Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.789
    Допаѓања:
    325.169
    Ја доби ли некој мицералната вода да каже каква е?

2. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ Јас ја земав. Искрено не сум нешто воодушевена, очекував повеќе.
    Шминката ја отстранува супер на лицето, али воодотпорна шминка, на пример маскара многу тешко, речиси ич. Очите си ги ископав. Само незнам дали е до мојава кожа или до водава, многу ми го суши лицето после тоа. Како затегнато ми е, и мооорам крема да ставам обавезно. Оценка би и дала 3/5. Зборам за оваа вода :

Затоа оваа би ја пофалила многу! [​IMG]
    Малку поскапа е, али дефинитивно вреди за секој денар. Отстранува секаква шминка, дури и воодотпорна. И на лице, и на очи. Кожата после е мнооогу мека и мазна. Нема потреба од никакво дополнително миење. А кај првата вода осеќам таква потреба.

Така да, дефинитивно ја препорачувам вторава како подобра и поквалитетна опција.
    Иако не е лоша ни првата. Сепак пробајте си ја и вие, кај секој различно делува. Овие се мои лични искуства :)

На betty boop, Umbrella22, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  3. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Го делам целосно ова мислење, баш колку пари толку музика :)

На Jenniffer, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки, како одбравте вистинска нијанса од LUXЕ течната пудра без притоа да користите тестери?
    Јас моментално сум во странство и ко ќе се вратам наскоро во МК сакам да ја нарачам, зошто се изначитав позитивни коментари за пудрата, за нејзината покривност, па одлучив да ве прашам која нијанса вие ја користите?
    Јас конкретно ја користам моментално Manhattan Mat Powder - број 82 (beige), која патем е ваква:

Што мислите која од нијансите на Лукс пудрите најдобро би ми одговарала?

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    @Lepaaa не знам за нијансата, ама мислиш дека ќе ти одговара структурата? :?: Зашто мајка ми ја користи таа, ама она има сува кожа, па таман и одговара. Јас исто ја користам Менхетенот како тебе, ама Luxe-от ми е премногу мрсна. Еднаш ја пробав и одма ми светна лицето. А ти штом ја користиш Менхетенот, претпоставувам дека имаш мрсна или комбинирана кожа.

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    17.166
    Го тестираше за трајноста парфемов? Како си задоволна?

Јас се двоумам меѓу него и ТТА од фокусот, претпоставувам си претставник па можеш да ми кажеш и некоја сугестија ако имаш. :)

7. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @sia.bella Да, траен е, ама наидов на проблем, парфемот како поднота ја има 90% иста како поднотата на Far Away, а тоа е убедливо најлошиот парфем на Авон за мене, не поднесувам такви парфеми дури на повраќање ме тераат и ми се гади. Е сега Bijou на прскање и носење воопшто не е таков, ама после 3 часа на пример, се осеќам како far away да сум ставила.
    Ако дилемата ти е меѓу него и ТТА, сега јас би гласала за ТТА пошто тој ми е незаменлив.
    Сугестии од мојот вкус би биле Luck la vie, TTA цела колекција, Instinct, LBD EauFraiche, Femme, Cherish, e сега кои ноти ти се помили :)

8. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    17.166
    @CirezD ти благодарам за брзиот одговор. И мене претежок ми е Far Away, иако ми треба зимски парфем. Значи сепак одлуката ќе падне на ТТА, ем поефтин ем оди гратис и крем за тело :)

И уште едно прашање кога сме кај ТТА... Јас од таа линија го имам користено само ТТА amour, преубав ми беше, нежен а траен... Па ако можеш да ми направиш споредба меѓу ТТА од фокуот и тој amour :)

На betty boop му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    И јас радознала, нов производ па морам одма да пробам.
    Задоволна сум за тие пари, убава и лесна структура е и не ми прави ништо друго на лице освен површинско чистење. Сепак убав и секојдневен продукт. За шминка, пудрата може да се каже дека добро ја отстранува, ама не е за сенки, маскара и туш, само размачкува и ептен малку ги брише.
    За тие пари е добра, со сигурност ќе си порачам уште една кога ќе ми заврши оваа. :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Во Фокусот е Тудеј ако не се лажам? Тудеј е нијанса потежок од Амор-от но и елегантен и за секаква прилика, нема човек рамнодушен на него, а и штом веќе едниот си го користела, смени сега и ќе ти се свиѓа и овој сигурно :) Целата колекција ТТА се држи блиску еден со друг парфемите така да нема нешто wow контраст па да не ти се свиѓа. Се надевам од помош сум ти и ќе си избереш по мерак :*

На betty boop и sia.bella им се допаѓа ова.
  11. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @Lepaaa И јас го делам истото мислење со Ана Каренина само што има две лукс пудри едната е за сува кожа, другата за комбинирана мислам.Не е баш за мрсна.Нека ме поправи некој ако грешам.Инаку јас имам две нијанси и една од пудрите има посветли нијанси едната потемни.Баш ке ги сликам денски ако ти е од помош нијансите што ги имам.
    @littleflower Мислам дека ти само оваа пудра ја користиш, @Jenniffer @eloves јавете се девојки.:?:
    Патем Џенни ме интересираат 2,3,4 и 5 нијанса од тестерите :D
    А за отстранување на шминка оваа е многу добро.Не ми ја иритира кожата отстранува многу нежно и нема потреба од миење после.Исто како лосион за тело кога се мачкаш таква ти ја прави кожата мрсна и не ја суши :inlove:[​IMG]

Последна измена: 4 ноември 2015
    На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Jas ja koristam pudrata luxe da, koristam nijansa malce potemna od mojata beidge(nesto taka beshe), nijansata e prilagodliva sto znaci posle nekor vreme si se vklopuva so tvojata boja na koza i nema razliki.
    E sega za strukturata na pudrata, tocno deka ne e za mrsna koza posto samata pudra e dovolno mrsna. Jas imam kombinirana koza i nekogas znae liceto da mi svetne kako lampion od pudrata, nekogas e okej. Pokrivnosta i e slabata strana na pudrata, razocarana sum od pokrivnosta. Treba da stavis poveke sloevi ako sakas da imas podobar rezultat.
    Inaku jas sum uste vo potraga po mojata sovrsena pudra, a definitivno znam deka luxe ne e taa. Cekam da mi zavrsi pa si kupam nekoja nova. Luxot bi ja koristila samo za preku den koga ne bi trebalo da ja zadrzam pudrata poveke od 2 casa na lice, bidejki posle toa kako celosno da ja snemuva, se upiva vo kozata i isto kako da nemas pudra. :)

Inaku jas se mnogu izvinuvam za tedtercinjata,ke gi pisev nijansite i celosno zaboraviv, ete vetuvam do posle ke gi napisam, sega uste lezam vo krevet.

На Lepaaa, mia993 и Winter Lady им се допаѓа ова.
  13. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    ^ Се извинувам што пишувам мислење едно под друго ама не можам да го редактирам старото.

@Winter Lady @k.frosina Првото карминче е со нијанса Carnation, второто е Rapid Rose, третото Runaway Plum, четвртото е Red Heute, петото Radiant Raisin. :)

На k.frosina и Winter Lady им се допаѓа ова.
  14. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.403
    Допаѓања:
    8.422
    Ке сака некоја од зачленетите феминки да стави линк од К16?

На Nausicaa и rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr им се допаѓа ова.
  15. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    14.359
    Nesto za ovie kremi kakvi se,preporaka, kritika, komentar pozitiven,negativen?

Прикачени фајлови:

• 1186941.jpg
      1186941.jpg
      Големина на фајлот:
      43,8 KB
      Прегледи:
      16
    • 1186939.jpg
      1186939.jpg
      Големина на фајлот:
      43 KB
      Прегледи:
      13
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Ne vredi za ovie da se davaat pari. Posebno ne se za lice kako sto se demek nameneti.
    Imam nekogas davno poracano ovoj od praska.
    Moze da posluzi kako krema za race, a hidrantnost nikakva.
    I jas bi se slozila so prethodnite postovi: kolku pari, tolku muzika. Kako za se, taka i za Avon.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, buba4e89 и joy1 им се допаѓа ова.
  17. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    14.359
    Ok fala
    Pred nekolku katalozi pisuvase deka se podobar kvalutet vo nova opakovka pa kje razmislam dali da naracam vo k16

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.789
    Допаѓања:
    325.169
    И мене тие креми ми се превише водлести и не би ги користела за лице.
    Јас уште си ја чекам мицералната вода :^)
    А фолиите за нокти ги има некоја?

19. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    27.886
    И јас не би ги пофалила тие креми многу се течни а и мрсни некако ми беа многу :)

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    @joy1 јас ја добив ,ама уште ја немам испробано.
    Нема никаков мирис.

Од К17 го порачав млекото за чистење од истата линија.
    Па ќе видиме како ќе се покажат.