@ocicka2014 Cherish ми го порачаа премногу и сите се презадоволни и од мирисот и од трајноста, мене лично не ми се допаѓаат таков стил на мириси. @Winter Lady Виолетовиот Pur Blanca мене ми е најпријатен. А четирибојните сенки се прекрасни во секоја смисла на зборот, обавезно зимај ги
@CirezD Сите ли ги имаш пробано парфемите .. сенките трајни ли се да не се премногу мрсни .. инаку нијансата им била nearly taked
Неможам да ја најдам нијансава во каталогов? Инаку воопшто не се мрси сенкиве. а од пур бланка ги имам користено белиот и розевиот и не ми се допаѓаат.
И јас бев зачленета во Авон ама ми се смачи сега пред 2 месеци и готово прекинав со порачки. Искрено мислам дека подобар избор има во парфимерии каде што ќе можиш и да го тестираш посакуваниот производ и да се одлучи за разлика преку каталог.Некои производи се супер ама сепак јас лично не би почнала пак со таа "работа".Плус ко ќе го отвориш каталогот мора нешто да се најди да порачаш, без разлика дали ти е толку потребно и така парите ми бегаа за глупости НЕПОТРЕБНИ
Таа нијанса ја нема во каталогот дали е стара или нешто јас незнам .. ке размислам за парфемот а фиксаторот за сминка го има некој користено
Не се мрсни сенките, а pur blanca сите сум ги мириснала, само виолетовиот го користам пошто белиот одвратно ми мириса, синиот ми е океј, за секаква прилика е и тој, не е нешто посебно дневен/вечерен, а розевиот не ми се допаѓа многу ми е цветно-кисел некако.
@ocicka2014 И двата мене ми се поубави него розевиот и белиот, но еве за споредба колку да имаш претстава, виолетовиот е посвеж во смисла за преку ден да кажам, додека синиот за навечер (иако и тој слободно можеш за поширока употреба). И двата се пријатни, но синиот е посилен од другиов. Самиот состав на парфемите нека те наведат на тоа како од прилика мирисаат, виолетовиот е: цветен, магнолија и овошки, а синиот: јасмин, бел мошус и диви бобинки. Поелегантен би можел да се опише, како што и самото име му е на синиот Elegance Се надевам дека колку-толку ти помогнав некако
јас го имам фиксаторот идобар е задоволна сум го купив првиот пат кога се појави во каталогот. Не го користам често но добро си ја врши работата
Ете баш вчера го тестирав на подолго време 7часа можеби трае и подолго јас толку време ја држево и задоволна сум исто како и buba4e89.
Еве рецензија кај мене на блогот за фиксаторот ако некоја од вас планира да го купи затоа што има многу добра понуда -----> http://rosee96.blogspot.com/2015/03/avon-setting-spary.html
Ја има некој користено течната пудра од Luxe ? Во новиов катаалог е доста намалена , па ме интересира дали е добра за мрсна кожа.
И јас си ја порачав од овој каталог,бајаги поевтина.Како што читав рецензии,била добра,не многу покривна,ама за мрсна кожа не знам дали би одговорала.
@crazylady @Marossa вратете една, две страни назад од оваа, сега брзо ги објаснувавме и свиленкавата и магичната, имате рецензии и за едната и за другата, мојата препорака е дека се одлични и вредат за парите, покривноста не им е 100% ако навистина има што да скриете на лицето.
Oд авон презадоволна сум од спрејот за тело од слива и ванила и парфемот Little Black Dress Сега чекам некој попуст за да можам да си го земам Little Red Dress многу убаво ми мириса. Едит : Исто така ги обожавам бронзените бисери за лице, ми даваат некоја посебна свежина на лицето.
Ниту една крем пудра не може да биде невидлива. Кога ќе ја нанесеш секако мора да остави некоја трага. Јас од мое искуство со др.камени пудри од авон не би ја нарачала. За тие пари има подобри.