Картичката што ќе ти ја извадат од ЈСП во главната билетара важи само за превоз со ЈСП - значи градски превоз, само во државни автобуси, во приватни не. Со истата таа картичка ти е бесплатно и возењето на жичара на Водно, значи мора да ја имаш за да го оствариш тоа право, инаку со индекс, легитимација итн. не дозволуваат, исто како и за возење во ЈСП. Функционира во практика, да.
@Plavusa.17 , а не е ли бесплатно возењето со ЈСП само во четврток, за сите студенти? Јас од погоре напишаното ја сфаќам ситуацијава како секој ден да ни е бесплатен, зар е можно ?!
Викендов е бесплатен со воз и плус денес за студенти. Јас сакам да се прошетам ама страв ми е сама во воз, морничаво ми е некако. патувал некој вака кога е бесплатно? Има луѓе?
Незнаев во која тема да го поставам прашањето па затоа нека биде тука. Дали во четврток на 1 јануари ќе работат автобуските и ќе возат автобусите?
Каде има листа на скопски приватни ноќни линии ? На сајтот на макекпрес не гледам таква информација...
Па баш кај Холидеј ин не застанува бидејќи автобуската е кај МНТ или после ГТЦ, а спроти Холидеј ин има автобуска ама за спротивен правец.
Кој автобус иде од транспортен до марков манастир иначе Сушица се вика местото? Знам мн глупо прашање :/
Devojki, mi treba taxi do Leptokarija vo Grcija? Dali nekoj znae taka poeftina kompanija shto bi ne odnela? Ili sigurno fizichko lice .. avtobus otpagja, zoshto nema linii vo ponedelnik :-/
Дечки, да ви олеснам еве ви линк од скопската автобуска станица, тука пишува се за автобусите што тргнуваат од Скопје. www.sas.com.mk