Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Задоволна сум од некои од парфемите,и спрејчињата за тело,исто имаат и добри хидратантни креми за лице,маските од планет спа се добри....

2. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208
    Сакам да прашам за стрии што е од solution дали го има некој користено и колку помага?

3. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Ја имате ли користено оваа крема за отстранување на влакна од лицето од Авон?

Прикачени фајлови:

• Avon.jpg
      Avon.jpg
      Големина на фајлот:
      1,7 KB
      Прегледи:
      284
  4. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    јас го имам и го имам користено само за надусници пошто така и пишува немам пробано на лице а и искрено страв ми е да пробам...

5. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561

да,да, за надусници и ми треба (за мајка ми-ја боли со восок). Задоволна си? Како се нанесува?

6. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    исто како и останатине кремови за депилација нанесуваш на местото почекуваш 2,3 минути и го отстрануваш...задоволна сум ама за тие пари можиш да си купиш и од veet ќе го користиш повеќе време пошто на ова му е многу мала грамажата...

7. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    исто како и останатине кремови за депилација нанесуваш на местото почекуваш 2,3 минути и го отстрануваш...задоволна сум ама за тие пари можиш да си купиш и од veet ќе го користиш повеќе време пошто на ова му е многу мала грамажата...[/quote]

И од Veet има крема за депилација на надусници? Супер!
    Не знаев, пошто мене ме депилираат со восок, не знаев дека има крема специјална за надусници. ФАЛА многу!!!

8. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378

Го има некој користено ова..зошто служи ??
    На мајка ми и го подарила колешката како подарок и таа мене ми го даде.
    Па сега девојки .. која го има користено нека каже искуства и примена :lol:

9. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Сакам да се зачленам во Авон.
    Да ми дадете некое мислење дали вреди или не.
    Дали е сличен системот на работа како во Орифлеим?
    Има ли каталошки и набавни цени ако сум нивни претставник.
    Секој совет би ми бил од корист.

10. La.femme

La.femme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    111
    Член сум во Авон подолго време, да бидам искрена не знам дали вреди. Со Орифлејм не сум работела, па не знам да направам споредба, затоа само ќе опишам за работата во авон. Зачленувањето е бесплатно, ти треба само копија од лична карта. Производите се порачуваат преку нивната интернет страница (штом ќе се зачлениш добиваш претставнички број и тој го користиш кога порачуваш). Во зависност од висината на порачката, добиваш попуст на вкупниот износ на порачката и тоа 15% за порачки од 1500-3500 денари, 20% за порачки од 3500-6000 и над 6000 денари добиваш 25% попуст на порачката. До скоро беше поинаки, ама од денес важат сумите и попустите што ги наведов. Значи, ако порачаните производи се со вкупен износ од 4500,00 денари - 20%, сумата што ќе треба да ја платиш во фактурата ќе биде 3600,00 денари. Но, тоа е само ако ти се сите производи коземтика. Ако има накит или ташни, на нив следува само 15% попуст, без разлика колкава е порачката. Каталозите се наплаќаат, во кутијата со производи ќе добиеш еден бесплатно, а ако сакаш повеќе, мора да порачаш и да ги платиш. На пр. 5 каталози се 109,00 денари, 10 се 169,00 денари. Исто така ако ти требаат тестери од некои производи и тие се плаќаат. Понекогаш од некој нови производ, најчесто парфем добиваш тестер подарок. Сега ако се зачлениш, како нов претставникако направиш порачка од 2300 или 2500 ќе добиеш подарок парфем. Тоа е мотивацијата да станеш член на авон. Често пати знаат да дадат мотивациона програма, на пример ако направиш порачки за два месеци од 5500,00 денари, да добиеш подарок производ или накит. Фактурата ја плаќаш во комерцијална банка, таму има најмала провизија, 15,00 денари. Порачката може по брза пошта да ти ја достават дома за 50,00 денари или сама да ја подигнеш од седиштето на брза пошта. Тоа е накратко, ако те интересира нешто друго, слободно прашај. Јас лично од поголем дел од козметиката на авон сум задоволна, додека накитот и ташните на изглед се добри, ама квалитетот им е ужасен. И секако најголем проблем е да собереш пари за плаќање на фактурата, луѓето знаат со месеци да те влечкаат додека ти ги дадат парите. Затоа мој совет е, ако се решиш да работиш со авон, штом ќе им го дадеш производот, барај веднаш да ти го платат, инаку ќе плаќаш од свој џеб и нема никаква корист да видиш. Поздрав, па ако се нафатиш, ти посакувам успешна работа.

На Maya3112 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. whistle

whistle Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    68
    Дали некој го има користено измазнувачкиот гел за чистење лице од планет спа.. знае ли некој како се користи ? :)

12. avongirl

avongirl Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    Генерално девојката над мене си кажа се,Но многу зависи и од координаторот што е над тебе. Ќе ти наведам еден пример. јас и мојата другарка сме кај два различни координатори. Нејзината координаторка воопшто не ја ни контактира, ниту пак и објаснува кога ќе излезе некоја нова мотивациона програма, ниту пак ја вика на некоја од обуките што се организираат (а ги има секоја недела и се многу интересни), додека пак јас со мојата сум постојано во контакт. Секогаш ме вика на обуките и кога и да отидам ми дава по 1-2 каталози, мостри а и стално ме советува како да си ја зголемам продажбата, па дури и кога ќе направам поголема порачка самата таа ми дава подарок.
    Јас би ти препорачала да си се зачлениш чисто ради себе, да не си ја плаќаш шминката што ја користиш а и плус има интересни подароци па зошто да не ги земеш, НО внимавај преку кој координатор.
    Доколку те интересира нешто повеќе слободно пиши ми ќе ти објаснам :)

13. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Женски ве молам за совет! Одамна го меркам овој балсам но никако да си го порачам. Сум задоволна од повеќето производи на Авон, но сепак би сакала да споделите искуство за овој производ :?:

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      143,4 KB
      Прегледи:
      294
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Го имам ова,но не е нешто посебно барем не за комбинирана кожа. Се нанесува на памукче и поминуваш преку целото лице па после се миеш. Јас вака го користам и нема нешто посебно.

15. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Не ги користам производите на AVON затоа што тестираат врз животни.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Имам користено само еден гел за туширање.

17. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Јас планирам да ги порачам комплетот на претпоследната ми се чини стана од новиов каталог, маска и шампон од авокадо и уште нешто беше :) ги има некој пробано?

18. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    А добри ли им се геловите за туширање?
    Кои се надобри?
    Има некој користено?

19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    3.555
    Само маска и шампон се :) , од авокадо за 199 ден.
    И мене ме интересира какви се, ефтини се.

20. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208

Сестра ми го имаше користено шампонот, а јас маската и задоволна сум, помека ја прави косата и стварно вреди да се порача за тие пари, ефтин е комплетот, мајка ми си го порача, па сега чекаме да стигни.

На MejkApGirl и naturally им се допаѓа ова.