Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Авон и нивната козметика

Дискусија во 'Лице' започната од lovely-girl, 15 февруари 2012.

1. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    За под фустнаот се мисли дека кога ќе го облечеш визуелно ги слабее бутовите и заедникот тој нема да го острани вишокот на килограми без разлика дали ќе вежбаш или се потиш

2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    @sesilija драга моја овој месец глава спасив. :whew:
    Пошто ненадејно пред една недела дојдов за Скопје, немам пристап до каталогот у рака да го имам! :D
    А на интернет не ми е тоа тоа да го гледам а и многу пари тука потрошив, па го имам само нарачано новиот спреј за коса, тој на скрос последната страна што е за 199 денари. (highfive)
    А се сакав! Сакав кармин од тие новите што се нај на почеток да нарачам еден лилјаков, како мак-хероинот слична боја пошто само тие ги немам пробано а и на попуст беа :(, исто и на Лукс кармин сакав и тие на попуст беа.... сакав да нарачам и нова палета со лилјакови бои, и парфем пошто Today tomorrow always in bloom ми заврши a имаше преубави парфеми за ефтини пари :( и уште некои ситници...
    Здравје следниот каталог нешто повеќе ќе си се почастам, да заштедам некое денарче.:cash: :)

Јас само сакав да ве предупредам, да ги тестирате убаво маските на Авон на кожата, пред употреба, на пример на рака или на врат, на брада да ставите и држете, пошто јас од жен шен маската лом си го направив лицето,првите два три пати мислев дека е супер, пошто многу убаво, мазно и сјајно ми беше лицето, ама после редовна употреба, од кога ќе ја извадев лицето ме чешаше, ако не го измиев мислам дека ќе си ја испогребев кожата, а и такви страшни акни со гној ми испаднаа, месец време си го упоравувам лицето, како луда секој ден со коректори и пудри се шлапам, и ете, арно не ризикував, незнам што ме натера со вакви маски да си играм пак, јас маски за лице стрикно домашно правени си ставам, пошто реално добра квалитетна маска за лице е скапа, уште за тоа пари да давам :tmi:, па моите маски од Авон завршија кај мајка, иако знам прашина ќе фатат, таа не става вакви чуда.

А додека за двојниот крем за очи што е имам само пофални зборови, прекрасен е!
    Буквално уште одма се чувствува дејството. Јас имав среќа да го земам заедно со уште крема Anew за лице, за само 300 денари, ама и во овој каталог видов намален беше околу 400 денари - а редовна цена му е 800 или 900. Значи многу е добар, а не се троше ич. Кафениот крем а за очниот капак а белиот за под очи.
    Јас веќе еден месец го корисам и кесичките под око не ми се толку отечени,испакнати како да кажам, туку помали и многу помеки, а кога ќе ставам коректор како ништо да немам - многу лесно се покриват, а порано и кога ставав коректор некако груби цврсти и нападни ми беа. Само пофални зборови за него, додека кремата за лице не ми е ништо wow, демек заштитна против првите знаци на стареење, нема што физички да се примети, ако делува нека си делува, но малку како премрсна да ми е, и треба повеќе време да се впие, па неа не би ја купила повторно пошто и таа е скапа, нешто друго после неа за лице ќе пробам.

На Hipica и sesilija им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    За колку години е овој крем? Нели имаше старосна граница или сум грешка? Дали помага за темни кругови?

4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @buba4e89 te molam pisi mi licna poraka da te prasam nesto

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    @buba4e89 нема старосна граница, погоден е за сите возрасти.
    Да, помага и при темни подочници, еве прочитај сликав од нет.

На Angel4eeee и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    од овј каталог ќе си купам 2 парфема тие што се во комплет со лосион и мирис Incandessence и Femme,тинејџерски гел за интимна нега,1 кармин,чешељ за расчелување на коса,четка за коса и новата четка со природни влакна за фенирање,новиот балсам за уста и новата крема за раце..можеби уште нешто ќе видам утре кога ќе пласирам порачки :) :inlove:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Гии земав перлите од авон за проба и може да кажам дека сум задоволна

8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    eee.jpg

Ја има некој користено оваа крема? Убава е?

9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Убава е прекрасно мириса кремата и многу се мрсни кремовите од авон од малку ке си го намачкаш целото лице и го омекнуваат лицето е незно и убаво.
    А дали некој го има овој парфем сакам да прочитам мислења за него
    77227.png

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Мајками порано јас имаше користено таа зелената и за ништо не чини. Џабе ќе си даваш пари.

11. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    4.421
    Девојки го пробала ли некоја новиот парфем Cherish, како е со трајноста ?

12. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @Winter Lady Парфемот е одличен, јас го начекав за 230 денари еднаш и онака го купив, веќе второ шишенце ми е ова, многу убаво мириса, трае и за секаква пригода е.

@scorpias Да, просечна трајност, ништо повеќе, ништо помалку.

На scorpias му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Blagodarm CirezD koga ke mi stigne ke vi pisam kako mi se dopadnal ..

На CirezD му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Кремава не ја бива за ништо, дури ни за тело. :x Премногу е течна и нема никаков ефект. Ја имам дома и никој не сака да ја користи...

15. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Јас ја имав кремата летно време многу добро ми го разладуваше лицето уштее попрекрасно мирисаше дури и перницата ми мирасаше на кремата ,, јас ти ја препорачувам а за другите незнам зошто не им се допаднала сепак секој си има различен вкус да течна е ама од малку си го мацкаш целото лице и не се троши многу само мана им е што ги сменија кремите во помали кутивчиња .

16. Elena69221

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Јас имам ваква од праска, од краставица и од рози. Сите се исти по структура, само мирисот им е различен и ниту една не ми одговара на кожата, па дури ни мирисот не ми се свиѓа (вкус е во прашање). А освен на мене и на мајка ми и сестра ми не им одговара. Пробав да ја ставам на раце за да не ја фрлам, барем да се дотроши, ама ништо - без ефект. Во секој случај, не би ја препорачала. :D

17. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Па ако не ти се допагаат и ако не ти се допага мирисот зошто си порачила дури 3 а не 1 ха :P

18. Elena69221

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Поклони ми се сите три. :rofl:

19. Winter Lady