Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Да ве прашам дали е добро она моливчето за очи од авон со четкичка од позади за задимен изглед?
    Се мислам дали него да го нарачам или било кое друго по истата цена :?:

2. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Моливчето е многу убаво,јас ги имам сите нијанси.Порачај си го,нема да згрешиш ;) :)

3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Да, се сложувам и јас. Прекрасно е, јас само тоа и го користам од Авон.

4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Циа, јас оваа ја користам:

Лесна е ко што кажав, за покривноста не можам нешто многу да кажам, но за преку ден е таман.

И оваа ја имам користено:

Може да кажам дека истиот ефект се постигнува и со оваа пудра, јас користев нијанса Алмонд пошто имам светол тен, па ми се изедначува со пудрата. :)

5. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    [​IMG] го има ли некоја пробано спрејов за заштита од топлина ? сакам да си го порачам, ве молам за совет :)[/quote]

Преубав е спрејот јас го користев до пред некој месец одличен е и не ја масти косата,напротив мене ми траеше 5 дена а ми се мрсеше на 3-4 дена.

6. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Сакам за мажето да земам некој парфем од Авон (ги гледам во тековниот каталог се на попуст), кој од овие би ми препорачале (само да не е јак или нападен)?

7. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    ^Па зависи од вкусот за парфеми каков му е, а и твојот :) јас би го избрала Signature.

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  8. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Јас му го купив Урбан едџ ,многу е убав ,бидејќи не сакаме јаки парфеми .Јас би ти го препорачала тој ;) :) :)

9. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Aртемишн,моја препорака да ти кажам и какви се парфемите :)

Урбанедџ - го користи дечко ми моментално. И мене ми е најубав од сите три што ги имаш постирано.
    Парфемот е јак,она баш машки парфем. Не јак во смисла на one million,или 212 VIP во никој случај не е на нивно ниво. Има измешано ноти на свежо и јако,мене секси ми е ептен парфемчево ! ;)

Сигнаџр - јас лично ич не го сакам парфемов :( ама па дечко ми го обожава.
    Спаѓа во категорија на зачинети мириси,и има мирис баш на бибер и останати зачинки :D .Ако сака вакви типови на мирис,овој ќе биде совршен.

Инфинитивмомент - е просечен како да кажам.. Ништо посебно во мирисот,имам мириснато вакви милиони слични парфеми.
    И не ми остави голем впечаток,незнам како да ти го опишам..малце остро мириса :tmi:

Описиве ми се ужас.. се надевам доби некоја претстава какви би биле :D
    И моја топла препорака ти е Урбанедџ,многу добро парфемче. Посебно па колку трае,дечко ми многу малце става а мириса ептен! :!:
    Ако имаш некој близок претставник,да ти даде и мостри од парфемчиња тогаш супер би било ;)

Едит: сеа видов дека си редактирала. Имаш доста парфемчиња кои се свежи,вака овие ми текнуваат :
    Blue individual,Just Play,Full Speed,Pure 02.. Aма не траат овие баш :(

10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Женски ви благодарам многу на советите, до некаде се поклопивме со мислењата само што мојата селекција беше по пат на убавина и звучност на име (немам никој близок во Авон за да мириснам мостри од парфемиве моментално).

По некоја си моја логика...
    Првиот Infinite Moment ми делува некако женски и евтино. Не знам зошто мислам дека и него нема овој да му се допадне, така да - Не!
    Вториот Urban Edge според името ми одговара, делува секси плус сакам скоро проѕирни парфеми. Најверојатно зошто ги замислувам како полајт и им давам секогаш предност - Да!
    Третиот Signature не ми фаќаше окце заради жолтата боја не знам зошто... Вака на изглед ми делува како појак и потежок мирис, али изглед/боја може да лаже, така да велам - Можеби!

Јас и мојот начин на селекција од слика, смешно е знам :tmi:
    Во секој случај ми помогнавте во одлуката, мислам дека се решив.
    :*

На EMoonlight и Beauchamp им се допаѓа ова.
  11. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Како сте задоволни со маскарите од Авон?Се двоумам дали да земам.Има еден како попуст римел+лосион за отстранување на шминка мислам :^)
    Еве ваква беше едната

12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Атермишн и јас сум за урбанедџ,овој сигнатур го имаше дедо ми порачано од кај мене,и беше ужас,навистина мене на тутун ми мириса,незнам кои му се нотите ама на тутун бре човече гнасен беше многу,инфинитмомент женскиот го имам и е одличен па според тоа претпоставувам дека и овој е добар,Ако сеуште не си се одлучила и јас гласам за урбанедџ. :up:

13. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    има ли некоја за да порачам?

14. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Ако си од прилеп можам јас,зачленета сум во авон можам да ти порачам или побарај претставник на страната на авон-www.avoncosmetics.com

15. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Ти благодарам,од Скопје сум.поздрав ;)

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.024
    Допаѓања:
    81.368
    Цаци, најверојатно си направила збунка. Да не мислеше на оваа маскара ?
    Мене ми се допаѓа, ја имам користено, ама ако сакаш убави трепки со еден или два слоја, не знам колку ќе ти ги задоволи очекувањата. Мене вака ниту една маскара не ми е по ќеф - секогаш ставам повеќе слоеви за да го добијам посакуваниот ефект. :)
    Ама сепак, убава е.

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Јас вчера ја пробав новата Лилавата Drama Queen мене искрено ужасна ми беше, ич не дава волумен, не ми ги ни крена трепките воопшто исто ко ништо да немав на трепките, ич не сум задоволна |(

18. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Можеш на тсраната на авон да побараш претставник од твојот регион,и ќе можеш преку претставникот да порачаш,и подоцна ќе ти го достават дома или може директно од мсгацинот да го земеш.

19. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Изгледа оваа била,бидејки има иста боја ме збунила :D И плус доаѓа со некое млеко мислам за отстранување на шминка :!: Исто и мене,бидејки имам мали трепки и колку и да ставам како џабе е |(
    Треба да пробам со тие вештачките иако имам чуено негативни критики за нив :?:

20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Signature е ептен тежок парфем, дури е тужен оти е толку ружен. :(
    Јас не го поднесувам, некоја комбинација на дрво и ракија ми е, бучкуруш што би се рекло. Другиве што ги наброја не ги знам.
    Видов дека другите се во колекција, е од нив имаш поголем и подобар избор.

На wolf4e и Artemission им се допаѓа ова.