Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Ме интересира дали бронзерите се пигментирани доста? Бидејќи јас навистина сакам нешто понежно и поприродно.

2. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    500den.

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Немам к17

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.789
    Допаѓања:
    325.168
    Ја нарачав денес новата мицерална вода и фолиите за нокти(кој знае какви се)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    И јас ја нарачав новата мицерална вода а поим немам дали е за сите возрасти? Таму мислам ништо не пишуваше ама во нута ефекс е а тие нели беа за 25/35+ ?

6. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Го има ли некој пробано новиот туш за очи што се нанесува со четка? Сакам да го порачам, но многу се мислам.
    Инаку во жалење сум сеуште, пошто пред некоја недела си го изгубив цело мало ненесерче, со три моливи за усни, два кармина од Лукс и два сјаеви за усни.. Се ново, непробано, непрежалено...

7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Јас ги користам, ептен сум бела, таман ми се. Нормално зависи колку ќе ставиш. Јас пред нанесување нормални си ја затресувам четката од вишок, и ми излегува добро.
    На работа често ми коментираат демек не си ни приметувало, ама тоа е затоа што сакам руменилото да делува природно, а не како кловн во фацата.
    Мислам нема да погрешиш.

На Nausicaa и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.424
    Допаѓања:
    38.407
    Прочитај една страна наназад, нема позитивни коментари, и јас се мислев за синиот ама не ми се верува да порачам.

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Си го земав карминот, мислам дека повеќето ја порачавме нијансата Капучино, јас од прво нанесување сум задоволна.
    Усните ми беа малку суви, веднаш ставив од карминот бидејќи нели не можев да додржам, а да не го пробам и многу лесно се нанесе, буквално лизга по усните, сум го заборавила тоа чувство после долгото користење на мат кармини.
    Потоа како да ми се фиксираше нијансата, т.е. се изгуби тој почетен сјај и стана посув.
    Многу ми се допаѓа нијансата, супер е во комбинација со нијансата warm од перлите.

За трајност не можам уште да кажам, ова е првичен впечаток.

Инаку да кажам уште некој збор за портокаловата маскара, значи сите три чекори кои што се опишани ги дава- подига, издолжува, извиткува. Ако го барате тоа тогаш ова е вистинската маскара за вас.
    Меѓутоа не ги одделува трепките, не дека се добива тој изглед на апла слепени трепки, меѓутоа не ги одделува дефинитивно.
    Тоа малку ми смета, меѓутоа како што кажав не ни пишува дека го дава тој ефект на лепеза трепки.

Исто така ми се допаѓа што не се пресликува, и многу лесно се вади, што не е случај на пример со Рокетот од Мејбилајн.

Го разгледав и К16, не знам, не сум толку воодушевена, не дека нема понуди, ама нема нешто толку вау.
    Се надевам дека ќе ги имаат на залиха конечно пилинзите, ми се допаѓаат комплетите со нив.
    Но во секој случај К16 е далеку подобар од овој моменталниот, каде што освен мицеларната вода не знам дали уште нешто ќе нарачам.

На Beauchamp и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Ако мислиш за сјајните и не оставаат баш боја. Може ќе се приметиш дека ти светкаат образите,ама сепак треба повеќе да ставиш за да се приметува а така пак ќе се добие ефект дека е нападно.
    Сјајните се понежни и поприроден изглед даваат,но немаат убава пигментација. За денски се одлични,навечер и нема да се приметува.На слики со блиц нема да се гледа.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Се гледа и на слики со блиц, еве ке поставам слика овде после да стане невидлива.Па видете дека се познава.Ми се допаѓе кај сјајните тоа што може да ставиш минимално да се гледа или само да има сјај или повеке да се познава.Ке си прилагодиш ти спрема пригодата.[​IMG][​IMG]
    @Sky-butterfly @Jennifer[/USER] @k.frosina Еве и слика од бронзените јас ги направив прав.Еве и ефект на рака како изгледаат. CAM06950-1.jpg Првата слика е сликана без светло, со блиц, а втората на дневна светлина пред врата.Ама нема светлина денес.Подебелата линија има повторено 2-3 пати и е потемна доколку не сакате толку впечатливо ке ставите како тенката линија 1-2.Понежно да изгледа, ова за побелите девојки.[​IMG][​IMG]

Последна измена: 22 октомври 2015
    На Jenniffer, Sky-butterfly и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Sega za bronzeni ili sjajnite perli pravime muabet?
    Se zbuniv :tmi:
    Koi se poprirodni, ponezni?

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Сјајните.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    Женски јас пред некоја кампања ги порачав и четката и перлите за 420 ден.
    Инаку во комплет сега се 500 мислам.
    Некогаш имаат понуди на кои не можеш да останеш рамнодушен.:lol:
    И јас ја чекам мицералната вода , за сите возрасти е.
    Сега ќе има и пенаа за лице од истата линија. Во понудата за претставници беше 150ден, па очекувам во продажба да биде максимум 250.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Jas za bronzenite zboruvav. Za sjajnite sum slusnala deka ne ostavaat boja.

На Sky-butterfly и betty boop им се допаѓа ова.
  16. betty boop

betty boop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    36
    Денес си направив порачка . Со нетрпение ке чекам да дојди вторник . Незнам која од вас е претставник и дали некоја го доби новчаникот . Каков е дали е ок :) . Или можеби ташната ?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.789
    Допаѓања:
    325.168
    Црниот новчаник?

На betty boop му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ајде со Скај видете ги моите слики.Оставаат боја многу убава.зАТОА ГИ СТАВИВ.нАПРАВЕТЕ РАЗЛИКА.Скај кои ти се допаѓаат тие си ги земи.:)

На buba4e89, Eli23, betty boop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. betty boop

betty boop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    36
    Тој што се добива со направени две порачки по 2500 денари :)

20. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Оп, чекте ке ставав слики од мострите што ги имам.20 мостри имам ги разделив на две слики.Па ако некому му се допадне некоја нијанса нека ме праша.А и лукс се последните 4 на 2 слика.Мене ми се катастрофа само 3 нијанса ми се допаѓа другите не.Ако ве интересираат Лукс нијансите ке ги напишам. CAM06917.jpg CAM06921.jpg

На eloves и Eli23 им се допаѓа ова.