години. Користи си го ако не како крем сенка или подлога за иста боја на сенка во прав и тоа е тоа.
Ги користам и бронзените и сјајните ... Задоволна сум Сјајните некако ми се по нежни па ги користам за во лето некако убава нијанса оставаат на исончано лице Бронзените си ги користам повеќе за во есен Зависи ,не оставаат некоја многу темна боја или ептен да се познава,убаво изгледаат на лице барем мене ми се допаѓаат и задоволна сум. Со закосената четка за бронзер таман ќе си погодиш да знаеш