Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Да, баш како што кажа и @CirezD спрејот е нов така да никој сеуште го нема испробано. Али цената е доста солидна па пробај го доколку имаш шанса од фокусот :)

На CirezD и crazylady им се допаѓа ова.
  2. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    На Rose96 и crazylady им се допаѓа ова.
  3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Т.Н КАТАСТРОФА:(:(:(:(:( 2466104.JPG

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Пристигна о мојата порачка.
    Не вреди, не може да се постигне (порача) се :sweat: а баш би било убаво да можам :lol: ама изгледа во тоа било интересното, малку по малку :D
    20151125_092137.jpg

На Eli23, mimi****, betty boop и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    ^ Од натуралс онаа со млеко што е ? :?:

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.736
    Допаѓања:
    145.157
    Винтерке спрејче, млеко за тело и крем за раце од млеко и мед.
    Во К16 беа 299 со кутијата за подарок.
    Ги имам и јас не се лоши.
    Иако повеќе ги сакам овошните и свежи мириси.

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ма јас сакам вакви мириси, мед и млеко уау, ама никако каталог да ми дадат бре.:devil: кОЛКУ РАБОТИ САКАВ ДА СИ ПОРАЧАМ.Во 17 колку е? Исто и четките колку се онаа за коректор, за течна пудра и за бисерите.
    Фала ти :*

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.218
    Допаѓања:
    56.888
    Женски, за колку дена од прилика ви стигнува нарачката? Мојот претставник денес ја пушти, ич не ми се чека/ (fingers)

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.736
    Допаѓања:
    145.157
    @Winter Lady Во К17 -319 е четката за течна пудра,другите не ги сретнав.
    А го нема ни сетот. Има други мириси, ванила и сандалово за тебе исто 299.
    @LivingGlam , мојата пушта во вторник, во четврток ги имам, или обратно.

Ги имам кампањите до К1, ако ви требаат информации кажете ми. :)

Едит: Ја има и закосената за руменило 279денари.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Ако денес ја пуштиле, ќе се рачуна како утре да е пошто тогаш ќе се фактурира и ќе и стигне во вторник :)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Нели рековте дека порачки се праќаат само понеделник и четврток, или јас погрешно имам разбрано?
    Ако ја прати понеделник, стигнува во четврток, а ако ја прати во четврток- стигнува во вторник?
    Јас така си пресметувам, а сега читам овде и други денови спомнати.

@Sky-butterfly со здравје да си ги служиш работите, кажи колку пренајубаво мириса купката од црвени бобинки:inlove:.

@Winter Lady те читам немаш каталог, зошто не ја разгледуваш онлајн верзијата?

Јас ја земав камената пудра со која ве отеков, многу е симпатично новогодишното пакување, плус веќе еднаш успеа да ми падне на паркет и ниту кутивчето се скрши, ниту пудрата се распадна- немаше никакви последици:whew:.
    Вака првично сум задоволна и од ефектот и од нијансата. Мене ми е подобра од Стеј мат од Римел и многу попресувана е, не се рони, мислам дека долго ќе трае.

Исто и млекото за тело на последната страница во новогодишно пакување е супер, како што кажав ептен пријатно сум изненадена од таа линија на млека за тело, колку се евтини, а прекрасна ми ја прават кожата. Брзо се впиваат што многу ми се допаѓа, кожата сјае и што е најважно тој ефект не трае кратко.

За Фулспид и за другите работи уште не можам да кажам.

Се мислам и за Avon 3D Mad for mauve, дали го имате користено? Јас штом видам нешто mauve веднаш ме привлекува.

Ама се двоумам бидејќи кај оваа девојка делува сосема поразлична нијансата [​IMG]

Последна измена: 25 ноември 2015
    На Sky-butterfly, duffi и crazylady им се допаѓа ова.
  13. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Како мириса онаа од ванила и сандалово др.Претпоставувам многу убаво.
    Инаку фала ти Дафии.Кога ке го разгледам 17, пошто со несериозни луѓе си имам работа, 100 пати треба да им го бараш, ќе те прашам дали е поевино во К1.:*
    Сесилија веднаш ќе ти кажам пошто сум голема МРЗЛА. :lol:Двапати го имам разгледано каталогот и тоа се набрзина.Инаку јас дека бев зачленета уште можам да се логирам на сајтот, и плус да ги гледам сп.не.распродажби.Уште можам да влегувам а не правам 5-6 брошури порачки, незнам до кога ке можам вака @CirezD Уште летото ги разгледав сите фокуси до 17, со менување на пример од 15 и 16, на 16 и 17 бројките.Е сега за да почнам да ги гледам за следната година незнам како.Знаете девојки?
    Ги проба некој шампонт од златна крушка и јаболка и гелот од портокал и чоколадо?
    Сесилија навтората слика девојката има розева потемна боја на устата, а другата има бледа розева боја затоа јас мислам :*

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.736
    Допаѓања:
    145.157
    @sesilija со оглед на тоа што и јас го имам лосионот во новогодишно пакување и јас го делам истото мислење дека е прекрасен , а ја нарачав и купката со мирис на бобинки, мислам дека ќе ти се допадне Фул Спид. :lol:

Туку од последната нарачка уште за женскиот Лукс парфем немам напишано збор-два.

Вака од неколку користења не ми се допаѓа, т.е претежок ми е.
    Има некоја тешка мирисна нота која ич не ми прија.
    Вака од каталогот не ми изгледаше до толку.
    За траен-траен е.Среќа го нарачав малото пакување од 30мл, но ако не го потрошам ќе го подарам на некој.

Следен ми е Атракшн , вака свежо ми мириса, се надевам нема да се излажам пак.:lol:

Женски ,задоволни ли сте од капките со арганово масло, ептен го фаворизираат во последно време.
    Во К1 се намалени по 189,или така некако.

И сериозно мислам дека откако е поактивна темата, продажбата на Авон е покачена.
    Нели и како за се друго на форумот.:makeup:

@Winter Lady мислам дека тебе ќе ти се допадне :D
    А имаш уште време за да го нарачаш сетот од ванила.

На sesilija и CirezD им се допаѓа ова.
  15. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @Winter Lady Не можеш од 2016та, не се прикачени воопшто нигде кај нас :) Ќе бидат наскоро

16. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @sesilija порачки може да се пратат пример и вторник и среда, но ќе се фактурираат како да се пратени четврток и ќе стигнат понеделник. Може и петок сабота и недела ама ќе се фактурираат како да се пратени понеделник и ќе стигнат четврток.

Во врска со ласионите со новогодишно пакување, јас го имам тој 400мл што е за раце, тело и лице. Го имам земено од поодамна за 99 денари (мислам дека беше) и само ради ниската цена го земав со надеж дека ќе ми се најде некогаш. :angel:
    И си стоеше и стоеше така си собираше прашина, немав потреба никогаш од него дека ги користев ласионите за тело на натуралс, си имав посебна крема за лице и посебна за раце во ташната.
    Откако ги дотрошив сите ласиони на натуралс, (ми останаа уште 3 светкави и еден парфимиран) а после бањање обавезно се мачкам почнав да ја користам оваа крема и сигурно е најдобрата што некогаш сум ја користела. Имам и балсамче за усни од таа линија, дека кога е ладно ми се суши устата многу и тоа е прекрасно. Дефинтивно би купила пак од овие производи, иако никогаш не се повторувам, секогаш сакам да пробам нешто ново.

На sesilija и CirezD им се допаѓа ова.
  17. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @duffi Дафии си ме нсмеала.Од каде го знаеш мојот вкус, па веќе двапати ми викаш мислам дека ќе ти се допадне, хаха.:makeup:

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.736
    Допаѓања:
    145.157
    Винтерке со оглед на тоа дека ги сакаш овие типови на мириси, затоа така мислам.
    Штом ти се допаѓа ванилата, оваа со сандалово дрво ми има многу сличен мирис. :)

Сепак помирисај ги, да не испадне дека те лажам.:tmi::lol:

19. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    @sesilija јас ја користам таа нијанса Mad for Mauve, на 3Д кармините. Исто и јас така, а видам негде Mauve, одма се залетувам :D

Инаку, конкретно за нијансата мое мислење ќе кажам и според мој вкус. Нијансата е иста како на првите две слики што си ги постирала. За мој вкус е доста светла нијанса, и онака делува како ладна розова боја. Мене бидејќи ми е светла, ја комбинирам со Satin Mauve на есенс моливчето, и така изгледа совршено!

Патем, боите се многу слични една со друга. Иначе вака самостојно карминот не го носам, како што кажав доста светол ми е.Текстурата е преубава, лесна, кремаста без никакви светки и сјаеви, меко ги прави усните, нема сушење.

И долго траат овие карминчиња. Вреди сега да се земе во К16 за 159 денари, доколку немаш порачно сеуште.
    И тоа би било тоа, ако те интересира уште нешто прашај :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Четката за коректор добра ли е?