Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    За лице?

2. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Во тековната брошура имаш од нечрлс,имам користено и се супер,конкретно тој со мед кремот за лице.Преубаво ја омекнува и хидратира кожата.Мед и млеко де,159 денари во овој каталог.Не се скапи,а сите производи од нечрлс ми се допаѓаат(делумно).Од кеир,имаш за 119 денари,со краставици,имаш и со млеч,мајка ми го користеше тој со краставица и задоволна е многу,сега колку пари и толку музика.Идемо дајле,го листам каталогот и пишувам. :D Е јас од ова немам пробано,ама имам пробано доста производи од солушнс,и мајка ми користи,ама тие за брчки,а јас ја користев колекцијата онаа портокаловата,за хидратација.Ама сигурна сум и дека колекцијата за сува кожа,е одлична.Со плава опаковка е,пази да не ја помешаш со онаа за масна кожа,има 1 за 359,2 за 559.И од ању имаш прекрасни се,мајка ми ги испроба сите,и на крај се одлучи за ању,неа конкретно и требаат за брчи(нормално,на 40 години и што друго).А јас ги користев тие сините,за хидратација,со хидратантен комплекс,ги нема во оваа кампања.Од планет спа,искрено немам пробано крема за лице.Уствари имам,имам ама гел за затегнување на кожата со морски комплекс,ама нема врска со хидратација.Мене највеќе ми одговараат тие на ању,ама и на кеир и нечрлс не се лоши.Мислам дека овој ќе има најголем ефект.Еве ти и сликче. :sweat: Хух.Ако ти треба нешто дополнително,слободно контактирај ме.Имај пријатен ден. :*

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,6 KB
      Прегледи:
      562
  3. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Не користам многу козметика али ќе ви ги раскажам моите искуства со козметиката на Авон
    -Користам еден гел за чистење на кожата и навистина сум многу задоволна. Значи после употреба наеднаш се чувствуваат квалитетите и влијанието на гелот. Се чувствувам многу подобро во својата кожа и имам чувство како цела да ми е исчистена, и затоа си го сакам гелот за чистење
    -Ги обожавам геловите за тело, млеката и кремовите од naturals тие ми се ТОП производи за нега на кожата
    -Иначе си купувам и сјајчиња и сум делумно задоволна
    -Не користам маскара од Авон али другарка ми дефинитивно има лоши искуства со нив.Така да не препорачувам се и сешто од Авон, најпрвин консултирајте се . ;)

4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    - Производите на натуралс ми се најдобри лосиони, гелови за тужирање, спрејчиња ма се е убаво.
    од Колор тренд само моливот за очи не ми се допаѓа т.е. не ми одговара мене, ептен ми ги замаглува и солзи очите, колку и убаво да го отстанам утредента обавезно имам отечени очи |(
    самоостречките моливи за очи се супер, па најчесто тие ги користам.
    Е сега кога имам повеќе пари земам од пудрата со мат ефект
    инаку поминуваат и пудруте на колор тренд :)
    Едно време го користев и маслово, ухх преубаво мирисаше, за жал веќе го нема :^)
    Четката за коса ич не ми се допаѓа, ете ја седи во фиоката :^)

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    ајде помогнете ми и кажете кои маски се најдобри за сува кожа, креми за лице и лосиони а и за тело пошто многу ми пука кожата по цело тело посебо на задникот, бутовите и рацете

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Овде имам пишано за сите кремови во тековната кампања.
    А за маски,нема некоја посебно за сува кожа,ама еве би рекал од планет спа,таа зелената со маслинки,а она нечрлс,таа со мед,поточно цела колекција со мед од нечрлс е за сува кожа.А за тело од кеир би ти препорачала,тоа со бадеми,потоа од скин соу софт,розевото спрејче и кремот исто така,лосионот на нечрлс,од мед има,и сите се убави,еве јас последно од таа колекција имам користено лосион од цреша и оревчиња,прекрасно мириса,предобар е,ама незнам сега дали го има.

7. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    Девојки дали ја имате пробано новата крема ? многу ми е привлечна :)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,6 KB
      Прегледи:
      321
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.901
    Сте користеле ли од они сјаеви за волумен на устата...од авон или било која фирма?

9. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Ајде да се најде некоја срцка и да ме среди малце. Сум собрала и тргнала настрана некој денар. Ми треба козметика. Од мал град сум и во единствената парфимерија имаме пудра на Импала и сенки на Мода 8)
    Ма шта да ти причам кад све знаш!
    Вака сега, ми треба пудра. Кожава ми е млада и комбинирана. Имам црнки и една две акни на челото кај косата што и не се баш некој проблем. Значи не ми треба некоја огромна покривност, ама да одговара на млада кожа и тенот да го изедначува и да дава здрав изглед.
    После ми требаа... а да, ми треба и по некоја сенка. Ама сакам такви по нежни боички. Кои се најдобри сенки? По трајни, со по интензивна боја. Кармини имам... тоа не ми треба :D
    Може и некое руменило и камена пудра ако течната не ми е со мат ефект.
    Ај ви се молам некоја дадичка да ме оправи да не си го осакатам лиценцево :lol:
    Инаку на моите темно кафеави накај црни очи кое самоостречко дијамантско моливче би ми одговарало?
    А да и може некое кремче за лице да ми кажете, одамна немам ни едно купено и не користам. Не можам да си трефнам некое убаво.
    Ајде просветлете ме :angel:

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    знае некој колку е цената на маската за лице од кал и мртво море на планет спа???

11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.518
    Допаѓања:
    17.250
    ^Во тековниот, еден за 299 а два за 399.

Од креми за лице, мене најдобри ми се на Care. За тие цени се стварно многу добри. Сега во тековниот број, има 400 мл. за 149 денари од камилица и екстракти од овес. Јас користам крем за лице со матична млеч и многу сум задоволна, во тековниот број е 100 мл. за 119 денари.
    Пудра, доколку не ти треба покривност ја имаш на Колор Тренд, што гледам не ја фалат многу, а мене онака не ми е многу лоша. Дава свеж изглед на лицето и му дава сјај, барем кај мене беше така. Во тековниот број е 199 денари. Ми ја порачуваат многу и таа една со смирувачки ефект, таа има многу добра покривност ја пробав кај братучедка ми, чини 369 и мислам дека се исплати за парите, барем по тоа што ја фалат и често порачуваат.
    Сенки не користам да ти кажам од искуство, ама мене најчесто ми порачуваат од четирибојните на тоа True Colour и кажуваат дека се многу задоволни. Четирибојни+четкичка 299. Имаш и на Колор Тренд двобојни без четкичка, во тековниот за 169 денари, кои мислам дека се повеќе за млада кожа.
    Руменило во наредниот број има на Колор Тренд за 209 денари, ама го немам ни пробано ни слушнато за него. Јас користам перли (бисери, како сакате) што во нарениот се 499, а ги земав за некои 250 и многу сум задоволна. Многу околу шминкање не сум да ти кажам каква боја шминка на какви очи одговара, ама една другарка има кафеави очи и користи од тие смоостречките дијамантски моливчиња некоја плава, тегет боја и многу убаво и стои.
    Незнам дали ќе ти помогне ова, ама се потрудив. :rofl:

На Xepp му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Може да ме известите ако има поефтинување на маската? Фала.

13. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    сакам да пофалам еден крем за тело,лице и раце по хидратантен крем не сум ималаа во животот абе луѓе и кога ми пукаат рацете еднаш ставам и готово ко бебешки ми се од care е rich moisture family cream се вика опаковката е новогодишно декорирана и на попуст беше 130 али крем иопл е.

14. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Па има доста на авон.Сум ги пробала повеќето и задоволна сум.Ама испакнувањето ти е додека ставаш,не очекувај да ставиш еднаш и после постојано да ти бидат испакнати.
    Прво-пудра.Навистина е тешко да се избере добра пудра.Јас мислам дека ја најдов.Од авон.
    Мислам на oваа.
    Ми стигна во саботата,и сум ставила само два пати,ама ми се допаѓа.Свиленкаво нежна е,и брзо се вклопува со природниот тен.Едноставно,ми се допаѓа.Тенот го изедначува,доста е покривна(иако не ти е важно),дава супер здрав изглед и не се збира на едно место куп пудра,како со некои.Е сега јас ја земав 459 или така нешто,а сега во каталогот е 600,ама можеш да ја начекаш на попуст,за поевтино.
    Сенки од авон имаш доста.
    Не сум користела многу,искрено.Ама ете на супершок ми се допаѓаат најмногу.Има нежни бои и се доста евтини.
    Руменило.Moжеш да си земеш перли за лице,оние розевите.Даваат многу свеж и природен изглед.Е сега да,поскапи се,околу 499 или така нешто беа.Или пак,она што е еднобојно.Незнам колку пари беше,мислам 399,и да земи си во праскова боја.Зошто?Зошто дава поприроден и посвеж изглед.Свесна сум дека руменилото во розева боја,е општо познато дека дава природен и свеж изглед,ама кога јас ставам,изгледам како тетка.Значи она во праскова боја,повеќе ми се вклопува на младешка кожа и дава помладешки изглед.
    За да имаш мат ефект,пак ќе ти речам.Прелите се одличен избор.И можеш и на колортренд да земеш,од таа компактната камена пудра,која се вклопува на секој тип на кожа.
    Мислам дека на кафеави и црни очи,највеќе одговараат некои земни нијанси.Потемните нијанси,повеќе ги истакнуваат очите.Можеш црна,кафеава,па може и крем,сива,темно сина и сите потемни нијанси.Обично кафеавите,темно кафеавите очи,имаат голем избор на бои,повеќето им одговараат.
    Крем за лице,за младешка кожа би ти препорачала некои од кеир,или пак од нечрлс.Она со мед и млеко,тој со праска и памук,од кеир имаш со соја(потхранувачки),имаш и со матичен млеч,а можеш и некои од солушнс,имаш според типот на кожата.За масна,за сува,за нормална,за изедначување на тенот ..
    Се надевам помогнав.

Прикачени фајлови:

• IMG_0886.jpg
      IMG_0886.jpg
      Големина на фајлот:
      51,7 KB
      Прегледи:
      263
    На Xepp му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    Кога стигнуваат нарачките од кампања 07?? Нестрплива сум веќе :)

16. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Mаската на планет спа со кал од мртво море е по редовна цена 460,а во тековната брошура имаш 1 за 299 и 2 за 399.
    Aко си ја пуштила порачката на 6ти во понеделникот,значи ќе ти стигне на 9ти,во четврток.А ако си ја пиштила минатиот четврток на 2ри,требаше да ти стигне вчера,ама овие што ги доставуваат секогаш каснат.Требаше мене во четвртокот да ми стигне,па дури во саботата ми ја донесоа.

На Mandarinna88 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880

па да неми помине рокот на трааење :^) бидејки еве како 1 година ја имам маскава и усте не ми заврси за тоа не ми пајга бас да си земам две :worried: :worried: а инаку бас е добра и затоа од како ке заврси сакам пак да ја имама..
    бидејки сега не сум во можност да ја земам и усте не е заврсена мојата маска до август некаде ако е околу 200ден би сакала да ја земам :^) ама ако е 460 не ебас малце :doh:

18. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Епа вака џенски. Да почнам. Денес другачката ми го донесе каталогот. Пукам прсти и почнувам:
    За пудрата прво... Се мислам меѓу оваа со смирувачки ефект што е 369ден. и оваа со матирачки ефект што е 299 ден. Ама па и мене кожата не ми е многу мрсна. Немој оваа да не ми одговара и да ме прави како дух. Сепак може да имам малку по блескав изглед. Ама пак кога сум така матирана повеќе си се допаѓам. Само ми е страв да не се прават некои си лушпички. А и обично тие со матирачки ефект се некако суви и ... ма изгледа таа со смирувачки ефект ќе биде :lol:
    Гледам на грамажа сите се 30 мл. Која и да ја земам исто ми се фаќа, само текстурата да ми се погоди. Рокот на траење им е околу 3 години. Нема да ми треба за секој ден. Подолго ќе ја имам и сега за некои си 50-70 ден. несакам да се зафркнам.
    За моливче се мислам тоа што е тегет ли како се вика таа боја, темно сина. А може и тоа што е смоуки дајмонд. Ќе видам, ќе размислам дали воопшто да земам моливче или да си земам сенка најдобро ќе ми биде. Се мислам да си порачам првин некои по земјени нијанси, а може и некоја праска комбинирано со кафеава. Такво нешто.
    За руменило може и да почекам, ќе го чекам на намаление.
    Ама сепак највеќе ми е за пудрата. Вие која мислите дека ќе биде најдобро да ја порачам??

19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.518
    Допаѓања:
    17.250
    Во кампања 6 имаше фора и во вторникот да се пушта порачка т.е на 30.04, и затоа испорачувањето беше префрлено за на 3-ти, ама оти нели неработен беше и затоа стасаа во саботата.

Херр, јас мислам дека нема да погрешиш ако ја земеш таа со смирувачки ефект. :)

На kikkki и Xepp им се допаѓа ова.
  20. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    и јас мислам дека таа со смирувачки ефект е подобра :)