Според мене најубаво мириса розевиот,или жолтиот,а најубав во функција ми е жолтиот,дава сјај,а лилавиот е за затегнување на кожата,розевиот е за нормална кожа и за хидратирање.Па би ти го препорачала,жолтиот. И да одговорам на Markusa2: Да,може да се прави порачка,ама зависи во кој регион си,ако си од некој од регионите што имаат екстра порачка во среда,тогаш се доплаќа 30 денари.Пиши ми го регионот ќе ти кажам дали се доплаќа нешто или не.
Да,часовниците не се подлежни на вода,прпуштаат и не примаат рекламација доколку доаѓаат во контакт со вода.
Кој и да го порачаш нема да згрешиш,многу се убави.Јас ги имам пробано розевиот и жолтиот,а и кремите вакви,многу убави производи се редовно си порачувам.
Зависи зошто сакаш да го вратиш,ако е дефект од таму или осип тогаш да,ама ако не ти се погодила нијансата на карминот а притоа ти испратиле точна шифра не,или ако си ја згрешила шифрата не. Пиши за што ти е па ќе ти кажам. Незнам зошто толку ги критикувате,мислам јес,има многу поубави за тие пари лакови за разлика од лаковите на авон,ама не се толку лоши.А за зацврстувачите,ќе прокоментирам само за два,кои само тие досега сум ги пробала.Оној синиот,за да не се луштат ноктите,е навистина катастрофа,веднаш се лупи и тоа цел слој на нокотот.А за овој розевиот,новиот што беше во минатата кампања,е супер,еден слој недела и повеќе ми држеше и не ми се излушти воопшто.Побрзо ноктите ми пораснаа. Значи најубавото нешто за зацврстување на нотките.Вреди да се проба,и пак јас ќе го порачам,едноставно е преубав.
Баш за синиот мислев,ноктите ми се лупат и во каталогот пишува против лупење и кршливост заради тоа и го земав ама исто како што кажа се лупи веднаш.
Само ова искуство знам да го споделам. Другарка ми нарача рачен часовник околу 1200 ден., од Авон. Со него доби и гаранција, мислам околу 6 месеци или 1 година, не знам точно. И часовникот и се расипа после 2 месеци, па го прати таму на рекламација. И го вратиле одма со образложение дека расипаното не спаѓа во гаранцијата. Можеби навистина било така, ама ако си купиш сат од некој саатчија, ако имаш проблеми, многу брзо и лесно ќе ти излези во пресрет да го поправи саатот.
Не порачувај,катастрофа.Јас зедов часовник и ми се расипа по 5-6 месеци.Не го враќаат.И цирконите попаѓаа,и селиот се расипа,не примаат рекламација а имаат 2 годишна гаранција секако(ама како и да е ќе ти кажат дека тоа не е во гаранцијата наведено)и на крај за 1500 денари ќе купеш часовник што вреди да го наречеш часовник,а не ѓубре.
Производи од Авон не користам нешто многу,само гел за туширање,одвреме на време шампон,крем за стапала,а шминки не,имам пробано и не сум задоволна,за истата цена има поквалитетни. Меѓутоа, не бев при пари и гледам камена пудра за 180 ден,намалена од на 300 и стварно најдобрата пудра што сум ја проббала во живот.Пред тоа користев или макс фактор или римел.Звучи чудно но оваа ми е подобра,покривна е и го измазнува лицето многу поприродно изгледа.Баш на форумов гледав дека нема некои мислења за пудрава и стварно се зачудив,затоа што пудрава е прекрасна.Овој месец цената и е 199 денари.Изгледа вака, еве ја пудрата:
Јас ја користам нивната козметика и горе доле сум задоволна.Ги порачав новите креми од Ању па ќе ги пробам да видам дали вредат. Инаку го обожавам гелното моливче за очи не се брише и многу долго трае, насабајле ставам и навечер кога мијам лице уште го имам, што кај другите моливчиња за очи без разлика од која марка се, се бришат. Ги имам поголемиот дел на парфеми и барем мене ми траат или можеби дека и многу ставам
Девојки како сте задоволни од серумот за коса сега што е 199 ден, и кој е подобар со зеленото капаче или со синото, или пак ниеден не го бива
И двата серуми се убави, ама мислам дека сините се погусти и подобри (тие со арганово масло). Премногу убаво мирисаат, ја прават косата многу сјајна, поздрава, пожива, ја заштитуваат од надворешни влијанија. И вредат за парите (баш сега ти се намалени за прв пат на 199ден.), зошто траат долго. Само ја мрсат косата побрзо. (Сите силиконски капки ја мрсат побрзо)