Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. S-girl

S-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    38
    Само што го гледав видеото од авон козметиката како тестираат на животни и си реков во себе дека нема шанси повеке да користам ниту еден производ од авон а ниту од која било фирма што тестира на животни, а лажат на амбалажата пишуваат дека производите не се тестирани врз животни. страмота и греота !!!!!!!!!!!!

На feminium и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  2. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Девојкии кажете ми нешто за овој лосион за подготовка на кожата за сончање. Гледам дека во него содржи бетакаротен што е добро за постигнување на темен тен. Па ајде кој го пробал нека каже ?

Прикачени фајлови:

• 487874.jpg
      487874.jpg
      Големина на фајлот:
      39,1 KB
      Прегледи:
      286
  3. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    И јас исто така, едноставно се згрозив, баш пред некоја минута го гледав новиот каталог и на секој парфем кој претходно го мирисав со воодушевување, сега пред очи ми излегуваа оние кутри животни :puke: :puke: :x

На S-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас го имам користено паралелно со сончање
    Ставам заштитен фактор и од него и не е лош, добар е за парите
    само не очекувај премногу :)

5. PinkGir123

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759

Еве ке кажам , што со тоа ? Каде се докажува дека ова е авон? Нема ни лого на авон ни пак докази. И уште нешто АВОН е првата компанија кој покрена инцијатива во борбата против тестирање на било какви производи врз животните!

На ana-banana и Peperutche7 им се допаѓа ова.
  6. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.907
    јас имам среден тен и не горам лесно па така го употребував само овој лосион без додатна заштита и резултатите беа предобри.

7. PinkGir123

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759

Значи се фаќа боја ? Го препорачуваш ?

8. Mar4u

Mar4u Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    22
    Сакам да си порачам гел за туширање, млеко за тело и спреј (комплет) ама има само од лилија и гарденија, па нз дали се добри и дали мириша убаво. има ли некој искуство со овие или нови се??

9. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

нови се овие.. :D

10. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Истото и јас сакав да го кажам ! Значи згрозена сум и доколку некој мисли дека е некој маркетиншки трик може слободно да провери на официјалната страна на ПЕТА . На неколкуте производи што ги имам од Авон(пред да го гледам видеото се купени) не видов никаде дека пишува како се тестирани , а во каталозите знам дека некогаш пишува , а потоа побарав од некои други производители и на некои од нив имаше рака како гали животинче и пишува Not tested on animals , ќе ставам слика од симболот за во иднина сите кои навистина ги сакаме животните можеме да препознаеме кои производи не се тестирани на животни

Се докажува со тоа што ПЕТА има објавено листа на компании кои сеуште не престанале со тестирањето на животни , инаку Авон е првата која во 1989 престанува ,но поради тоа што и тогаш е критикувана од страна на ПЕТА , но во последните неколку години откриено е дека повторно почнала и затоа тие и уште неколку брендови се ставени повторно на листата на брендови кои тестираат на животни . Еве линк и од страната на ПЕТА каде што се говори токму за Авон и уште неколку брендови http://www.peta.org/b/thepetafiles/arch ... -list.aspx

Прикачени фајлови:

11. soncogled123

soncogled123 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Може да ми препорачате пудра за сува кожа од кампања 9?

12. mili4ka23

mili4ka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
  13. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Леле, ова вистина? :shake:
    Страшно нешто!!!

14. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Само што порачав неколку производи... :(

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.388
    Допаѓања:
    18.027
  16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
  17. ivanna27

ivanna27 Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Јас сум задоволна од Авон...ама после видеото што го гледам, се мислам дали воопшто ќе порачам нешто некогаш од Авон.

18. Rosie.Alice

Rosie.Alice Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    81
    Искрено за ова со животните и не верувам баш. А и тие снимки не верувам дека се направени во Авон. А и се гледаше дека се стари, колку што се сеќавам. Па луѓе, немојте да верувате на се што пипува на интернет. |(
    Којзнае што се се крие зад видеото и зошто е пуштено во јавноста. Секако дека сакаат да им ја намалат продажбата.
    Јас искрено во оваа глупост а баш и не верувам. Може и тестираат, незнам за сигурно. Ама и мнооогу други компании тестираат на животни а ги користиме без да знаеме. Не му се секирајте толку многу. Со еден производ што ќе го нарачате или нема да го нарачате, не менувате ама баааш ништо.
    Туку да ве прашам, дали е добар тој новиот лосион за одмастување на кер? И кремата од краставички на кер. И дали би биле добри ролоните на кер? :wasntme: Се гледа дека сум фан на кер :D
    А да и оваа пудрава во сегашнава кампања, како ли се викаше. За лесно покривање е. Ма верувам дека ја знаете. Фла...звџфзца, незнам како беше, а бавен ми е интернетот за да проверам. :doh:
    Мислам дека ја знаете :D Добра е?

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Мене баш ми се погоди тоа црното и долго време си го користев.
    Би ти го препорачала. Јас повторно си го порачав. :)

20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ти еден производ, јас еден производ, некој трет еден производ и на крај излегува дека не менуваш само ти или јас поединечно, туку сите заедно.
    Снимките уште излегуваат со таков квалитет и покрај тоа што имаме добри телефони. Башка, снимките сигурно не ги прават со согласност на компанијата за да можат да користат професионални камери.
    После сите промашени производи кои ги имам порачано од нив, секако одамна се имам откажано.
    Не дека сум некој екстра поборник за животните, но зад секоја лага се крие мала вистина.

На mili4ka23 му/ѝ се допаѓа ова.