Ако не се лажам 35 и 45 проценти се добиваат така што во секој фокус (списание за претставници) на првата страница имаш парфеми и ти пишува. Пример ако порачаш 2 од тој и тој парфем добиваш 35 проценти од парите. Ако порачаш 5 добиваш 45 проценти од парите. И така слично. Е сега да порачаш се мисли да продадеш. Пример 5 твои другарки ќе си порачаат од дадениот парфем во фосукот (или повеќе парфеми можат да бидат ) и ти од тие пари, ако еден парфем чини 800 денари ти за сите 5 ќе треба да собереш 4000 денари од кои скоро половината ќе бидат за тебе, тоа е за 45 проценти. се надевам сфати. Ако нешто друго не ти е јасно прашај.
За парфемите прашуваш она за продадени 2 или повеќе? Ако е за тоа, принципот е ако на два парфеми имаш 35% провизија а вкупната сума од двата ти е 1400 денари, 35% одбиваш на таа сума значи 1400-490=910, што му доаѓа по 455 денари по парфем. Истото го рачунаш на било која друга сума за повеќе продадени парфеми.
LUXE pudrata za kakva koza e? Preporacajte mi pudra za mrsna koza so akni i crnki, da e MAT...pokrivna ..
luxe мудрата е за сува до нормална кожа, а за мрсна кожа сега ќе излезе и МАТ ТЕЧНА ПУДРА СО СМИРУВАЧКИ ЕФЕКТ
@delevingne Јас сум задоволна, ја користам оваа и закосената за руменило, од двете сум задоволна, особено од оваа што можеш лесно да нанесеш пудра околу очи и нос и при тоа да е се изедначено на изглед. После вториот пат користење не остава линии по лице, првиот да, пошто нова и не е пудрата убаво навлезена во неа.
Женски дали оваа четка од Лукс би била добра за нанесување течна пудра? Неможам да видам убаво од сликата дали е рамна нешто налик оние кабуки или пак е за камена пудра?
Да но и таквите видови на четки се користат за течна пудра, само прашањето ми беше дали некој ја има користено па да ми каже дали е мала, голема, закосена, рамна итн. се извинувам за офф-топик.