Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Ќе можи некоја феминка што е зачленета во Авон и што прави порачки и што се разбира во оваа работа да ми се јави во ЛП, имам едно прашање многу важно :?:

2. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Со новиот каталог на Авон ми стигна и еден лист и на листот од едната страна има цел комплет за 279 денари од орхидеја и боровинка има ласион за тело, гел за туширање и спреј за тело. За тие пари не е скапо ама бидејќи дома имам 2 спреја од Авон ама од трајноста и не сум нешто баш незнам едвај 2 саати трајат ама сум слушнала дека ако го имаш истиот гел за туширање се избањаш па се намачкаш со ласионот и ставиш спреј повеќе ќе ти трае спрејот. Убаво мирисаат. Што мислите вие да ги порачам?

https://www.google.com/search?q=avon+na ... y&tbm=isch

3. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Јас најверојатно ќе си го порачам ова и мене ми стигна флаерот со комплетот од боровинка и орхидеја.Инаку да,можеби мирисот ќе ти потрае подолго така,бидејќи не мешаш мириси..само еден е. :)

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  4. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Девојки што мислите за двобојното брнозено руменило за лице, не можам да најдам слика. На 60% попуст е и цената му е 259, страна 12. Ново производ мислам дека е, ако не се лажам.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Мене денес ми стасаа кремот за кутикули и српејчето за тело од роза и чоколадо..
    кремот го користам подолго време и навистина е добар, си вреди за парите
    а од спрејчето, што знам нема толку интензивен мирис како лосионот, за сат-два и толку е..

Пишав и во темата: Парфеми од Avon ама ајде еве и тука ќе цитирам :)

6. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    комплетот за веѓи не сум задоволна, можам да си го користам единствено она како восок што е за обликување и скротување, а кафеното нема врска, воопшто не пушта боја.

Исто и од сенките не сум задоволна и нема намера веќе да ги порачувам, после "орање" во сенката едвај да пушти малку боја на четката, а кога ќе нанесеш на окото исто како да не си.

Од пудрите нема некој што не се пожалил. Катастрофа!

Најзадоволна и најредовно ги купувам (сите од фамилијата ги користиме) ролоните. Ни на 40 степени не ме разочарале, од утро до вечер си мирисам убаво.

Кармините често сум ги утнувала, ама последниот Еxtra Lasting (нијанса Sunkissed Ginger) не го бришам цел ден од уста.

Месецов го порачав и ми стигна 3 во 1 гелот за чистење против мастење нормална и комбинирана кожа од ехинацеа и пченични никулци, го користам неколку дена и мислам дека е одличен. Не ми ја суши кожа што ми е најважно.

Задоволна сум од ташните имам неколку и не ме разочарале ниту после долго носење, исти се како што биле купени.

На eloves и Beauchamp им се допаѓа ова.
  7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    На некоја од вас и се наоѓа каталог?
    Го барам карминчево што го користи девојкава во видеово
    https://www.youtube.com/watch?v=l1w1s_5F21c

Е сеа во опис стои само -Avon Pink Lily N123 Lipstick на гугл не најдов слика.
    Барав на нет, нели брошурата на авон ама премногу ми се ситни тоа буквите и никако неможам да им ги прочитам имињата на нијансите.
    Ај ако некоја го најде карминчево во каталог, нека ме извести да си го порачам :)

едит станува збор за овие кармини [​IMG]

8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    13.528
    Јас земав плав но не сум баш задоволна не е несто спешал не вреди за паарите.
    Пази кога порачуваш боите се обележани со круг или триаголник односно доле со звездичка е мат или сјајно со светки.

Портокаловиот ти е цветен има малку потежок мирис , плавиот е свеж мириса на кора од лимон летен мн е добар додека лилаковиот е по тежок повеќе за во зима. Зависи каков мирисобожаваш.
    Затие пари вреди јас најевтино до сега што сум ги начекала се 320ден.

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    И јас за плавиот слушнав доста пофалби :)

А овој го има некоја користено? убав ли е?

10. pink13

pink13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    109
    Како се добива подарок од АВОН?Знам треба да бидеш претставник, друго што треба?

11. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Pink13 треба прво да се зачлениш во Авон значи ако си малолетна може со личната карта на твојот родител и мислам дека треба да собереш порачки околу 2500 денари и после за 25 денари можеш да си земеш парфем или нешто такво.

12. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Мене најмногу ми се допаѓа портокаловиот,па потоа плавиот..виолетовиот воопшто не ме привлече.Сакам да го порачам портокаловиот :)

На Umbrella22 и sweetyB им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Јас си го порачав плавиот па каков ќе биде таков, нема враќање назад :D

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Го имав користено,но поодамна.
    Искрено мене поефтините парфеми од авон не ми се допаѓаат воопшто,мислам некако џабе фрлање пари ми се,во тековниот е 529 и искрено за 1000 и нешо денари, тудеј тумороу колекцијата,ми се многу подобри.
    Мене мирисот ми се допаѓа,свеж е и убав е за лето,но искрено ни 2-3 часа не ми трае.
    Епа радо би дала уште 500 денари и би мирисала скоро цел ден,и како што кажа една членка во претходните мислења,додека користела поефтини парфеми од авон(под 1000ка),никој не забележал дека има ставено парфем,а кога почнала со поскапиве сите забележале,со сигурност можам да потврдам дека е така,сега моментално го користам инканденсенс,и ми трае помалку од 2 часа.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Тековниов каталог до кога е ?? бидејки гледам на страната на авон се истата брошура седи ??

16. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Од 7ми е ставена новата брошура, кампања 10.

17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    На magic.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Девојки ја има ли некој користено четката за чистење на лице, како сте задоволни ?

19. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    да имам користено и уште ја користам зошто сите црнки на носот се вадат само со мал притисок и гел за лице и после миење носот ми е мазен

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Девојки дали некоја од вас ги има користено овие креми за лице, размислував да ги порачам но сакам да бидам сигурна дека се добри...

Прикачени фајлови:

• Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      62,8 KB
      Прегледи:
      138