Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Мене пак ми го хидрираат лицето и ми траат 4-5 часови.И мирисот се осека.Е сега јас зедов наеднаш 3 од морков и веќе ми здосадија.

2. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    14.359

3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Не сум во тек со каталозите, не ги ни гледам еднаш месечно дури и каталог пропуштив 1 2.Зимата ја зедов фебруари некаде беше.

4. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    zenski aj preporacajte mi nekoj ubav parfem od avon? sakam da i poklonam na majka mi ama bidejki nemam kupuvano parfemi nz koi se dobri koi ne.
    da e nekoj nezen miris ne mnogu napaden.

5. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Od ponovite mozes cherish da go zemesh, ubav nezen miris a i traen e .

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ја користам и јас мицеларната вода, ја земав со првата порачка од каталогот, што значи ја користам некое време и можам да споделам импресии.
    Немам користено многу мицеларни води, ги имам пробано само тие на Нивеа, Гарние и Лореал, оваа ми е четврта.
    Најзадоволна сум била од мицеларната на Гарние, од неа потрошив две шишиња, нешто што ретко ми се случува бидејќи постојано сакам да пробувам нешто ново.
    Планирав пак да ја купам неа, ама решив да ја пробам водата од Авон, посебно сакав да видам каква е бидејќи како што читав линијата Нутра ефектс е доста фалена.
    Не сум најзадоволна како ја вади шминката, поминувам неколку пати, а остатоците околу очите од туш или маскара уште стојат. Тоа со Гарние никогаш не ми се случува.
    Инаку вака е пријатна за кожата, не пецка, не создава иритации, ама џабе кога не ја исполнува нејзината примарна намена.

Ја купив 150 денари, цената за претставници беше 100, навистина поволно, меѓутоа Гарние ми испаѓа дури и поевтино- ја купувам 265 денари во Зегин, а пакувањето е 400мл, двојно поголемо од тоа на Авон, плус најважното- си ја врши работата.

Таа другата што ја спомнавте Anew clean исто не беше скапа, во К14 беше 190 денари, меѓутоа не ја порачав бидејќи пишуваше дека е против стареење- или ок е за кожа над 25 години?

Последна измена: 6 ноември 2015
    На Giovanna, duffi и joy1 им се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.981
    Допаѓања:
    81.316
    @sesilija ми дојде како порачана со цената на Гарние во Зегин, поздрав до тебе. :)
    Ми се потроши мене Corine de Farme, па имав намера утре да поминам во Зегин и пак да ја купам, иако потајно ја мислев и онаа на Гарние.
    Ќе сменам малку, без сомнеж.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Обично во маркети ја даваат водата на Гарние плус бб крема или обична крема за 205 ден. Прошетај ако имаш време :) Јас ја гледав во Веро во Веро центар.

Има ли сега такво малечко каталогче за претставници?

На simoncelicius и Mishela им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.981
    Допаѓања:
    81.316
    Ти благодарам што ме потсети, видов и во Тинекс, ама не приметив колку пари е. И онака ми е уз пат, ќе наминам и натаму. :)

П.С. Со душа го чекам каталогов, дури и на дечко ми почнав да го „давам“ со коментари од типот - леле, немаш поим колку работи ќе си нарачам.
    Сирот мој дечко, веќе тотално му стана сеедно, ми вели - купи си, ќе ти се најде. :lol:

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не верувам да е таа цената, 250-260 може, ама 205 ептен малку ми се гледа.
    Дали си сигурна Дејзи?

Јас уште не сум одлучила што ќе порачам од К16, го имам сигурно повеќе од две недели, го листам неколку пати и за ништо не сум сигурна освен за камената пудра од претпоследната страница бидејќи реално само камена и ми фали, ама има доста примамливи акции (знам дека првично реков дека не е така, ама после гледање од неколку пати, нештата добија друга димензија:D), па ќе видиме- пред порачката обавезно мора да се разгледа и К17, да не се зезнам за нешто.:lol:

И сакам уште еднаш да го пофалам карминот од екстра ластинг линијата, мене ми е толку навлажнувачки што го користам како замена на лабело. Колку и да ја имам таа затегнатост на усните од што станале суви- штом ставам од карминот веднаш омекнуваат, баш си ги осеќам негувани.

Последна измена: 6 ноември 2015
  11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.981
    Допаѓања:
    81.316
    Сликнете некоја интересна понуда од К17 за нас напатените, бидете малку колегијални. :!::wasntme:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Nausicaa, t-sweet и 4 други им се допаѓа ова.
  12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Јас пред 8ми март ја земав од Тинекс мицеларната+крема за 200 денари, значи мицеларната беше гратис.
    И јас ја порачав оваа од Авон да ја пробам, а к17 има и млеко за чистење лице за нормална/сува кожа во многу убаво пакување со пумпица.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Задоволство ми ви било да ти сликам нешто и многу би сакала ама жал ми е немам добра камера.

Ќе ти пишам вака нешто мене што ми се виде исплатливо.

Малите парфеми cherish, little black dress, percive i incandessence, тие од 30 мл. се намалени на 269. (морам да земам еден) Лаковите се по 99 денари. Сите моливчиња (за усни, веѓи очи), сјаевите за усни, кармини одат во комбинација 1 за 189, 2 за 259. Геловите за капење (500мл) се намалени на 139 денари. Производите од натуралс (спрејчињата, ласиони, гелови) одат во комплет било кои 3 за 299. Шампон со регенератород advance techniques се исто во комплети 2 за 259. Кремите за раце се по 89 денари. Сјајните бисери одат во комплет со една од кремите nuttra effects + украсно кесенца за 499. Маскарите BIG се намалени на 229 денари. Било кои 2 производи лукс за 699 денари. Тоалетната вода passion dance е намалена на 329 денари. Парфимираните ролети се по 119 денари. Сетот лукс со парфемот, кремата и дезедорансот е намален на 800.
    И толку од мене.

Ако те интересира посебно за некој производ цената пиши ми. :)

На Fruity, CirezD, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Искрено во 16-ката се подобрите производи дадени на попусти, порачувајте од таму. Во 17 може да се порача некоја колекција на парфемче со кремови, лосиони... :)

На crazylady, Mishela и sesilija им се допаѓа ова.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Земав и јас тогаш сет, само од Лореал, меѓутоа имам заборавено дека мицеларната е гратис, мислев дека е обратно, затоа ми беше чудно таа да е цената.
    А точно дека уште можат да се најдат такви сетови, меѓутоа не сум се загледала добро да ја видам цената бидејќи како што кажав мислев дека кремата е гратис, но после твојот и постот на Дејзи, ќе си проверам во иднина, вака да си ја набавам.
    Ова е еден од ретките моменти каде што се зезнувам и не правам добра зделка :o :D.

@eloves значи истите мини парфеми ги вртат неколку каталози. Мене ми се допаѓа литл ред дрес, ама тој најретко е намалуван, а го немам сретнато во вакво мини пакување, а баш би сакала.

Мене ми се допаѓа како мирисаат Премиер лукс, и ТТА тумороу, и двата се на акција во К16, мамат да се вметнат во порачка.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @sesilija често се намалени, а вака добри се за цената. Cherish би сакала да го пробам, ама на моменти се двоумам и меѓу little black dress i incandessence.

Инаку заборавив да напоменам дека today tomorrow always е намален на 800 заедно со крема за тело. И маскарата super chock заедно со моливче за 359 денари.

17. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Jas bi ti go preporacala da go probas cherish nema da se pokaes,mnogu mi e potraen i poubav od little black dress i incandessens,izvini sto upagam taka,ama sakav da si go kazam mislenjeto iako i se obrakase na sesilija:*

18. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Не е проблем.
    И онака за него најмногу се мислев, го имам помириснато има убав пријатен мирис плус мислам дека има некоја добра трајност за тие пари. Најверојатно него ќе го земам.

Благодарам за мислењето :hug::*

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.981
    Допаѓања:
    81.316
    Благодарам многу @eloves :f:, се важи и вака, чисто колку да имам претстава што да тргнам од шопинг-листата од овој каталог, зашто баш вака мрсничко ми испаѓа на крај.
    Од глупости од Авон, никогаш доста. :)

Ако не се лажам, во К17 имаше акција со две креми Нутра ефектс или тоа е во К16?
    Можеби и @eloves знае, јас дека го листав оној каталогот на Романски, не ми текнува во кој точно беше, а знам дека видов една ваква примамлива акција.

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.789
    Допаѓања:
    325.169
    Јас ке ја земам маскарата од последната страна super shok i ова
    image.png
    Друго ништо не ми фати око