Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Мат кармините ми се супер, реално за оваа цена очекував да се тапа, ама ми се допаѓаат.
    Ги земав нијансите Adoring love, Au Naturale, Berry Blast и Posh petal (ќе ви ги сликнам на рака сите нијанси), убави се, не сушат усни и траат, го носев 4 часа на мене без проблем, во следна прилика ќе го тестирам и на подолго, а боите се совршени :)

На Oneo, Eli23 и sweetgirl358 им се допаѓа ова.
  2. Glory12345

Glory12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    Ги користел некој геловите за туширање на натуралс, како бил задоволен и да не знае некој колку ќе бидат во кампања 3? :)
    Фала :inlove:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    14.424
    Da super sr jas gi koristam samo ti preubavo mirisat i hidratantnni se najujavi se od borovnica,kalinka,zelen caj,bozur,cresov cvet ja gi preporacuvammm
    Vo k3 se site po 149 denari
    20160114_164242.jpg

4. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    14.424
    Po nabavna se po 126 denari so 15% popust za prestavnikot
    149-15%=126 denari za 1

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ресенска не е фер тука да кажуваш набавни цени. Тој претставник треба со нешто да си ги плати неговите каталози и доставката на производи. Никој не работи за џабе, и ако ти ги зимаш така од некоја пријателка не значи дека сите би се сложиле да работат во загуба!

И почитувај ги правилата на форумот, пишувај на кирилица.

На delevingne, Oneo, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 11 други им се допаѓа ова.
  6. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Лаковите (за нокти ) на АВОН се пери носи, лепота.... мене што ми е најважно дека многу брзо се сушат.
    Ми донесоа подарок и бев скептична, ама ги препорачувам

7. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Женски која од вас е претставник во Авон?

8. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    27.941
    Untitled.png

Дали некој ги има користено хроматските моливчиња да ми каже дали се добри ?

9. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Да јас го имам користено синото моливче и прекрасни се.......

10. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Јас сум, повели прашај ако ти треба нешто. :)

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    И мене ми смета тоа нејзино ситничарење, посебно бидејќи станува збор за суми од 10-20 денари, меѓутоа се сетив дека и јас истото го правам кога станува збор за Орифлејм, секогаш пресметувам колку чини производот по набавна цена.
    Меѓутоа сфатив дека кај Орифлејм самите претставници така се поставиле, секогаш ми ги нуделе работите по набавна цена која е со попуст од 20% бидејќи веројатно им биле важни некои бодови, таргети и слично, си имаат тие некои нивни политики.

Мене не ми пречи да си платам продажна цена, но очекувам да бидам удостоена како потрошувач.
    Правам паралела со Орифлејм, речиси сите претставници имаат само еден каталог, и ретко може да се случи да ти го дадат да преноќи кај тебе. Последно барав да пробам тестери од пудрата, меѓутоа претставничката не сакаше да се ангажира, требало да се чекаат да стигнат, ова она, па така ми ги покажуваше пудрите, целиот однос и е никаков, па кога треба да платам нешто по продажна цена некако не се чувствувам најдобро, едноставно со нејзиниот однос не заслужува да и ја дадам таа разлика во цена.
    Ваквата разлика ми е поважна ако имам поголема порачка, пример парфем или повеќе работи, меѓутоа за суми од 10,20,50,100 денари помалку навистина ми е глупо да ситничарам.
    Посебно кога порачувам од една фина претставничка, не таа што ја спомнав погоре, па треба да ја малтретирам да оди до канцеларија, па да ми ги донесе мене работите, секако дека и да ми ги даде производите по набавна цена по нејзина желба, и компензирам на некој друг начин, ако ништо друго со 200г кафе.
    Никој не се малтретира за џабе нели?

Додека кај Авон со мерак си плаќам по продажна цена.
    Секогаш сум снабдена со каталози, и тоа не само со тековниот туку и со наредниот, плус се случува пример да треба да платам 540 денари, да не сака да ми ги земе тие 40- јас тие пари секако пак ќе и ги дадам, ама гестот ми е битен.
    Или сега еве во претходниот каталог немав порачка од 950 денари, едноставно решив да не порачувам ради реда, и ја прашав дали ќе може да си порачам нешто од тие производи, ми рече дека не е проблем.
    Зборот ми е дека многу е важна човечноста, да не им се гледа само ќар на претставниците.
    Како велат, фрли си пред себе за да си најдеш позади себе.
    Со тие нејзини постапки направи јас секој каталог да си порачувам по нешто и да ја препорачувам и на други.

Сега да си кажам за порачките.
    Ми помина првичната еуфорија, сфатив дека треба да го порачувам само тоа што е неопходно, и да не се лажам да се што е на некаква “неодолива“ понуда.
    Од декемврискиот ги земав лосионот со светки и двата пилинзи од јагода и чоколадо и купката од зимски бобинки.
    Друго решив да не порачувам.

Сега ги порачав водата од роза, и кремата за раце од чоколадо и кремата за стапала од чоколадо и калинка.
    Плус сите мостри од мат кармините, и кремата за околу очи со двоен ефект.
    Сакав да го земам и спрејот за заштита од топлина, меѓутоа имам уште од тоа на Балеа, плус неодамна видов дека пените и лаковите за коса на Нивеа штитат исто така од топлина, па сакам нив да ги пробам.

Се надевам дека ќе ми стигнат работите па ќе споделам импресии.

Го имам и К2 и има некои работи што ми се допаѓаат, но после сликите на Еловес, мислам дека ќе се спремам појако за К3.

Не ми е јасно во К02 како може четката за руменило на 15та страница да биде 299 денари, а на 59та страница истата четка да чини 169 денари.
    Демек го плаќаме дезенот кај првата, м?

Се распишав, ама одамна ме немаше тука.

На crazylady, betty boop, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Кога ке ти стигне кремот за подочњаци пиши ми како си задоволна.Сакам 2-3 да порачам, па да не утнам, иако многу ми го фалеле.

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Па тоа е индивидуално, некои се задоволни, некои не.
    Има доста пишувано за него и низ темите, можеш да пребараш, па да споредиш мислења.
    Јас сакав да си го купам тој од Геровитал од него сум задоволна, ама не го најдов во 3 аптеки на Зегин и ме мрзеше веќе да барам, па си реков да го пробам овој од Авон кога веќе е толку намален.

14. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    А си го користел ли претходно овој на Авон.Незнам во кои теми да барам, ако ти текнува каи ке пребарам.
    Колку го земаш тој на Геровитал ?

15. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485

12570880_1176060982407086_1905311759_n.jpg
    Love, berry, posh па naturale се на раката, подолу и само кармините.
    Боите се стварно преубави, се заљубив во berry blast, ама затоа naturale си ја утнав како никад до сега :D
    Сепак од nude-naturale ќе ја земам и посветлата боја, оваа ќе ја подарам пошто немам намера да ја носам. Ако пробате други бои во меѓувреме, пратете ми слики :) 12540130_1176060855740432_1644234225_n.jpg

На lovemme, mimi****, betty boop и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ами онаа 3 -та на раката која е, подолу се само 3 кармини.Инаку втората нијанса ногу ми се допадна, јас само мострите сите ке си ги земам, доколку се достапни.

17. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    ^ Достапни се сите мостри, ги пишав сите 4 нијанси како се по ред намачкани на раката, подолу love карминот не го сликнав зошто не ми е отворен, намачкав од мостра пошто за тој најмалку бев сигурна дали би го користела на крај излезе тој океј, а naturale не по мој вкус.

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Го немам користено, а мислам дека ќе ги најдеш постовите ако пребараш во опцијата барај и ја одбереш категоријата лице.
    Знам дека @anuskaNESTLE го има користено.

За кремата од Геровитал мислам дека имаме пишувано во темата Крема за околу очи. До крај на јануари производите на Геровитал се на акција во Зегин, па цената не би требала да му е повеќе од 300 денари, не се сеќавам точно- ова зборувам ненамален. На акција би требало да е околу 230 денари според мене.

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Јас ги имав нарачано сите мостри од каталог .. И сите од фокус .. Е многу измешани беа половина не ми дојдоа..

20. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Девојки ако може да напишете за што ве интересира, не можам да најдам за што прашува @Winter Lady.