ЈАс сакам да прашам дали има некој автобус што оди до аеродром Александар Велики? Или оставија само таксистите да не дерат до таму?
@Divinebutterfly автобусите на Вардар Експрес редовно возат од Центар до аеродромот, а една карта мислам дека чини 100 денари. Овде го имаш возниот ред.
Прашав пред некој ден во друга тема, и добив одговор кој не го запаметив во тој момент, ама некој го избришал сето тоа. Па сега пак прашувам. Со кој бус се стигнува од автобуската во Ск до зградата на Нова Македонија? 22ка, 5ка, или ?
Ни 5ка ни 22, туку 7б која те остава малку по Нова Македонија. Има и други линии, но многу се оддалечени од Нова Македонија, застануваат подалеку.
Приватен автобус 23-ка е најчест автобус за натаму, застанува на станицата под железничка (следната станица е исто блиску спроти веро центар) и се патува до последна станица кај цветен пазар. Одма од спроти се гледа Нова Македонија. До истата последна станица оди и 7б ама многу е ретка линијата.
Општи прашања дали некоја од вас драги феминки, знае кој број на автобус од Ким оди до Саем? ако знаете ве молам кажете ми, многу ми е важно
Општи прашања Не знам дали двојка поминуваше на ким, ама тој оди до саем, исто така и со 12 приватна можеш да стигнеш, но таа поминува од кај судот, продолжува право и застанува на паркингот пред саемот, кај што застануваат и некои меѓуградски автобуси.
Општи прашања Некоја феминка да ми каже кога сабајле најрано има воз за Битола и колку кошта повратна карта? Едит: Од Скопје
мислам дека има околу 06:50-06:55 пријателка на мајка ми пред неколку недели одеше во некое селце натаму со воз Скопје-Битола............
Мислам дека е околу 6 и 30 последно знам тогаш беше,ама можи да е сменато ,а цената е 450 денари повратна карта барем мислам
ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје Од рекорд 50ка Од партизанска 2ка Од Џамбо/Битпазар 55/52/53/65/66/63 Од К.Вода 13
ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје ^^ Кај Пивара не одат овие Сноу, тие одат преку Автокоманда, а баш од кај Пивара, Европа, тој дел, оди 54 што поаѓа од нова железничка. За други броеви не знам дали поминуваат од таму.
ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје ^Знам ама 5/6мин. пешки е од автобуската на сите тие до пивара. Незнаев она од каде иде па затоа сите овие и ги набројава.
ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје Ви благодарам многу девојки* 50ка од Водњанска најмногу ми одговара некако.. многу ли има за пешки?
ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје Нема, бе нема, ќе се прошеташ малку, ќе си купиш и крембананки од Европа, па ќе частиш ако те начекам во 50-ка
ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје Кај се акате бе деца по мразовиве, седете си дома. Кај ќе одиш пешки од Алкалоид до Пивара на ова време, дали јас сум грешка во далечинава или моментално ми изгледа како походот на крстоносците да се изоди тоа растојание?
ЈСП (Јавно Сообраќајно Претпријатие) Скопје Абе на интервју сум.. шо мислиш ти, јас сакам да станам од ќебево по газ шо ми е? Ноу. Али морам И не ме плашете, многу ли има да се оди? Нели 5 мин.? Колку крембанани да купам?