Дечки помош. Од лукс пудриве nude bodice или natural glamour, која нијанса е потемна/посвлетла? Јас имам нормална боја на кожа, не ми е темна. Некако оваа nude bodice ми изгледа поприродна, но да не е темна?
Во однос на покривноста свиленкастата секако дека има подобра покривност од матот. Матот повеќе се користи како подлога, но доколку имаш чисто лице , немаш многу што да покриеш и сакаш само изедначен тен мислам дека и матот ќе ти заврши работа. А во однос на нијансата се гледа дека Nude Bodice е посветла, а Natural Glamour потемна , но со различен подтон се. Доколку се мислиш подобро порачај си тестер и така можеш да си видиш најубаво.
Здраво девојки планирам да порачувам нешто но пред тоа и да се консултирам хаха. 1.Мислење околу овие пилинзи, и кој според вас е подобар? 2. Некоја искуство со оваа подлога за сенка ?
Јас имам од сјајните, ептен е добар! Не е леплив, не се размачкува, четкичката е убава и прецизна. Сега нарачав и од матот, и тој да го пробам
Сакам да си ја порачам Luxe течната пудра. Имам комбинирана накај сува кожа, поготово вака кога е ладно многу ми се суши. Прашањето ми е, дали да ја нарачам Silken или Miracle perfecting?
Иста ми е и мене кожата, двете ги имам пробано но заради подобрата покривност ја избирам свиленкавата. Другата е покремаста, има ситни светкави честички и помала покривност. 4-5 пати ја имам порачувано свиленкавата и од овој си ја нарачав, додека од другата само едно шишенце потрошив.
Јас го имам користено.Убаво го чисти лицето но според мене не е ништо вау за чистење шминка.(повеќе сум за мицеларна вода јас кога се работи за чистење шминка).Но за чистење лице без шминка е добар,ја остава мека и свежа кожата.
@ванилала Да, еве пробај дали ќе ти го отвори најновиот каталог: http://www.avoncosmetics.com.mk/PRS...campaign=17&year=17&index=01&zoom=0&type=core